JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Høye strømpriser i vinter

Det kan det gå mot en kostbar vinter for norske strømkunder.

Årsaken er at nivået i norske vannmagasiner er faretruende lavt.

Olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) setter sin lit til Sverige og håper svenske atomkraftverk snart er i full drift.

Lav vannsatand

Statsråden ser ikke lyst på rapportene fra vannmagasiner rundt omkring i landet. Riis-Johansen frykter derfor at norske forbrukere kan få en ny vinter med rekordhøye strømpriser i møte.

– Det er altfor lav vannstand. Vi har importert masse strøm i sommer for å være forberedt på vinteren, men prognosene når det gjelder magasinfylling er ikke gode, sier Riis-Johansen til Nationen.

Håper på atomkraft

En av grunnene til Riis-Johansens manglende optimisme er at svenskene sliter med å få sin fulle kraftproduksjon opp i forkant av vinteren. Svenske atomkraftverk er gamle, og i perioder er flere av dem stengt-. Det er en utfordring også for det norske kraftmarkedet-

– Svenskene driver fortsatt og skrur på atomkraftverkene sine, det er også et problem, sier han.

Den sittende borgerlige regjeringen i Sverige ønsker å bygge ti nye atomkraftverk, men det svenske Miljöpartiet er negativ til planene. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse