JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stor økning i søkere til fagskoler

Antall søkere til fagskoler har økt med 17 prosent siden i fjor.
Økningen i antallet som søker fagskoler fortsetter. De siste fem årene har tallet på studenter i fagskolene doblet seg.

Økningen i antallet som søker fagskoler fortsetter. De siste fem årene har tallet på studenter i fagskolene doblet seg.

Colourbox.com

sidsel@lomedia.no

Det er stor økning i antallet som ønsker å ta høyere yrkesfaglig utdanning. I år er det 2300 flere søkere til fagskolene gjennom Samordna opptak, melder Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Det er en oppgang på rundt 17 prosent fra i fjor.

Etterspurt utdanning

– Det er veldig bra at enda flere får opp øynene for fagskoleutdanningene. Dette er utdanninger som lar seg kombinere med jobb og som er etterspurt i arbeidslivet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (Sp) i pressemeldingen.

Til sammen har 15 742 personer søkt en fagskoleutdanning gjennom Samordna opptak.

Rekordmange studieplasser

Det har de siste årene vært kraftig vekst i høyere yrkesfaglig utdanning. De siste fem årene har tallet på studenter i fagskolene doblet seg, og aldri før har det vært tilbudt flere studieplasser, skriver Kunnskapsministeren i pressemeldingen.

– Vi satser på fagskolene og har i år satt av 20 millioner kroner til 500 nye studieplasser. Vårt mål er at fagskolesektoren skal fortsette å vokse i tråd med behovet i arbeidslivet, sier Hoel.

Totalt har regjeringa bevilget midler til 1500 nye studieplasser. Regjeringa er også i gang med en ny stortingsmelding om hvordan fagskolene kan spille en enda viktigere rolle i å møte kompetansebehovet i arbeidslivet framover, opplyser Kunnskapsdepartementet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse