JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Med bukkehorn på Billboard

Bukkehornet har brakt hornist Sissel Morken Gullord til toppen av Billboards albumliste i USA.
PÅ TOPPEN: Hornist Sissel Morken Gullord gikk til topps på Billboardlista med bukkehorn - i soundtracket til filmen Frost.

PÅ TOPPEN: Hornist Sissel Morken Gullord gikk til topps på Billboardlista med bukkehorn - i soundtracket til filmen Frost.

Fotograf Katrine/Lillehammer

marte@musikkultur.no

Gullord er en av musikerne som spiller på soundtracket til Disney-filmen Frost.

– Hvordan føles det å kunne skrive topplassering på Billboard på CV-en?

– Det er utrolig moro! Og absurd. Det er jo det, ler Sissel.

Hun ble oppdaget på YouTube av hollywoodkomponisten Christophe Beck.

– Bruker du YouTube bevisst som markedsføringskanal?

– Ja, det er en av de tingene jeg gjør for å vise hva jeg jobber med. Det er først og fremst «folkemusikksida» av meg jeg viser fram på YouTube. Jeg synes det har vært gøy å legge ut noen videoer med lur og bukkehorn. Men når det gjelder Frost har jeg ikke gjort noen ting, jeg er bare blitt plukka opp.

Deltakelsen på soundtracket har allerede fått konsekvenser for karrieren.

– Jeg har fått litt flere henvendelser nå, det er blitt mye medieoppmerksomhet. Det er riktignok litt tidlig å si hvor store konsekvenser det får, men jeg merker en endring, forteller hun.

Dette er riktignok ikke første gang musikeren gjør suksess med det tradisjonelle norske instrumentet bukkehorn. I fjor fikk hun tredjeplassen i klassen «eldre folkemusikkinstrumenter» under Landskappleiken, og ikke nok med det: lurspillet til Sissel ble hedret med en førsteplass i samme klasse. For tiden spiller hun barokkhorn i Händels opera Alcina på Den Norske Opera & Ballett sammen med Barokksolistene.

Warning
Annonse
Annonse