JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valget 2023

Disse kommunene har søndagsåpne butikker. Sjekk kartet!

Hvilke steder i Norge er et «typisk turiststed»?
BRUSTADBU: Tangen i Stange kommune er ikke definert som et typisk turiststed. Men det fins andre unntak fra helligdagsloven, blant annet kan butikker med en salgsflate på under 100 kvadratmeter holde åpent.

BRUSTADBU: Tangen i Stange kommune er ikke definert som et typisk turiststed. Men det fins andre unntak fra helligdagsloven, blant annet kan butikker med en salgsflate på under 100 kvadratmeter holde åpent.

Brian Cliff Olguin

katharina@lomedia.no

I dag skal butikkene i all hovedsak være lukket om søndagene, ifølge helligdagsloven.

Men kommuner kan søke til Statsforvalteren i fylket om unntak fra loven ved å bli et såkalt typisk turiststed. Det gir dem lov til å åpne butikkdørene om søndagene.

Fagforbundet Handel og Kontor (HK) frykter flere søndagsåpne butikker om politikere på høyresida får flertall i Kommune-Norge.

Én av tre kommuner har allerede sendt en slik søknad og blitt definert som et typisk turiststed, viser informasjon HK-Nytt har innhentet fra statsforvalterne og ved å gjennomgå lokale forskrifter om unntak fra helligdagsloven.

Les også: I én av tre kommuner må butikkansatte jobbe om søndagene

Lurer du på hvilke steder det gjelder?

Ta en titt på kartet som både gir deg en oversikt over hvilke tidspunkter i året butikkene kan være søndagsåpne og om unntaket fra loven gjelder hele eller deler av kommunen.

Kartet viser «typiske turiststeder», ikke butikker som har lov til å holde åpent av andre årsaker.

Vi tar forbehold om at det kan være feil i kartet. Ser du noe du mener ikke stemmer, send en epost til hk-nytt@lomedia.no.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse