JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kan gi byråd-post til Hagen

Venstre vil ikke ha Carl I. Hagen (Frp) som ordfører i Oslo, men vil beholde dagens blåfargede byråd.

Partiet godtar at Hagen blir byråd i stedet.

Ordførerens rolle er i hovedsak seremoniell, mens byråder har ansvar for å sette bystyrets vedtak ut i livet. Hagen er Frps ordførerkandidat, men Venstre ønsker ham ikke som ordfører. Som førstekandidat for Frp i Oslo er det dermed naturlig at Hagen i stedet får en post i byrådet dersom han vrakes som ordførerkandidat, skriver Klassekampen.

Venstre ligger an til å få vippeposisjon i Oslo ved valget neste måned og kan dermed være med på å avgjøre om hovedstaden skal styres som i dag eller om de rødgrønne skal få partiets støtte i stedet. Men både Venstre-leder Trine Skei Grande og nestleder Ola Elvestuen gjør det klart at Venstre ikke ønsker å støtte de rødgrønne. Grande sier at Venstre får mest gjennomslag for sin politikk via budsjettsamarbeidet med Høyre, Frp og KrF, selv om Venstre ikke har noen post i byrådet.

Hagen ønsker ikke å kommentere om han kan tenke seg å sitte i byrådet dersom han ikke blir ordfører.

– Dette er ikke noe jeg svarer på nå. Spørsmålet om forhandlinger og fordeling av posisjoner er noe vi venter med til etter valget, sier Hagen.

Leder for Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, sier at Hagen er ordførerkandidat og at Øystein Sjøtveit er partiets byrådslederkandidat.

– Alle øvrige politiske roller må avklares etter valget, sier Tybring-Gjedde. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse