JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kalte fram tårene

Skuespiller Anne Hathaway måtte tørke en tåre i øyekroken da Liv Ullmann leste fredsprisvinner Liu Xiaobos kjærlighetserklæring til sin kone.

Under fredsprisseremonien i Oslo rådhus leste Ullmann Lius forsvarstale før han ble fengslet i 2009. Der takket Liu kona for all støtte:

– Hvis jeg får lov til å si det, har min aller flotteste opplevelse disse siste 20 årene vært den uselviske kjærligheten min kone, Liu Xia, har vist meg. Hun kunne ikke være til stede som observatør i retten i dag, men jeg vil allikevel si til deg, min kjære, at jeg tror fullt og fast at din kjærlighet for meg vil forbli den samme som den alltid har vært, sa Liu gjennom Ullmann.

– Gjennom alle disse årene hvor jeg har levd uten frihet, har vår kjærlighet vært fylt av en bitterhet påført av ytre omstendigheter, men nå som jeg nyter dens ettersmak, er den grenseløs. Jeg soner min dom i et håndgripelig fengsel, mens du venter i hjertets uhåndgripelige fengsel, fortsatte Liu.

Fredsprisvinneren ga uttrykk for at kampen har kostet:

– Min kjærlighet for deg er imidlertid så full av anger og beklagelse at jeg av og til vakler under vekten av denne byrden. Jeg er en følelsesløs stein i villmarken, pisket av vind og pøsende regn, så kald at ingen tør å berøre meg. Men min kjærlighet er kompakt og skarp, i stand til å trenge gjennom enhver hindring. Selv om jeg skulle bli knust til støv, vil min aske allikevel omfavne deg, lød kjærlighetserklæringen fra Beijing. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse