JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trønderne får bistand fra forbundsstyret

Fylkesleder Bodil Gullseth i SL Nord-Trøndelag (bildet) har fått løfte om nødvendig bistand fra forbundet til de to trønderfylkene på grunn av fylkessammenslåing.
får drahjelp: Bodil Gullseth, fylkesleder i SL Nord-Trøndelag og Rigmor Bjerche, leder av SL Sør-Trøndelag.

får drahjelp: Bodil Gullseth, fylkesleder i SL Nord-Trøndelag og Rigmor Bjerche, leder av SL Sør-Trøndelag.

Sidsel Valum

– Alle forstår at her trengs det hjelp, sa forbundssekretær Geir Granås da forbundsstyret i Skolenes landsforbund 10. juni drøftet situasjonen til fylkeslagene i Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag som følge av prosessen med fylkessammenslåing.

Nytt trønderfylke

– Vi vil få et fylke som er 50 kvadratkilometer mindre enn Danmark i areal, med reiseutfordringer som begynner å ligne på det som er i Nordland når det gjelder avstander, men selvfølgelig ikke de samme fergeutfordringene, sa fylkesleder Bodil Gullseth i SL Nord-Trøndelag. Hun orienterte forbundsstyret om at de hovedtillitsvalgte i begge fylkene har måttet bruke nesten all sin frikjøpte tid til å sitte i møter som har handlet om omstilling som følge av fylkessammenslåing. I SL Sør-Trøndelag er fylkesleder Rigmor Bjerche også hovedtillitsvalgt.

Samme uke som forbundsstyret var samlet sa Stortinget ja til at Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag kan kan slå seg sammen til ett fylke fra og med 1. januar 2018.

Ba om bistand

– Selv om det er vedtatt, så er det nå det virkelige arbeidet starter. Vi må lese mange omstillingsdokumenter, og vi må sette oss inn i mange juridiske finurligheter, sa Bodil Gullseth. Hun ba om å få bistand fra forbundsstyret.

– Som fylkesleder har jeg ennå ikke vært inne i prosessen. Vi har ennå ikke hatt felles styremøte, sa Gullseth, som fortalte om godt samarbeid med fylkesleder Rigmor Bjerche i SL Sør-Trøndelag.

Forbundsstyret mente det var rimelig å be de to fylkeskommunene om å kompensere de hovedtillitsvalgte for tid som skulle vært brukt til andre oppgaver. Forbundsstyret vedtok også å gi fylkeslagene nødvendig bistand etter behov. De to fylkeslederne er blitt enige om å søke om en ekstra ressurs på 30 prosent til fylkeslederen i Nord-Trøndelag, Bodil Gullseth, som også har ansvar for å forberede landsmøtet i 2017 på Hell i Nord-Trøndelag.

Hva som blir konsekvensen av fylkessammenslåingen for forbundet er ennå ikke helt klart. Det kan bli aktuelt å legge ned begge fylkeslagene og opprette et nytt. Nedleggelse av fylkeslag vil kanskje føre til opprettelse av foreninger, tror forbundssekretær Chris Gøran Holstad.

– Vi bør tenke på vedtektsendringer for å gjøre prosessen enklere senere, mener forbundsleder Anne Finborud.

De to fylkeslagene blir oppfordret til å se nærmere på hva som trengs av vedtektsendringer.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i skolesektoren.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse