JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lena håper på lønnsløft for skoleansatte

– Jeg håper vi får et bedre oppgjør i år, for vi er ganske akterutseilt, sier lærer og tillitsvalgt Lena Holtan.
– Jeg håper vi får et bedre oppgjør i år, for vi er ganske akterutseilt, tenker jeg, sier Lena Holtan. Hun er lærer på Lillås skole i Horten og nestleder i SL Vestfold.

– Jeg håper vi får et bedre oppgjør i år, for vi er ganske akterutseilt, tenker jeg, sier Lena Holtan. Hun er lærer på Lillås skole i Horten og nestleder i SL Vestfold.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

Vårens lønnsoppgjør for lærerne og andre ansatte i skolen er i gang. Blant de mange som venter spent på utfallet av det, er lærer og tillitsvalgt Lena Holtan (44). Hun er kontaktlærer på 1.–7.-skolen Lillås skole i Horten.

– Jeg håper vi får et bedre oppgjør i år, for vi er ganske akterutseilt, tenker jeg. Nå er det på tide å løfte lønna til skoleansatte, sier hun.

Lena Holtan er adjunkt med tillegg. Hun var ferdig utdannet allmennlærer ved den fireårige lærerutdanninga ved tidligere Høgskolen i Oslo og Akershus i 2004. Hun er nestleder i styret til SL Vestfold hvor Kjersti Thommesen er fylkesleder. Lederen og nestlederen representerer SL Vestfold i landsstyret til SL.

Alene som SL-medlem på skolen

På Lillås skole underviser Lena Holtan i alle fag bortsett fra praktisk-estetiske fag. Hun har to barn på seks og tolv år og bor i Sande i Holmestrand kommune. Dialekten røper at hun opprinnelig kommer fra Nordland fylke, nærmere bestemt bygda Bleikvassli.

Lena Holtan begynte å jobbe på Lillås skole skoleåret 2022–2023, etter rundt 20 år som lærer på Fjell skole i Drammen. Hun er det eneste medlemmet i Skolenes landsforbund (SL) på skolen sin.

– Det går veldig greit. Jeg vet hvem jeg skal snakke med hvis det trengs, fordi jeg kom fra en stor klubb i Drammen, forteller hun.

– Hvorfor valgte du å skifte jobb?

– Jeg ønsket nye impulser. Dessuten får jeg nå vinterferie og høstferie samtidig med mine barn, fordi jeg nå jobber på en skole i samme fylke som de går på skole i.

– Hvorfor meldte du deg inn i SL?

– Jeg ble vervet av Gulcan Øzalp. Hun var en veldig dyktig plasstillitsvalgt på Fjell skole i Drammen. Det var et riktig valg, fordi jeg liker måten SL er organisert på og at det er kort vei mellom grasrota og forbundsledelsen. SL jobber virkelig for medlemmene sine, sier Lena Holtan.

Skolen reddet i siste øyeblikk

Lillås skole med rundt 310 elever er en av sju barneskoler i kommunen. Da I skolen snakker med Lena Holtan, har politikerne i Horten kommune nettopp gjort et vedtak om at Lillås skole skal få bestå. Et tidligere vedtak om å legge ned skolen fra skoleåret 2025–2026 er skrinlagt.

– Det var en fantastisk nyhet å få og en seier for alle barna i Horten kommune. Alle ble kjempeglade, og flagget ble bokstavelig talt heist til topps, forteller Lena Holtan.

– Er dere trygge nå på at skolen er reddet?

– Vi føler oss iallfall trygge inntil neste kommunevalg. Det er lov å håpe på at politikerne skjønner viktigheten av gode nærskoler og at de har lært av denne prosessen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse