JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

100 år med Dagfin Rimestad

Hånd i hånd står pensjonistene rundt bordene og synger sangen «Vi rekker våre hender. Til minne om den norske komponist og tekstforfatter Dagfin Rimestad.
Visedikter og komponist Dagfin Rimestad ville fylt 100 år i disse dager og ble feiret av LOs pensjonister, den gamle garde og veteranforum.  Dagfins musiker-datter Hege spilte og fortalte.

Visedikter og komponist Dagfin Rimestad ville fylt 100 år i disse dager og ble feiret av LOs pensjonister, den gamle garde og veteranforum. Dagfins musiker-datter Hege spilte og fortalte.

Ylva Seiff Berge

frifagbevegelse@lomedia.no

25. november ville Dagfin Rimestad blitt 100 år. Han har blitt kalt arbeiderbevegelsens slagerkomponist, og har hatt stor betydning for bevegelsen. Men det var i Framfylkingen og AUF han virkelig fikk utfoldet seg som viseskriver for barn og unge.

Plass på programmet

– Mitt favorittsitat fra min far er «Vi kommer ingen vei i laget hvis vi ikke lar dansen og moroen få litt plass på programmet», sier datteren til Dagfin, Hege Rimestad. Som har møtt opp med gitar, ukulele og fiolin for å hedre farens minne.

Da Dagfin Rimestad døde, samlet familien sammen alle visene hans i en bok, tilsammen ble det 232 sanger. Flere av de mest kjente sangene ble skrevet på svensk og dansk. Sanger ble også oversatt til tysk, engelsk og flamsk. De mest kjente visene til Dagfin Rimestad er «At jorden er en stjerne» og «Vi rekker våre hender». Disse finner vi fortsatt igjen i både skolebøker og sangmiljøer i dag.

Mer en viser

Hege Rimestad forteller historier om sin far til de oppmerksomme tilskuerne. LOs pensjonister, den gamle garde og veteranforum har alle møtt opp for å feiret 100 års dagen til Dagfin Rimestad.

– Det lå mye alvor bak hans sanger, sketsjer og skuespill. Ha skrev ikke bare viser for at de skulle lyttes til, han ville at alle skulle være med å synge dem. I sangene strebet han etter å være enkel og sangbar i ord og tekst. Sangene formidler en tro og overbevisning som har båret frem både Dagfin og den nordiske arbeiderbevegelsen i flere tiår, sier Hege Rimestad.

Annonse
Annonse