JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

1. nestleder i LO, Peggy Hessen Følsvik:

– Seksuell trakassering handler i bunn og brunn om manglende likestilling og skeive maktforhold

Debatten rundt #metoo-kampanjen om seksuell trakassering og overgrep som nå går i hele samfunnet, var også tema på årets kartellkonferanse på Gol.
#METOO: 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO lover at LO vil ha full fokus på seksuell trakassering og overgrep framover

#METOO: 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO lover at LO vil ha full fokus på seksuell trakassering og overgrep framover

Ole Palmstrøm

nina.hanssen@lomedia.no

Det var 1. nestleder Peggy Hessen Følsvik i LO som, på vegne av LO-leder Hans-Christian Gabrielsen, bragte temaet på bane i sin innledning til fagligpolitisk debatt.

Hun berømmet NTL Ung-leder Sahar Azari for å ha utfordret fagbevegelsen på å ta grep. Følsvik sa at dette er et tema som LO vil ha full fokus på framover.

Sahar Azari, NTL Ung: – Jeg har selv opplevd ubehagelige situasjoner av seksuell karakter i LO

– Et tema vi må jobbe med

Det var flere av deltakerne på Gol som berømmet Følsvik for å ha satt dette på dagsorden. En av dem var Marianne Solberg Johnsen fra FO.

– Takk til Peggy for at du tydelig adresserer #metoo som et alvorlig tema vi må jobbe med. Vi har sett mange utspill fra skuespillere og folk i media og det er ingen grunn til å tro at det er bedre i fagbevegelsen, sa hun.

Og advarte mot de som går rundt og sier at det var verre før.

– Svenske LO-kvinner har laget en egen kampanje, skrevet under av 1500 fagforeningskvinner, og også vi i Norge bør gjøre noe sånt. Fagbevegelsen må tørre å se på oss selv med kritisk blikk. Det er en selvfølge at folk i fagbevegelsen skal ha det trygt og godt. Vi må være proaktive og ta disse historien på alvor. Det er flott at LOs likestillings- og familieutvalg jobber med dette, men vi må også se på hele kulturen vår. Noe må endres i LO og kanskje også i Ap, sa hun.

Alle sakene fra Kartellkonferansen

Drahjelp fra #metoo

Peggy Følsvik takket alle som snakket om #metoo-kampanjen.

– Vi i LO har jo jobbet med dette i lang tid. Men #metoo kamapanjen gir oss drahjelp og vi får en kollektiv tilnærming til problemstillingen når så mange står frem. Dette momentet må vi nå utnytte og få andre til også å jobbe med langsiktig likestillingsarbeid. For dette handler i bunn og grunn om manglende likestilling og skeive maktforhold, sa hun.

Seksuell trakassering skal ikke finne sted i våre rekker, sier LOs nestleder

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om de ansatte i staten og virksomheter med statlig tilknytning.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse