JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever deltidskutt på sykehus

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) beordrer norske sykehus til å kutte andelen deltidsstillinger med 20 prosent i løpet av året.

– Nå må vi være våkne og passe på at deltidsstillinger virkelig gjøres om til heltidsstillinger, sier en meget tilfreds Lisbeth Normann, leder i Norsk Sykepleierforbund.

– Vi har lenge jobbet mot at våre medlemmer skal jobbe ufrivillig deltid. Men tiltaket må følges nøye opp, for deltidsarbeid blant sykepleiere har faktisk økt de senere årene, sier hun.

– Sterkere styring

Også LO-nestleder Gerd Kristiansen berømmer helseministeren for ordren om å stimulere til flere heltidsstillinger.

– Det vil bidra til økt likestilling og en bedre arbeidssituasjon for mange arbeidstakere. Ufrivillig deltid er et av de største hindrene for likelønn og likestilling, sier hun og viser til at deltidsbruken er størst i kvinnedominerte yrker.

Helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) møtte tirsdag Helse Midt-Norge til det første av årets foretaksmøter med ledelsen i landets fire helseregioner.

Budskapet hennes var at regjeringen ønsker sterkere styring med helsebyråkratiet og sykehuslederne. Nå møtes regionene med krav om reduksjon i ventetid og fristbrudd - og en plikt til månedlige rapporteringer.

Mer heltid

– Jeg vil særlig trekke fram krav om å styrke arbeidet med å bedre kvaliteten på behandlingen og redusere ventetidene. I tillegg stiller jeg krav om reduksjon i bruk av deltid og at det legges til rette for flere læreplasser for elever i videregående skole, sier Strøm-Erichsen.

Helseministeren krever at hver av de fire helseregionene skal ha 20 prosent færre arbeidstakere i deltidsstillinger før året er omme, og hun vil ha månedlige tilbakemeldinger for å sikre seg at kravene blir fulgt opp. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse