JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Strid om medlemmer:

Fellesforbundet vil organisere ingeniører i Verkstedoverenskomsten. FLT protesterer kraftig

Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) mener Fellesforbundet opptrer usolidarisk når de ønsker å organisere ingeniører omfattet av Verkstedoverenskomsten.
Forbundsleder Ulf Madsen i FLT mener Fellesforbundet opptrer usolidarisk når de beveger seg inn på FLTs område.

Forbundsleder Ulf Madsen i FLT mener Fellesforbundet opptrer usolidarisk når de beveger seg inn på FLTs område.

FLT

kai.hovden@lomedia.no

Lønnsoppgjøret er i gang igjen. I den forbindelse har det kommet frem at Fellesforbundet ønsker å gjøre endringer i Industrioverenskomsten, som består av fire tidligere tariffavtaler. Verkstedoverenskomsten er en av disse, og her ønsker nå Fellesforbundet at også ingeniører på bedrifter som er omfattet av avtalen skal organiseres hos dem.

Det har fått forbundsleder Ulf Madsen i FLT til å reagere.

– Hvis dette medfører riktighet er jeg dypt skuffet over Fellesforbundet, sier Madsen.

Usolidarisk

FLT mener Fellesforbundet trår langt inn på deres område når de nå ønsker å organisere ingeniører.

– Dersom det stemmer at Fellesforbundet vil endre virkeområdet i Verkstedoverenskomsten til også å omfatte våre medlemsgrupper, ser vi på det som en usolidarisk handling mot LO og FLT. Dette bryter anerkjente og vedtatte retningslinjer, understreker Madsen.

Forbundslederen minner om at FLT har organisasjons- og avtalerett for tekniske funksjonærer i privat sektor.

– Ingeniører er spesielt nevnt i omfangsbestemmelsen i tariffavtalen for tekniske funksjonærer – en avtale som gjelder for hele privat sektor. Det vet Fellesforbundet utmerket godt, sier Madsen.

Han reagerer sterkt på at Fellesforbundet, stikk i strid med LO-familiens regler, ikke har tatt opp dette spørsmålet i sekretariatet før kravet om endring i virkeområdet er fremsatt.

– Vi forventer at Fellesforbundet trekker dette kravet, sier Madsen.

Ordknapt fra Fellesforbundet

Basert på tidligere uttalelser fra Fellesforbundet, har vi bedt om kommentarer knyttet til FLT og Madsens bekymringer rundt ønsket om å endre Verkstedoverenskomsten for å organisere ingeniører. Vi har også stilt spørsmål rundt Fellesforbundets fremgangsmåte, som Madsen altså karakteriserer som usolidarisk.

– Vi har ingen kommentarer til saker som inngår i pågående mekling, og heller ikke til spekulasjoner som måtte være rundt meklingen, svarer forbundssekretær Knut Øygard i en epost til Frifagbevegelse.

INGEN KOMMENTAR: Forbundssekretær Knut Øygard i Fellesforbundet ønsker ikke å kommentere saker som angår den pågående meklingen i frontfaget.

INGEN KOMMENTAR: Forbundssekretær Knut Øygard i Fellesforbundet ønsker ikke å kommentere saker som angår den pågående meklingen i frontfaget.

Jan-Erik Østlie

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse