JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skolenes landsforbund på Hell:

Trond Giske vil ha lærerne tilbake til staten

– Jeg vil foreslå tilbakeføring av forhandlingsansvaret for lærerne til staten for landsmøtet i Ap, sa Trond Giske på en konferanse i Skolenes landsforbund på Hell.

Sidsel Valum

– Selvfølgelig er det mulig for Stortinget å vedta at forhandlingsansvaret for lærerne tilbakeføres til staten. Dette er en av mine kampsaker, sa Trond Giske, da han besøkte en konferanse for Skolenes landsforbund på Hell i Nord-Trøndelag torsdag.

• Følg oss på Facebook og Twitter

I boka si La læreren være lærer, som kom ut i fjor, gjør Ap-nestleder og leder av Stortingets utdanningskomite Trond Giske det klart at han går inn for å tilbakeføre forhandlingsansvaret til staten. Han går også i boka inn for å legge ned Utdanningsdirektoratet.

Kritisk til ny lærerutdanning for grunnskolen

Sidsel Valum

– Å flytte økonomene og juristene tilbake til departementet vil bare være disiplinerende, sa Trond Giske.

Begge sakene er blant hjertesakene til Skolenes landsforbund.

SV vil ha mer nasjonal styring av skolen

Arbeiderpartiet har sitt neste landsmøte i begynnelsen av april i 2017. Landsmøtet vedtar partiprogrammet, bare få måneder før stortingsvalget.

– Jeg kommer til å legge fram hele boka mi for landsmøtet, sa Trond Giske til lærerne som var samlet fra Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse