JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvinnehelse

Her får butikkansatte bind og tamponger gratis av jobben: – Bra at Kiwi setter fokus på kvinnehelse

Butikkjeden sørger for at de ansatte får fri tilgang til mensprodukter på jobben. – Veldig positivt, sier konserntillitsvalgt Camilla Hermansen.
GÅR FORAN: Konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi er glad for at hennes egen arbeidsgiver går foran med fokus på kvinnehelse.

GÅR FORAN: Konserntillitsvalgt Camilla Hermansen i Kiwi er glad for at hennes egen arbeidsgiver går foran med fokus på kvinnehelse.

Eva Ler Nilsen

lene.svenning@lomedia.no

Kiwi lanserer aksjonen «Skolekravet», hvor målet er å sørge for at elever og studenter får gratis bind og tamponger på offentlige skoler i 2023. Det skriver Dagligvarehandelen.

Samtidig markerer kjeden tiårsjubileet for sin egen rabattordning på denne type produkter.

Dessuten – og det er gode nyheter for de ansatte i kjeden: De ansatte i Kiwi skal få bind og tamponger gratis når de er på jobb.

– Vi kan ikke kreve at myndighetene skal gå foran hvis ikke vi gjør det selv. Derfor vil alle våre medarbeidere heretter få gratis bind og tamponger, når de er på jobb, sier Kristine Aakvaag Arvin, leder for kommunikasjon og bærekraft i dagligvarekjeden.

Det er Camilla Hermansen, konserntillitsvalgt i Kiwi, glad for.

– Det er veldig positivt at vi som bruker mye penger på slike produkter får det gratis på jobben, sier hun til HK-Nytt.

Hermansen representerer om lag 2.000 HK-medlemmer i dagligvarekjeden.

– Da slipper vi også å bekymre oss om vi har med det vi trenger på jobb, eller å måtte kjøpe det foran kunder og kolleger, sier hun.

Hermansen innrømmer at det fremdeles er litt tabu med mensen.

Hun synes det er fint at hennes egen arbeidsgiver går foran i denne saken.

– Det er bra at Kiwi setter fokus på kvinnehelse. Gratis mensprodukter er en sak som fagbevegelsen internasjonalt har vært opptatt av. Mens mange europeiske land tilbyr gratis bind og tamponger, har mange kvinner i utviklingsland ikke lov til å gå på skolen når de har menstruasjon, påpeker hun.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse