JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Har jeg rett til permisjon for å være hos sønnen min på sykehuset?

Se hva andre nestleder Bodil Gullseth svarer.
Jeg har en sønn på 17 år som skal igjennom en kirurgisk operasjon på sykehuset noen mil unna, skriver en lærer, som lurer på om hun får permisjon for å følge ham på operasjonen.

Jeg har en sønn på 17 år som skal igjennom en kirurgisk operasjon på sykehuset noen mil unna, skriver en lærer, som lurer på om hun får permisjon for å følge ham på operasjonen.

Colourbox

Jeg har en sønn på 17 år som skal igjennom en kirurgisk operasjon på sykehuset noen mil unna. Han bor hjemme hos meg og han skal til en forundersøkelse ved sykehuset. Vi bor flere mil fra sykehuset og han ønsker at jeg skal følge med ham til denne undersøkelsen og selve operasjonen som han skal gjennomføre senere. Han vil bli innlagt for operasjonen.

Har jeg rett til permisjon for å følge min sønn til forundersøkelsen? Har jeg rett til permisjon ved innleggelse og operasjon? Finnes det noen ordning for å søke om eventuell tapt arbeidsfortjeneste ved slike hendelser gjennom jobb eller Nav? spør lærer.

Slik svarer 2. nestleder Bodil Gullseth i Skolenes Landsforbund:

Andre nestleder i SL Bodil Gullseth

Andre nestleder i SL Bodil Gullseth

Jan-Erik Østlie

SVAR: En del av permisjonsrettighetene våre er hjemla gjennom arbeidsmiljøloven i kapittel 12. I dette tilfellet er det ikke her du vil finne en hjemmel. Her må du søke om en velferdspermisjon ved å vise til hovedtariffavtalen mellom KS og SL, kapittel 1 § 14 punkt 14.1 andre ledd. «Når viktige velferdsgrunner foreligger, kan en arbeidstaker tilstås velferdspermisjon med lønn i inntil 12 arbeidsdager per kalenderår. Det kan avtales fleksibelt uttak av permisjonsdagene.»

Kommunen eller fylkeskommunen skal ha utarbeida et lokalt permisjonsreglement, der skal det være utdypa hvilke situasjoner som skal gi rett til velferdspermisjon. Det er viktig at det så tidlig som mulig avtales permisjon. Årsakene i ditt tilfelle bør gå inn under velferdspermisjon med lønn etter hovedtariffavtalen. 

Man har muligheter for å søke Nav om økonomisk støtte for å ta vare på en i nære relasjoner. Hva du har rett til, kommer an på hvilken situasjon du er i. Du finner veiledninger ved å gå inn i menyen på nav.no. 

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse