JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lønnsoppgjøret

Ansatte i kjemisk-teknisk industri skal få ny lønn. Her er kravene

Hevet minstelønn og økning av både skift- og fagtillegg er viktig for IE&FLTs medlemmer i kjemisk-teknisk industri i årets lønnsoppgjør.
IE&FLTs medlemmer på Kronos Titan i Fredrikstad venter i spenning på årets oppgjør.

IE&FLTs medlemmer på Kronos Titan i Fredrikstad venter i spenning på årets oppgjør.

Kai Hovden

kai.hovden@lomedia.no

Mer enn 3.200 medlemmer av IE&FLT på Kjemisk-teknisk overenskomst venter spent på årets tariffoppgjør.

Denne industrien omfatter blant annet bedrifter som produserer produkter av plast, tran, maling, sprengstoff og gummi.

Forhandlingene foregår mellom IE&FLT og Norsk Industri, og etter at kravene er overlevert tirsdag 14. mai, er det satt av to dager til å komme til enighet.

Klare ønsker fra bransjen

Per Øistein Kivijärvi er klubbleder på Kronos Titan i Fredrikstad, sitter i IE&FLTs forbundsstyre og leder samarbeidskomiteen for kjemiske bransjer i forbundet. Han leverer klar tale når vi spør ham om hva som er viktig for medlemmene i år.

– For våre medlemmer er heving av minstelønnssatsen viktig i dette oppgjøret. I tillegg ønsker de heving av skifttillegg og fagtillegg, sier Kivijärvi.

Per Øistein Kivijärvi er klar på hva som er viktig for medlemmene på kjemisk-teknisk overenskomst i dette hovedoppgjøret.

Per Øistein Kivijärvi er klar på hva som er viktig for medlemmene på kjemisk-teknisk overenskomst i dette hovedoppgjøret.

Ole Palmstrøm

Ettersom det er hovedoppgjør i år forhandles det om både kroner og avtaletekster. Kivijärvi peker spesielt på avtaledelen som handler om overgangsordninger.

– Det er fordi svært mange av våre medlemmer jobber skift, og det er økt omplassering av ansatte mellom forskjellige skift og arbeidstidsordninger, sier han.

Økt kjøpekraft og skiftordninger

Det er arbeidsutvalgsmedlem Cay Nordhaug som leder IE&FLTs forhandlingsdelegasjon på overenskomsten. Han har klare forventninger før partene møtes.

– Vi har med oss et solid frontfagsoppgjør i ryggen. Det har gitt en god ramme. Kjemisk-teknisk industri er en industri som har gått godt de seneste årene. Det er store overskudd i selskapene, så vi forventer økt kjøpekraft for medlemmene våre i år, sier Nordhaug i en pressemelding.

Cay Nordhaug leder forhandlingene for IE&FLT.

Cay Nordhaug leder forhandlingene for IE&FLT.

Petter Pettersen

Forhandlingslederen ønsker å bygge videre på det gode oppgjøret i 2022, hvor den gang Industri Energi utviklet overenskomsten i riktig retning, ifølge Nordhaug.

Han trekker også frem at kjemisk-teknisk overenskomst, i likhet med elektrokjemisk, er en skiftoverenskomst.

– Vi kommer nok til å ha med oss noen krav som går på skiftordninger, og gjerne nedtrappingstid hvis en går av på grunn av helse. Vi ønsker også å likestille noen av punktene vi har innen elektrokjemisk overenskomst. Det er ikke noe mindre belastende å gå fem skift på den ene eller andre overenskomsten. Derfor ønsker vi en harmonisering, forteller Nordhaug.

Ordknapt fra motparten

Hans-Martin Møllhausen er forhandlingsleder hos IE&FLTs motpart, Norsk Industri.

I en e-post svarer Møllhausen følgende når vi spør om hvilke forventninger Norsk Industri har til årets oppgjør:

– Vi ser fram til å komme i gang med forhandlingene med IE&FLT. Sammen skal vi finne gode løsninger som både arbeidsgivere og arbeidstakere kan leve med.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse