JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Det kan bli Ikea-streik

Hvis HK og NHO ikke kommer til enighet under mekling, kan det bli streik i flere store kjeder som Clas Ohlson og Ikea.
Den nye lønna til ansatte i blant annet Ikea er fortsatt ikke klar. Illustrasjonsfoto.

Den nye lønna til ansatte i blant annet Ikea er fortsatt ikke klar. Illustrasjonsfoto.

Erlend Tro Klette

herman@lomedia.no

Onsdag kveld blei det full stopp i lønnsoppgjøret for 2.500 butikk-, kontor- og lageransatte i bedrifter organisert i NHO Service og Handel.

Handel og Kontor (HK) og NHO klarte ikke å bli enige om helheten i avtalen innafor de to dagene de hadde satt av til forhandlinger.

– Det har vært et godt forhandlingsklima, men vi klarte ikke å bli enige om videre utvikling av Handelsoverenskomsten, som er en svært viktig avtale for oss i HK Norge, sier Beckham.

Nå må partene til Riksmekleren som skal prøve å tvinge fram en avtale. Tidspunktet for meklinga er foreløpig ikke klart.

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å finne gode løsninger for arbeidstid og lønn, men vi ser at vi trenger hjelp fra Riksmekleren for å komme i mål, sier HK-leder Christopher Beckham i en pressemelding.

Bakgrunn: Nå avgjøres den nye lønna til Ikea-ansatte

Kan bli streik

Blir ikke partene enige i mekling, blir det streik. Da kan ansatte i kjeder som Ikea, Clas Ohlson, Oda, Felleskjøpet og Synsam bli tatt ut.

HK vil levere plassoppsigelse for medlemmene som kan bli tatt ut streik. Lista over hvem som eventuelt skal ut i streik først vil komme i forkant av meklinga.

Streik er kompliserte greier. Her er det du bør vite.

– Krevende forhandlinger

– Etter to dager med krevende forhandlinger om ny tariffavtale for varehandel ble det dessverre brudd, sier direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, i en pressemelding.

Arbeidsgiverne er skuffa over at forhandlingene blei brutt.

– Vi strakte oss langt for å imøtekomme arbeidstakersidens krav, og er skuffa over at Handel og Kontor velger å bryte forhandlingene, sier Kaltenborn.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse