JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk

Therese er ny hovedtillitsvalgt i Halden

Lærernes arbeidsmiljø er den viktigste saken for Therese Jacobsen Alvem (50), ny hovedtillitsvalgt for Skolenes landsforbund (SL) i Halden kommune.
Therese Jacobsen Alvem  (50) deltar i september på kurs for tillitsvalgte i Skolenes landsforbund (SL) for å bli bedre rustet i vervet som hovedtillitsvalgt i Halden.

Therese Jacobsen Alvem (50) deltar i september på kurs for tillitsvalgte i Skolenes landsforbund (SL) for å bli bedre rustet i vervet som hovedtillitsvalgt i Halden.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

I slutten av september deltar Therese Jacobsen Alvem på kurs for tillitsvalgte i Skolenes landsforbund (SL) i Oslo. Nær 30 tillitsvalgte fra hele landet er samlet på det to dager lange trinn-1 kurset i den tretrinns kursmodellen som SL tilbyr sine tillitsvalgte.

På vakt for lærernes arbeidsmiljø

– Hva er den største utfordringen for dine medlemmer som du skal jobbe med som hovedtillitsvalgt?

– Lærernes arbeidsmiljø. Det er det de forteller oss er viktigst å jobbe med. Lærere kjenner på at de må bruke mer og mer tid på oppgaver som er ren administrasjon. I tillegg må vi jobbe for at lærerne får bedre rettsvern. Alle føler seg ikke helt trygge i dag og mye av det er knyttet til paragraf 9A i opplæringsloven, sier hun.

I løpet av de to dagene på kurset i Oslo skal hun lære mer om hovedavtalen, hovedtariffavtalen, rektors styringsrett, tillitsvalgtes rolle på drøftingsmøter, arbeidstidsavtalen for lærere og hva som er oppgavene til henholdsvis tillitsvalgte og verneombud i skolen.

Lærer i barneskolen

Therese Jacobsen Alvem bor i Halden og jobber til daglig som kontaktlærer på 5. trinn på Os skole i festningsbyen. I år underviser hun i matte og kunst og håndverk.

– Jeg meldte meg inn i SL et par år etter at jeg begynte å jobbe som lærer. Jeg var den første her på skolen som ble vervet av tidligere tillitsvalgt Evy Kristensen som før det var enemedlem, forteller hun.

Os skole hvor hun jobber er en 1.–7.-skole som har holdt til i midlertidige lokaler i gamle Folkvang skole siden skolestart høsten 2019. Ved skolestart høsten 2024 skal de tilbake til ryrenoverte lokaler i gamle Os skole. Skolebygningen til barneskolen fra 1914 har stor verneverdi og skal kobles sammen med en ny skolebygning som er under oppføring. Ved skolen bygger også Halden kommune Halden arena med idrettshall og turnhall.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse