JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krever full stortingssal

Frp bryter vanlig stemmepraksis og håper på to overhoppere når den omstridte avgiften på biodiesel kommer til avstemning i Stortinget.

Normalt møter ikke samtlige stortingsrepresentanter for å stemme. Det vanlige er at partigruppene blir enige om hvor mange som forholdsmessig må stille for å sikre det «riktige» avstemningsresultatet.

Dette prinsippet bryter Frp med når de stiller med full gruppe i salen torsdag. Dermed tvinger de samtlige rødgrønne stortingsrepresentanter til å stemme, også de som må gjøre det mot sin overbevisning for å unngå å påføre regjeringen et nederlag.

– Det er dundrende flertall i Stortinget mot avgiften på biodiesel. Da skal man gi et samlet storting anledning til å stemme over saken, sier Frp-leder Siv Jensen til VG.

Hun legger til at kun to stemmer fra regjeringspartiene er nok til å velte flertallet.

– Jeg har lest hva Per Olaf Lundteigen (Sp) og Inga Marte Thorkildsen (SV) har sagt om saken. En viktig egenskap ved politikere er at det er sammenheng mellom det man sier og det man gjør. Nå får de vise hva de er laget av, sier Jensen.

Hun mener at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) legger opp til maktmisbruk ved å presse gjennom en avgift det egentlig ikke er flertall for i Stortinget.

– Jeg har respekt for at regjeringsflertallet skal få viljen sin, men dette er ikke regjeringsflertallets vilje. Det er misbruk av makt, sier Jensen. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse