JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreldre mer misfornøyd med solbeskyttelse på skoler enn i barnehager

En ny undersøkelse om solvaner viser at flere foreldre er fornøyde med solbeskyttelse i barnehager, enn i skoler. Solvaneundersøkelsen er gjennomført av Respons Analyse på oppdrag for Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet (DSA) og Kreftforeningen.

I undersøkelsen kommer det fram at 81 prosent av foreldrene som er spurt mener det i stor eller noen grad er tiltak for solbeskyttelse i barnehager. Når det kom til skolene var det bare 36 prosent av foreldrene som svarte det samme.

– Hudskader kan lagres i huden, og senere eksponering for sol kan trigge disse til å utvikle seg til hudkreft. Barn bør derfor beskyttes mot sterk sol og unngå å bli solbrente. Gode solvaner som dannes i barneårene, varer gjerne livet ut, forteller fagdirektør Lill Tove Nilsen i DSA.

Det kommer også fram av undersøkelsen at 42 prosent av foreldrene mener det er i stor eller noen grad er slike tiltak i skolefritidsordningen, og 34 prosent for sommerskoler. Kun 27 prosent mener det samme for faste, organiserte uteaktiviteter.

Nilsen mener det er viktig at ansatte i skoler, barnehager og andre stedet der barn oppholder seg, har en bevisst holdning til solbeskyttelse.

– Med enkle tiltak, som å sette opp et tak eller plante noen trær slik at barna kan oppholde seg i skyggen når solen er sterkest, kan man redusere soleksponeringen betraktelig, sier Nilsen.

NTB

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse