JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolenes landsforbund (SL):

Lærerne ber UD om hjelp til å få løslatt fagforeningskolleger i Jordan

Lederne for Jordans lærerorganisasjon er arrestert etter å ha kritisert regjeringen for dårlig håndtering av koronakrisa. Nå ber Skolenes Landsforbund UD om hjelp til å få dem løslatt.
KONGEN: Myndighetene i Jordan mottar nå en rekke protester fra lærere i flere land etter at lærernes øverste fagforeningsledere er arrestert. Bildet viser Jordans kong Abdullah og dronning Rania under det norske kongeparets besøk i landet.

KONGEN: Myndighetene i Jordan mottar nå en rekke protester fra lærere i flere land etter at lærernes øverste fagforeningsledere er arrestert. Bildet viser Jordans kong Abdullah og dronning Rania under det norske kongeparets besøk i landet.

Heiko Junge / NTB scanpix

sidsel.valum@lomedia.no

I et brev til Utenriksdepartementet (UD) oppfordrer forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund (SL) norske myndigheter til å be jordanske myndigheter løslate lederne for landets lærerorganisasjon.

«Vi ber norske myndigheter om å ta opp dette med jordanske myndigheter, slik at lærernes fagorganisasjons rett til å utøve sitt virke fritt blir gjennomført», skriver forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund i brevet, som er datert 14. august.

Skolenes landsforbund skal også sende brev med oppfordring om å løslate fagforeningslederne direkte til myndighetene i Jordan, ifølge første nesteleder Terje Moen.

Saken fortsetter under bildet.

Forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund (SL).

Forbundsleder Anne Finborud i Skolenes landsforbund (SL).

Sidsel Valum

Internasjonal underskriftskampanje

Forbundsleder Anne Finborud viser til at jordansk sikkerhetspoliti 25. juli i år arresterte ledende medlemmer av den jordanske fagorganisasjonen for lærere, Jordanian Teachers Association.

Skolenes landsforbund har signert en underskriftskampanje startet av Education International (EI), som oppfordrer arbeidere og fagforeningsmedlemmer til å be myndighetene i Jordan løslate fagforeningslederne og oppheve stengningen av organisasjonen.

I brevet til UD viser forbundslederen til at den jordanske fagorganisasjonen har kritisert regjeringen for dårlig håndtering av koronakrisa.

Streiket i 2019

Ifølge nyhetsbyrået Reuters raidet sikkerhetspolitiet kontorene til lærerorganisasjonen den 25. juli i år og stengte ned organisasjonen for to år. Bakteppet er ifølge Reuters at lærerorganisasjonen i fjor gikk til en streik som førte til at skolene ble stengt i en måned.

Lederne for lærerorganisasjonen har beskyldt regjeringen for ikke å oppfylle en avtale som ble inngått i oktober 2019, som førte til at streiken ble avblåst, ifølge Reuters.

Politisk opposisjon er ikke så sterk i Jordan, men protestene har vokst de siste årene på grunn av forverring av folks levekår, korrupsjon og sendrektighet i politiske reformer, ifølge Reuters.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse