JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Lærerne tapte om lønna – men vant fram om fagbrev for yrkesfaglærere

Forbundslederen i Skolenes landsforbund (SL) er skuffa over resultatet av lærerstreiken. Men hun mener likevel at SL har vunnet en viktig seier: Fagbrev for yrkeslærere skal telle likt som 60 studiepoeng.
Forbundsleder Mette Johnsen Walker i Skolenes landsforbund (SL).

Forbundsleder Mette Johnsen Walker i Skolenes landsforbund (SL).

Jan-Erik Østlie

sidsel@lomedia.no

– På vegne av alle våre medlemmer er jeg skuffet over at vi ikke fikk gjennomslag for verken et lønnsløft eller tidligere virkningsdato, er kommentaren fra forbundsleder Mette Johnsen Walker i SL rett etter at kjennelsen fra Rikslønnsnemnda er kjent.

Virkningsdato for når lærerne får beregnet sin nye lønn fra, er satt til den dagen streiken ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd, 27. september.

Lærerstreiken: Ny lønn for lærerne: Dette fikk de gjennomslag for

Lærerne streiket i 112 dager

Skolenes landsforbund tok ut de første tre medlemmene i streik 8. juni og trappet opp streiken flere ganger. Da lærerstreiken ble avsluttet med tvungen lønnsnemnd 27. september, var 108 medlemmer av SL i streik.

Rikslønnsnemnda har behandlet tvistene mellom KS og de tre lærerorganisasjonene Skolenes landsforbund, Utdanningsforbundet og Norsk Lektorlag under ett.

Alle lærerne vil nå få lønnstillegg på mellom 14.700 og 16.100 kroner, avhengig av utdanningslengde og erfaring, opplyser KS til NTB.

– Mange er nå veldig skuffet over at virkningsdato ikke ble satt tidligere. Det er som forventet at vi får det samme som alle de andre. Men det er skuffende at nemnda ikke så det problemet som lå i at KS offentliggjorde deler av tilbudet sitt, sier Johnsen Walker.

– Vi lover å gjøre det vi kan i mellomoppgjøret, sier hun.

SL-seier: Nå skal alle fagbrev telle likt som 60 studiepoeng

Forbundslederen trekker fram at Skolenes landsforbund har fått en seier:

– Nemnda anerkjenner den kompetansen som yrkesfaglærere har. Det er vi selvsagt kjempeglad for.

Hun utdyper:

– Det er nå noen yrkesfaglærere som går fra å være adjunkt til adjunkt med tilleggskompetanse. Samtidig er det nok flere yrkesfaglærere som vil ta et fagbrev til – nå når det teller likt som 60 studiepoeng. Vi har fått gjennomslag for at alle fagbrev er relevante, sier Mette Johnsen Walker.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse