JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan få nordisk pantesystem

Snart kan du kanskje pante tomflaskene dine overalt i hele Norden.

Nordisk råd vedtok torsdag et forslag om å opprette et felles pantesystem.

Rådet anmoder nå regjeringene i de nordiske landene om å gå videre med saken.

Bryggeribransjen og detaljhandelen i Norden er motstandere av en felles ordning og frykter at den vil medføre store omkostninger.

– Vårt forslag til det videre arbeidet med et felles nordisk pantesystem skal selvfølgelig ta hensyn til bransjen, og den skal tas med i det videre arbeidet. Men erfaringer viser at slike nye initiativer krever politisk vilje, og den viljen har vi vist er til stede her i dag, sa Martin Kolberg (Ap) på vegne av Nordisk råd i forbindelse med at forslaget ble vedtatt.

Han mener de nordiske landene må etablere enkle systemer så alle returpantanlegg kan omstilles til å ta imot pant fra alle de nordiske landene.

Ordningen bør ifølge rådet opprettes i løpet av de neste tre årene.

EU arbeider for tiden med et felles pantesystem, så Norden har mulighet til å være en foregangsregion på dette området, mener Nordisk råd. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse