JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Finborud tar gjenvalg som SL-leder

– Når jeg sier ja til gjenvalg, er det fordi jeg fortsatt føler meg veldig engasjert, sier forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund (SL).
PÅ KURS: Tillitsvalgte i Skolenes landsforbund fra hele landet samlet på kurs i Oslo i februar. Forbundsleder Anne Finborud snakker om tillitsvalgtrollen og svarer på spørsmål.

PÅ KURS: Tillitsvalgte i Skolenes landsforbund fra hele landet samlet på kurs i Oslo i februar. Forbundsleder Anne Finborud snakker om tillitsvalgtrollen og svarer på spørsmål.

Sidsel Valum

– Jeg føler at vi er i gang med et prosjekt som selvfølgelig ikke er fullført. Jeg føler at jeg har noe å gi organisasjonen fortsatt, og at vi er et godt team som kan løfte dette videre i en ny landsmøteperiode, sier Anne Finborud et par uker før landsmøtet til Skolenes landsforbund starter på Hell i Nord-Trøndelag.

– Hva blir viktige saker i en ny landsmøteperiode?

– Vi må finne en måte å dra fylkeslagene mer aktivt med. Der har vi en utfordring. Det må vi få til veldig fort. Fylkeslagene sitter nærmere medlemmene, og har en kompetanse som bør være garantisten for arbeidet vårt. Vi må også finne en organisasjonsform som gjør at vi i større grad setter dagsorden sjøl og ikke bare lar oss styre av utspill fra departementet og KS. Det er mine vyer.

– Vi er et godt team som kan løfte dette inn i den neste fireårsperioden, sier Anne Finborud.

I innspurt

– Er alt klart for landsmøtet nå?

– Vi har sendt ut landsmøtepapirer, men er vel i samme situasjon som delegasjonene fra fylkene. Vi jobber fortsatt med å forberede oss til hva som skal sies i innledningene og argumentene for innstillingene fra landsstyret. Som sentralt tillitsvalgte må vi løfte fram det landsstyret går for, og det gjør vi med glede.

– Viktigste sakene på landsmøtet?

– Jeg har ikke oppfattet at vi har store kontroversielle saker når det gjelder utdanningspolitikk og tariffpolitikk. Der har vi et engasjement som er ganske samlende på det verdigrunnlaget SL og LO har, som er godt kjent gjennom våre innlegg i politikken. Vi ønsker for eksempel en sterk, offentlig fellesskole, og jeg håper det blir litt diskusjoner om hvilke virkemidler i den kommende perioden som vil være viktige for å møte utfordringene mot den. Vi synes også det er trist hvis lærerutdanningene ensrettes, sånn at vi får en mer ensretta lærertype. Mangfoldet blant lærerne som vi møter dem på lærerrommene i dag synes vi er en styrke i den norske skolen.

SL som organisasjon

– De største sakene på landsmøtet tror jeg vil være knytta til SL som organisasjon, SLs posisjon i LO og LOs look i forhold til særlig tre viktige målgrupper.

Den ene er de alt for mange i det norske arbeidsmarkedet som er uorganiserte. Det er utrolig viktig at folk organiserer seg for å ha et ryddig arbeidsliv. Det er en forutsetning for å drifte samfunnet godt. Den andre gruppa er studenter og den tredje gruppa er folk med høyere utdanning. Vi må jobbe seriøst med å tiltrekke oss de med høyere utdanning.

Lines yrke er et av Norges dårligst betalte

Valgkomiteens innstilling

Valgkomiteen for landsmøtet i SL 3.-6. april innstiller på gjenvalg av Anne Finborud som leder, Terje Moen som nestleder og Chris Gøran Holstad som ny andre nestleder. Valgkomiteens innstilling ble offentliggjort i dag.

For første gang i forbundets historie, har en valgkomite for landsmøtet levert sin innstilling før landsmøtet samles. Ifølge vedtektsendringer som ble gjort på landsmøtet i 2013 skal valgkomiteens innstilling offentliggjøres senest 10 dager før landsmøtet starter. Magne Hovet har ledet valgkomiteens arbeid. Alle de sentralt tillitsvalgte har sagt ja til gjenvalg.

Nye forbundssekretærer

Valgkomiteen innstiller på Chris Gøran Holstad, som i dag er forbundssekretær, til vervet som ny andre nestleder etter at Gunnvor Sen har varslet at hun ikke ønsker å stille til gjenvalg.

Hvis landsmøtet vedtar innstillingen fra valgkomiteen, blir det utskiftinger av forbundssekretærer på forbundskontoret. Valgkomiteen innstiller på Lothar Schüren fra Vestfold, som i dag har en deltidsstilling som forbundssekretær, og gjenvalg av Geir Granås, som i dag er forbundssekretær og i forrige landsmøteperiode var første nestleder. To nye kandidater er foreslått som forbundssekretærer, Bodil Gullset, som er fylkesleder i SL Nord-Trøndelag og medlem av forbundsstyret i dag, og Mette Johnsen Walker fra Hordaland.

Dersom landsmøtet følger anbefalningene fra valgkomiteen, betyr det at Brit Langvik og Gro Tove Andersen ikke fortsetter som forbundssekretærer.

Forbundsstyret

Også i forbundsstyret er det foreslått mange nye tillitsvalgte: Thomas Reikvam, Hordaland, (ny), Ninni Jensen, Nordland (gjenvalg), Geir Allan Stava, Rogaland (gjenvalg), Ellen Møller, Oslo (ny), Stig Ole Pedersen, Finnmark (ny, men har møtt fast i inneværende periode) og Elisabeth Ljosåk, Telemark, (ny).

Varaer til forbundsstyret: Gjermund Orrego Bjørndahl, Aust-Agder (ny), Øyvind Wiksaas, Akershus (ny), Sven Berggren, Oppland (ny), Paul Gep, Buskerud (ny), Hans U. Wendelbo, Sør-Trøndelag (ny) og Jon Oddvar Holthe, Østfold (ny).

Andre verv

Valgkomiteen innstiller på at Liv Thorstensen og Herluf Grüner gjenvelges i kontrollkomiteen med Gunnvor Sen og Magne Hovet som varaer. Som SLs to representanter til LO-kongressen innstilles Anne Finborud og Geir Allan Stava, med Terje Moen og Chris Gøran Holstad som varaer. Som SLs representant i representantskapet til LO innstilles Terje Moen, med Chris Gøran Holstad som vara.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse