JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Statsbudsjettet 2017

– Regjeringen sier opp 600 lærere

Skolebyråden i Oslo går til angrep på regjeringens budsjett for skolen.
Skolebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl, mener regjeringa sier opp 600 lærere i ungdomsskolen.

Skolebyråd i Oslo, Tone Tellevik Dahl, mener regjeringa sier opp 600 lærere i ungdomsskolen.

Tri Nguyen Dinh

FRODE RØNNING

Regjeringen foreslår i statsbudsjett for 2017 å avvikle hele satsingen på flere lærere i ungdomsskolen, som den rødgrønne regjeringen satte i gang.

Ifølge Tone Tellevik Dahl, byråd for oppvekst og kunnskap i Oslo, innebærer det at 600 lærere står i fare for å miste jobben når skoleåret 2016–17 er over. Enkelte skoler mister ifølge Tellevik Dahl opptil fem lærere.

– Lærerne ble ansatt på skoler med mange elever per lærer og svakere resultater enn landsgjennomsnittet. Når en slik målrettet lærersatsing forsvinner, så forsvinner også et sterkt lag rundt de elevene som trenger det mest, sier Tellevik Dahl i ei pressemelding.

Øker ikke fradraget for kontingent til fagforeninger

Oslo mister 58 lærere

Oslo og 97 andre kommuner har fått øremerkede midler til 600 flere lærere i ungdomsskolen. For Oslos del vil 58 lærere på 16 forskjellige ungdomsskoler forsvinne.

– Byrådet ønsker flere lærere i Osloskolen. Jeg skal gjøre det jeg kan for at dyktige lærere får fortsette, men jeg kan ikke love noe, sier Tellevik Dahl.

SL: – Bra at regjeringen vil styrke fagskolene

Giske er i sjokk

Også Arbeiderpartiets stortingsrepresentant Trond Giske reagerer sterkt.

– Dette forslaget til statsbudsjett vil føre til oppsigelser av lærere i mange kommuner. Det er sjelden jeg bruker slike ord men jeg er sjokkert over budsjettet som viser kutt i bevilgninger til skole, sier Trond Giske (Ap) til Utdanning.

– Det er vel og bra med bevilgningene som er gjort mot elever i 1. til 4. klasse, men samtidig fjerner regjeringen 600 lærere i ungdomsskolen. Dette rammer elever som ikke har fått ekstra tidlig innsats, sier Giske.

Høyre vil kutte ferieuke for ansatte over 60 år

Også SV reagerer skarpt

Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2017 å avvikle hele satsingen på flere lærere i ungdomsskolen, som ble satt i gang av den rødgrønne regjeringen. – Jeg er svært kritisk til at kunnskapsministeren kutter 600 øremerkede lærerstillinger i ungdomsskolen. Det er oppsiktsvekkende at lærerstillingene kuttes før forsøksordningen er ferdig evaluert. Lærere er fortvilet, og vi frykter at flere elever vil falle fra, sier Lysbakken.

Følg I skolen på Facebook

Bekymret for frafallet

– Frafallet blant guttene på yrkesfag er svært bekymringsfullt. Lærerstillingene på ungdomstrinnet er et viktig tiltak for å motvirke frafallet i videregående opplæring, sier SV-lederen.

Så lite tjener en ansatt i Ryanair

Sjekk lønna i over 100 bransjer

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse