JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Industrien varsler konkurser

Bransjeforeningen Norsk Industri varsler konkurser i store bedrifter i tiden framover.

– Det er fare for at vi nå går inn i en periode hvor flere store bedrifter går over ende, sier direktør Knut E. Sunde i Norsk Industri til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

I første rekke er det bilindustrien og relativt små bedrifter som hittil har bukket under på grunn av finanskrisen og internasjonal lavkonjunktur. Men nå kan også større bedrifter ligge tynt an.

– Norske industribedrifter er inne i en svært krevende periode. Industrisysselsettingen falt med 10.000 personer i årets første kvartal, og lite tyder på at takten avtar, sier Sunde.

Foreningen regner med at selv om verdensøkonomien i løpet av året gradvis forbedrer seg, vil situasjonen for norske industribedrifter være vanskelig langt ut i neste år. Dersom omslaget i verdensøkonomien lar vente på seg, vil det også her hjemme bli vanskeligere.

Norsk Industri krever derfor nye tiltak fra politikerne i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett.

– Vi har lagt oss på en nøktern linje og ber om målrettede tiltak som bygger opp under omstillingen som allerede er i gang. Vi har derfor et godt håp om at finanskomiteen skal komme oss i møte også denne gangen. Selv en flertallsregjering i er i stand til å justere seg, sier Sunde. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse