JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærere får full kompensasjon for merarbeid

Vanskelige vei- og kjøreforhold gjorde at lærere ved alle elleve videregående skoler i Telemark måtte legge om til digital undervisning og hjemmeskole i januar. Skolenes landsforbund er fornøyd med at lærerne nå får full kompensasjon for overtidsarbeid.
Hovedtillitsvalgt Staale Andre Bergersen er fornøyd med at lærerne vant fram med sitt krav. (Arkivfoto)

Hovedtillitsvalgt Staale Andre Bergersen er fornøyd med at lærerne vant fram med sitt krav. (Arkivfoto)

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

Telemark fylkeskommune innstilte all skoleskyss for de elleve videregående skolene i fylket mandag 22. januar på grunn av krevende vei- og kjøreforhold. Fylkeskommunen mente det ikke var forsvarlig denne dagen å gjennomføre skoleskyssen som planlagt.

Forberedte digital undervisning på kort varsel

«Ingen skole ble stengt, men på grunn av usikre kjøreforhold ble det besluttet hjemmeskole med Teams», presiserer direktør for opplæring og folkehelse Helge Kristian Galdal i en e-post til I skolen.

Lærerne måtte omstille seg til hjemmeskole og digital undervisning på kort varsel, noe som medførte at mange brukte søndagen til å planlegge digital undervisning og nye undervisningsopplegg.

Lærerne fikk medhold i krav

I ettertid har Skolenes landsforbund (SL) og Utdanningsforbundet stilt krav om kompensasjon for lærernes merarbeid. Det fikk de medhold i på et medbestemmelsesmøte 7. februar.

Det er hovedtillitsvalgt for SL i fylket, Staale Andre Bergersen, glad for.

– Det skal koste for en arbeidsgiver å sette alle lærerne i ett fylke i sving en søndag ettermiddag. Lærere jobber ikke gratis. Arbeidsgiver gir uttrykk for at de vil tenke seg bedre om neste gang, noe vi setter pris på, uttaler han på hjemmesida til SL.

Partene er enige om at nødvendig arbeid som ville blitt forhåndsgodkjent skal kompenseres som «merarbeid/overtid».

«Overtid skal være pålagt, i dette tilfelle er avtalen at lærer som har hatt et merarbeid søndag 21. januar må ta det opp med sin nærmeste leder», opplyser direktør for opplæring og folkehelse Helge Kristian Galdal.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse