JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kilden til mangt

Når skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee går på scenen, har musikerne i symfonien gått hjem. Å forene ulike roller og yrkesgrupper utfordrer teater- og konserthuset i Kristiansand.

line.schestroen@lomedia.no

sissel@lomedia.no

Når Jørn-Bjørn Fuller-Gee fremfører åpningsreplikken i forestillingen "Edderkoppkvinnens kyss" er skuespilleren transseksuelle Molina.

– Dette er en av de vakreste forestillingene jeg har spilt. Noen forestillinger oppleves viktigere enn andre, denne gjør det fordi den sier noe viktig om det å være annerledes.

– Jeg må virke troverdig, ellers er det ingen vits i, sier Fuller-Gee. Å finne karakteren Molina har vært spesielt utfordrende for skuespilleren. For å lære mye tekst er en ting, noe annet er å finne ut hvem denne mannen som er kvinne er. Under forberedelsene var blant annet Fuller-Gee på venninnefester og han har møtt transseksuelle.

Når Stig Nordhagen kommer til jobb med klarinetten, er han glad for at moren nektet ham å begynne med trommer.

– Det er lettere å bære med seg en klarinett, sier Nordhagen med et smil. Nordhagen har spilt i Kristiansand symfoniorkester i 20 år.

Loftmester Simon B. Nielsen får det som henger i taket til å danse på scenen.

– Hver minste detalj må klaffe, ellers kan noen bli skadet, sier Simon.

Se for deg en scenei en teaterforestilling der en discokule plutselig dukker opp, vegger som forsvinner og en skuespiller som flyr i løse lufta. En loftmesters verk.

Simon B. Nielsen styrer alt på scenen med noen tastetrykk, når han først har programmert utstyret slik han vil ha det.

Heidi Trædal la fiolinene på hylla og begynte i administrasjonen som sekretær isteden. Hun gleder seg over å jobbe administrativt og er nyvalgt klubbleder i NTL.

Fakta om Kilden Teater og konserthus

• Ligger på Odderøya i Kristiansand.

• Bygget kostet 1, 680 millioner kroner. Åpnet 6. januar 2012

• Bruttoareal 16500 kvadratmeter: Fire saler, garderober, øvingsrom, rekvisitt- og kostymeverksted, lagerrom, kontorlandskap.

• Administrerende direktør Bentein Baardson

• 228 fast ansatte (31.12.12) fra 28 nasjoner, representerer 63 yrkesgrupper.

• Huset er hjem for Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør og eies av Kristiansand kommune, Vest-Agder fylkeskommune, Aust-Agder fylkeskommune og Grimstad kommune. Driften finansieres av eiere, staten, private sponsorer og inntekter av billettsalg, kafedrift og kurs- og konferansevirksomhet.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse