JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Uttalelse

Rik stat, fattige kommuner

Skolenes landsforbund krever at overføringene fra stat til kommuner må økes.
Kommuner og fylkeskommuner eier og driver de fleste av landets skoler. Skolenes landsforbund krever økte overføringer fra stat til kommuner for å sikre at pengene kommer fram til der de trengs mest.

Kommuner og fylkeskommuner eier og driver de fleste av landets skoler. Skolenes landsforbund krever økte overføringer fra stat til kommuner for å sikre at pengene kommer fram til der de trengs mest.

Colourbox

De fleste velferdsoppgavene skal løses av kommuner og fylkeskommuner.

Det gjelder blant annet barnehage, skole og store deler av helsetjenestene. For lite midler til kommuner og fylkeskommuner vil automatisk vises igjen ved kutt i nevnte tjenester.

Skolenes landsforbund har registrert at statens inntekter har økt voldsomt de siste årene. Likevel hører vi stadig om kommuner som kutter i oppvekst, utdanning og helse. Grunnen som blir oppgitt er at utgiftene øker mer enn overføringene fra staten og inntektene fra skatt.

Ute i kommuner og fylkeskommuner er det et skrikende behov for ressurser innafor flere sektorer. Vi tåler godt en litt mindre rik stat hvis dette medfører at flere får hjelp i førstelinjetjenesten. Det kan til og med vise seg å lønne seg i lengden, også for staten

Skolenes landsforbund krever at overføringene fra stat til kommuner må økes, men at økte overføringer til kommuner og fylkeskommuner blir knyttet til klare normkrav. Ved økte overføringer er det viktig å sikre at pengene kommer fram til der de trengs mest.

Poenget med gode statsfinanser må jo være at det skal komme innbyggerne til gode. En rik stat er ikke noe poeng i seg selv.

Uttalelse vedtatt av landsstyret til Skolenes landsforbund (SL),

Gardermoen, 20. mars 2024

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse