JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Utdanning

Ringsaker folkehøgskole legges ned: – Ansatte er preget, sier lærer og klubbleder

Tross iherdige forsøk på å redde skolen, er det nå bestemt at det som før het Arbeiderbevegelsens folkehøgskole blir nedlagt.
Tord Kristian Skancke er lærer og klubbleder for Skolenes landsforbund ved folkehøyskolen..

Tord Kristian Skancke er lærer og klubbleder for Skolenes landsforbund ved folkehøyskolen..

Hans Erik Sørum

sidsel@lomedia.no

Mandag fikk ansatte ved Ringsaker folkehøgskole den triste beskjeden

Nedleggelsen ble avgjort av sekretariatet i LO, som er generalforsamling for den LO-eide folkehøyskolen.

Tirsdag var ansatte samlet til allmøte. Skolen har per i dag ni ansatte, samt to ansatte i permisjon, ifølge LO.

Må se seg om etter jobb

– Vi er prega av situasjonen, sier Tord Kristian Skancke.

Han er en av lærerne ved skolen og klubbleder for ansatte som er organisert i Skolenes landsforbund. SL har fem medlemmer ved skolen , hvorav fire lærere. I tillegg er to medlemmer av SL i permisjon.

– Vi har fått stor hjelp av SL i vår kamp for å redde skolen. Jeg vil rette stor takk til første nestleder Jon Oddvar Holthe i SL som har brukt dager og netter på å få LO til å snu. Det er synd at han ikke lyktes med det, men vi er likevel takknemlige for den jobben han og SL har lagt ned, sier Tord Kristian Skancke.

– Dette er synd både for folkehøyskolen og for våre medlemmer, sier første nestleder i SL, Jon Oddvar Holthe, om at folkehøyskolen nå blir lagt ned.

– SL har jobbet for å få gjort om vedtaket. Vi har gitt våre medlemmer bistand i prosessen fram til generalforsamlingen, med det lyktes ikke å få gjort om vedtaket, konstaterer han.

Nå må de ansatte se seg om etter andre jobber.

– Vi kommer til å jobbe for å finne gode løsninger for dem. Fire lærere kan nå vente å få oppsigelse etter at skoleåret har startet og det er et vanskelig tidspunkt med tanke på å få ny lærerjobb. Vi vil jobbe for at de får gode vilkår og best mulig avtaler i forbindelse med oppsigelse, sier Holthe.

For få elever og lave søkertall

I en pressemelding viser styreleder Kristin Sæther Huntil at det kun var 15 elever som hadde søkt seg til skolen i år og at det var nødvendig med minst 35 elever for å ha grunnlag for videre drift. Skolen har en kapasitet på opptil 90 elever.

LO viser i en omtale av saken på lo.no til at det ble gjennomført en nedbemanning ved skolen tidligere i år for å tilpasse bemanningen til neste skoleår. Dette ble gjort ut fra et stipulert elevtall på 35 elever ved skolestart.

Ansatte vil ifølge LO bli individuelt ivaretatt i henhold til lov og avtaleverk.

Arbeiderbevegelsens folkehøyskole på Ringsaker er vedtatt nedlagt ned etter for dårlige søkertall.

– Først og fremst er dette en trist dag, for både elever og ansatte, men med for få elever var det dessverre ikke grunnlag for videre drift av folkehøyskolen, sier LO-sekretær Kristin Sæther, som er styreleder på skolen.

Hun viser til at det kun var 15 elever som hadde søkt seg til skolen i år. Det var nødvendig med minst 35 elever for å ha grunnlag for videre drift.

– Folkehøyskolene opplever en markant nedgang i antall søkere og Arbeiderbevegelsens folkehøyskole er ikke noe unntak. Det har blitt gjort en del grep, men det har dessverre ikke vært nok, sier Sæther.

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er en frilynt folkehøyskole, som eies av LO. Skolen ble startet i 1939.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse