JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagorgansiering

Tor Erik er medlem nummer 80.000 av Handel og Kontor

47-åringen har jobbet med musikk i hele sitt arbeidsliv. Da Tor Erik Aastad begynte i Vinmonopolet, ble han raskt medlem.
– Jeg har godt av å lære noe nytt, sier Tor Erik.

– Jeg har godt av å lære noe nytt, sier Tor Erik.

André Kjernsli

andre.kjernsli@lomedia.no

Tor Erik Aastad har jobbet i Musikkdistribusjon AS i 21 år, og vært medeier siden 2014. Aastad har solgt musikk på CD til bensinstasjoner og andre butikker rundt om i landet. Men er ikke det en bransje som har framtida bak seg?

– Det er helt korrekt observert. Jeg har sagt «to år til» i fem år nå, smiler Aastad.

Det går ubønnhørlig mot slutten for selskapet. For ikke mange år siden de hadde et stort varelager med CD-er, DVD-er og Blu-ray-filmer. Nå finner man alt dette digitalt.

– Kundene nå for tida er stort sett lastebilsjåfører og andre som har landeveien som sin arbeidsplass, forklarer 47-åringen.

Ny jobb

I år var det på tide å begynne å se etter noe annet å drive med. I mars søkte Tor Erik Aastad på nettet etter jobber. Der dukket det opp en deltidsstilling på Vinmonopolet på Bjørkelangen i Viken.

– Det var den første jobben jeg så, og den eneste jobben jeg søkte på. Og Vinmonopolet ville gjerne ansette meg, sier Aurskog-mannen.

I begynnelsen av april var han på plass. Siden har han hatt fulle arbeidsuker.

Aktuelt: Polansatte har fått ny lønn

Aldri i tvil

Tor Erik Aastad ble anbefalt medlemskap i Handel og Kontor (HK) av en kollega på Vinmonopolet med en gang han begynte. Han var aldri i tvil om han skulle takke ja.

– Jeg tenker at det er greit å ha en organisasjon i ryggen. Men jeg melder meg også inn i HK i solidaritet med andre i arbeidslivet som ikke har så ordnende arbeidsforhold vi har i Vinmonopolet, sier han.

All time high

HK-leder Christopher Beckham er glad for at Aastad har kommet til en arbeidsgiver med tariffavtale og alt på stell.

– Jeg er glad for at han velger å organisere seg, det er viktig for både ham og Handel og Kontor. Jeg ønsker han hjertelig velkommen, sier Beckham.

Forbundet har aldri hatt så mange medlemmer som nå. 31. mai hadde HK 80. 086 medlemmer. Det 738 flere enn ved årsskiftet. Det er region Øst som har hatt den største medlemsveksten i år med 322 nye medlemmer. Landsomfattende avdelinger er imidlertid den «regionen» som har hatt størst vekst sammenlignet med medlemstallet sitt – en økning 277 medlemmer, drøye fem prosent. Tor Erik Aastad tilhører nettopp en av disse avdelingene: Vin og Brennevinfunksjonærenes Forening.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i handel, kontor, luftfart og reiseliv, finans, forlag, media, samferdsel og organisasjoner.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse