JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klager på NRK

Partiet Demokratene klager til de utenlandske observatørene over NRKs valgdekning.

Partiets presseansvarlige, Jan Simonsen, sier at en landsdekkende kringkasting som er eid av staten har en forpliktelse til å presentere også de mindre, landsdekkende partiene på en rettferdig og demokratisk måte. Det har ikke skjedd, verken med Demokratene eller andre små partier, sier han.

– Jeg vet at OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) har sett på dette og kritisert det i andre land med statseid kringkasting. Det vi håper på, er at observatørene tar med noen setninger om dette i sin rapport og at det kan bidra til at vi får bedre behandling ved neste valg, sier Simonsen.

OSSE har sendt ni observatører til Norge i anledning valget. De har vært her siden 4. september for å forberede seg, og på valgdagen skal de reise rundt og se på den praktiske avviklingen av valget.

Også Den norske Helsingforskomiteen har utenlandske observatører som skal følge det norske valget i flere norske kommuner. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse