JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Tommy Søberg kan bli ny fylkesleder når Viken fylke oppløses

Tommy Søberg (50) stiller til valg som fylkesleder når det tidligere fylkeslaget SL Akershus blir gjenopprettet i april.
Tommy Søberg (50) er konstituert regionleder for SL i Akershus og stiller til valg som fylkesleder i SL Akershus i april.

Tommy Søberg (50) er konstituert regionleder for SL i Akershus og stiller til valg som fylkesleder i SL Akershus i april.

Sidsel Valum

sidsel@lomedia.no

– Jeg skal delta på alle tre trinnene, sa Tommy Søberg bestemt da deltakerne presenterte seg ved åpningen av årets første kurs for tillitsvalgte i regi av SL i Oslo i januar.

Trinn-1-kurset han deltok på er tilpasset helt ferske tillitsvalgte, men også mer erfarne tillitsvalgte synes de har nytte av å delta.

Tommy er konstituert som regionleder for SL i Akershus, og han har en lederrolle i forberedelsen av at det gamle fylkeslaget SL Akershus skal gjenoppstå som følge av at Viken fylke og dermed også fylkeslaget SL Viken blir oppløst fra 1. januar 2024.

Han vil også stille til valg som fylkesleder når det gjenoppståtte SL Akershus skal velge ledelse og styre i april.

Og for Tommy passer det bra at det i løpet av våren skal arrangeres både trinn1-, trinn 2- og trinn 3-kurs for tillitsvalgte i regi av SL.

Det nye fylkeslaget SL Akershus skal etter planen være i drift fra 1. august i år og da er det viktig å ha en skarpskodd leder.

Yrkesfaglærer på landslinje for flyfag

Tommy Søberg er bosatt med ektefelle på Nannestad og jobber til daglig som faglærer på landslinjen for flyfag på Skedsmo videregående skole i Lillestrøm. Han snakker svensk og forteller at han er født og oppvokst i Sverige med norsk far og svensk mor.

Han er utdannet flymotormekaniker og flytekniker i Sverige ved Hässlö-gymnasiet i Västerås og har bodd i Norge siden 2001. I 2014 gjennomførte han PPU (Praktisk- pedagogisk utdanning) ved tidligere Høgskolen i Akershus (HiA) på Kjeller.

Tommy meldte i 2014 overgang fra Fellesforbundet til Skolenes landsforbund (SL). Nå er han klar for å få fart i SL Akershus.

– Jeg håper vi kan få til en flat struktur og at vi får med så mange som mulig på å få ny aktivitet i fylkeslaget, sier han.

Forbereder nye fylkeslag i Akershus, Buskerud og Østfold

På representantskapsmøtet til SL Viken 25.–26. april skal først SL Viken etter planen bli oppløst, og deretter er planen å gjenopprette de tidligere fylkeslagene SL Akershus, SL Buskerud og SL Østfold.

16. oktober 2022 arrangerte SL Viken et oppstartsmøte for regionsarbeidet med å forberede og planlegge gjennomføringen av å legge ned SL Viken og gjenopprette de tre tidligere fylkeslagene.

Der ble det nedsatt et arbeidsutvalg (AU) ledet av fylkeslederen i SL Viken, Njål Vigleik Grene-Johnsen, og med tre nestledere fra hver av de tre regionene: Tommy Søberg (Akershus), Geir Andersen (Buskerud) og Linn Hammerstad (Østfold).

De tre nestlederne ble på det samme møtet konstituert som regionledere for hver av sine regioner.

– De tre regionlederne har sagt seg villige til å stille til valg som fylkesledere i sine fylker. Det er vårt sterke ønske at folk som har lyst til å være med å skape de nye fylkeslagene melder seg til de respektive nominasjonskomiteene, eller til styret i SL Viken. Vi kan videreformidle hvem som er interessert, sier avtroppende fylkesleder i SL Viken Njål Vigleik Grene-Johnsen.

Han stiller selv ikke som valg til vervet som fylkesleder i SL Buskerud, men han har stilt seg til disposisjon for en plass i landsstyret til SL og styret til det nye SL Buskerud.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse