JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Jesus-krøll for Jens

Det virker å være lenge siden statsminister Jens Stoltenberg (Ap) sang om barnet som er født i Betlehem.

I spørretimen onsdag antydet han nemlig at Jesus ble født i Jerusalem.

Under debatten om lokalsykehusene påpekte KrF-leder Dagfinn Høybråten at julen også handler om en liten familie som hadde problemer med å finne et trygt sted å føde. Det brakte fram følgende erkjennelse hos statsminister Jens Stoltenberg (Ap):

– Fødetilbudet var helt sikkert mangelfullt i Jerusalem for 2000 år siden. Jeg tar ikke det fulle og hele ansvaret for det. Derimot tar jeg ansvaret for fødetilbudet i Norge i 2010.

Da måtte den mer teologisk skolerte Høybråten ta statsministeren i søndagsskole. KrF-lederen medga at kunnskapen om fødetilbudet i Jerusalem for 2000 år siden kanskje ikke er den beste, men understreket at det finnes ganske gode kilder på hvordan det sto til i Betlehem på samme tid.

Spørsmålet er om statsministeren – selv om han står utenfor statskirken – bør hente fram juleevangeliet i høytiden, om ikke annet for å bedre egne bibelreferanser foran framtidige ordvekslinger med representanter for KrF. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse