Kai Hovden" />
NETTHANDELEN  VOKSER: Pandemien har ført til at stadig flere av oss starter handelen på nett. Det fristes ofte med gratis frakt, selv om mange fremdeles går til den fysiske butikken for å avslutte handelen.

NETTHANDELEN VOKSER: Pandemien har ført til at stadig flere av oss starter handelen på nett. Det fristes ofte med gratis frakt, selv om mange fremdeles går til den fysiske butikken for å avslutte handelen.

Didrik Gjerde

Ingen regulering av småpakkekjøring

Gratis frakt: – Disse folkene kjører for knapper og glansbilder

Økt netthandel og et totalt uregulert transportmarked for småpakker bekymrer Alf Edvard Masternes, leder av Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT) i Statens vegvesen.



27.05.2022
06:00
30.05.2022 12:23

kai.hovden@lomedia.no

De fleste av oss har vel gjort det, med mer eller mindre god samvittighet – handlet småting på nett hvor frakt er inkludert.

– Det er jo ikke slik at nettstedene som Alibaba, Ebay, Wish og liknende selv sitter med disse varene på lager. Det er ikke god gammeldags postordrevirksomhet, men kun videreformidling av andres varer, understreker Masternes.

Mye av det som handles kommer fra Asia, og det sier seg selv at med frakt inkludert i prisen blir det ikke mye igjen til de som skal kjøre det hjem til døren eller postkassen din.

– Her har vi et transportmarked som er helt uten andre krav enn at sjåføren har førerkort. Det mener jeg det er på høy tid å gjøre noe med, sier Masternes.

Små hvite biler

Ser man seg rundt i en hvilken som helst norsk by eller bygd, er det mange små hvite varebiler i trafikkbildet. Det er ofte slike som benyttes til å levere varer rett hjem til deg.

– Slik jeg ser det byr denne virksomheten på to hovedutfordringer. For det første kan man lett sno seg unna hva som forventes i et organisert arbeidsliv, og for det andre finnes det ingen mulighet til kontroll ut over det trafikale, påpeker Masternes.

Det er ingen krav til opplæring eller noen form for sertifisering av sjåfører som opererer i dette markedet, og heller ingen krav til registrering av kjøre- og hviletid i bilene.

– Nettopp derfor går jo tankene fort mot sosial dumping og utnytting av arbeidstakere. Norge er et gjennomregulert land, og mange synes kanskje det er nok regler fra før. Men denne typen transport kan, i tillegg til utnytting av arbeidstakere, også gå på trafikksikkerheten løs, sier Masternes.

Han frykter at mange som leverer varer fra netthandel hjem til deg og meg opplever uverdige arbeidsforhold, uten at det foreligger tall som kan dokumentere dette.

– Disse folkene kjører for knapper og glansbilder. De har nesten ikke til drivstoff engang, og jeg er derfor bekymret for denne måten å markedsføre og selge varer på, sier Masternes.

Han mener norske myndigheter bør se til Danmark.

– Vi i FLT Statens vegvesen besøkte i fjor Danske Vognmænd, en bransjeorganisasjon for danske transportbedrifter på veg og bane. Der var nettopp dette tema. I Danmark har man fått på plass krav om opplæring og sertifisering av de som bedriver denne formen for transport. Det mener jeg det er på høy tid at vi også får i Norge, sier Masternes.

VIL HA REGULERING: For å demme opp for sosial dumping, og sikre anstendige arbeidsvilkår for sjåførene, vil Alf Edvard Masternes ha regulering av småpakkekjøringen med biler som per i dag ikke er løyvepliktige.

VIL HA REGULERING: For å demme opp for sosial dumping, og sikre anstendige arbeidsvilkår for sjåførene, vil Alf Edvard Masternes ha regulering av småpakkekjøringen med biler som per i dag ikke er løyvepliktige.

Kai Hovden

Urimelige avtaler

Under besøket i Danmark fikk de blant annet høre om hvordan sjåfører ble utnyttet av virksomheter som eier denne typen varebiler. Sjåførene var kontraktsbundet til å kjøre kun for denne oppdragsgiveren, men ikke garantert nok oppdrag til å kunne heve en anstendig lønn.

– Koronapandemien har ført til kraftig vekst i netthandelen, og den vil nok vedvare. Vi må derfor sørge for at vi også tar høyde for konsekvensene av dette i regelverket, understreker Masternes.

Ifølge FLTs mann i Vegvesenet er etatens folk oppmerksomme på problematikken.

– Våre medlemmer, som jobber i utekontrollen, opplever at disse kjøretøyene passerer deres kontroller. De har ingen mulighet til å kontrollere dem ettersom det ikke er noe krav til ferdsskriver i disse bilene. Man kan rett og slett ikke slå fast at dette er yrkestransport.

Les også: Kunder boikotter Postnord og Zalando etter avsløringer: – Det er skammelig

Sterk vekst

NHO organiserer mange av de store nettbutikk-virksomhetene i Norge og fører statistikk over all norsk netthandel.

– Omsetningen i netthandelen har økt med 62 prosent de seneste to årene, med en vekst på 36,5 prosent i 2020 og 19,1 prosent i 2021, forteller Skjalg Engebø, direktør for kommunikasjon og politikk i NHO Service og Handel.

Samtidig viser statistikken at nordmenns varekjøp i 2021 fordelte seg på 13 prosent netthandel og 87 prosent i fysiske butikker når man måler varekjøpene i kroner.

– Selv om netthandel har sterk vekst, utgjør den altså fortsatt en liten del av de totale kjøpene til forbrukerne, påpeker Engebø.

Ifølge direktøren har både de fysiske butikkene og netthandelen opplevd sterk vekst under pandemien.

– Men den underliggende trenden er at forbrukerne flytter sine varekjøp fra fysiske butikker til netthandel. Denne trenden har bidratt til at antall butikker i Norge har falt med 13 prosent fra 2009 til 2020, forteller han.

Den største endringen i forbrukeradferd er at de fleste kjøp nå starter på nettet, uavhengig av om selve kjøpet til sist gjennomføres på nett eller i en fysisk butikk, ifølge Engebø.

Kommer med rapport

Næringspolitisk direktør Ole A. Hagen i NHO Logistikk og Transport forteller at de er helt i sluttfasen med å ferdigstille en rapport om sosial dumping i transportbransjen.

– Rapporten er utarbeidet for oss med bakgrunn i vårt generelle omdømmearbeid, og i forbindelse med regjeringens varslede handlingsplan mot sosial dumping i transportsektoren, forteller Hagen.

Rapporten ble overlevert til politisk ledelse i Samferdselsdepartementet i starten av mai.

– Varebilsegmentet, som også omfatter levering av småpakker som følge av økt netthandel, er et av områdene hvor det åpenbart er viktig å gå nærmere inn på statistikkgrunnlag, kompetansekrav, reguleringer, kontroller med mer, slår Hagen fast.

Jobber med handlingsplan

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård understreker at kampen mot sosial dumping og utnyttelse i arbeidslivet er en av regjeringens viktigste saker.

– Det gjelder også i samferdselssektoren. Vi jobber nå med en handlingsplan mot sosial dumping innenfor transportsektoren. Den vil ta opp utfordringene vi ser i bransjen, herunder varetransporten, svarer Nygård i en epost.

Regjeringens målsetning er å lage en transportbransje som sikrer folk en trygg arbeidshverdag og en lønn å leve av, ifølge statsråden.

– EU vedtok i 2020 to forordninger som inngår i EUs såkalte «mobilitetspakke». Disse forordningene inneholder blant annet krav til varebiler i internasjonal transport. For å gjennomføre disse reglene i norsk rett, må det gjøres endringer i både lover og forskrifter. Regjeringen vil om kort tid legge frem en proposisjon for Stortinget med forslag til nødvendige lovendringer og anmodning om Stortingets samtykke til innlemmelse av disse forordningene i EØS-avtalen, sier Nygård.

Forslag til forskriftsendringer har nylig vært på høring, og ifølge Nygård jobber Statens vegvesen nå med en oppsummering av høringen.

– Det er foreslått å innføre løyveplikt, kjøre- og hviletidsregler, kabotasjeregler og plikt til å ha fartsskriver i kjøretøyet for varebiler med tillatt totalvekt over 2500 kilo, når de kjører internasjonal transport. Når det gjelder transport med varebil i nasjonal transport, er ikke dette direkte regulert i forordningene. Regjeringen vil ta opp utfordringene innenfor denne sektoren i handlingsplanen mot sosial dumping. I den vil vi se på ulike tiltak for å sikre anstendige arbeidsforhold og like konkurransevilkår i næringen, sier Nygård.

Les også: «Hanne» så at kollegaen var beruset på Teams: – Det er ufattelig hvor lenge man kan gå slik i en statlig jobb

27.05.2022
06:00
30.05.2022 12:23



Mest lest

Malin Fagerli saksøkte arbeidsgivaren for å få lønn under opplæring.

Malin Fagerli saksøkte arbeidsgivaren for å få lønn under opplæring.

Tormod Ytrehus

Malin måtte jobbe ei veke utan lønn: – Tenkte det måtte vere ein feil

Josefine Weiby Koller (22) mener politikerne må sørge for bedre bemanning i barnehagene for å unngå at barnehageansatte sliter seg ut lenge før en stadig økende pensjonsalder.

Josefine Weiby Koller (22) mener politikerne må sørge for bedre bemanning i barnehagene for å unngå at barnehageansatte sliter seg ut lenge før en stadig økende pensjonsalder.

Ole Martin Wold

Josefine (22): – Får følelsen av at jeg ikke blir verdsatt nok til å fortjene å pensjonere meg

Jan-Erik Østlie

SAS driver hærverk på den nordiske modellen, mener pilot-leder

Satsene offshore økes med 25.000 kroner fra 1. juni 2022, opplyser Industri Energi.

Satsene offshore økes med 25.000 kroner fra 1. juni 2022, opplyser Industri Energi.

Håvard Sæbø

Ingen streik: Dette er den nye lønna til offshoreansatte i oljeservice

– At folk har stått i kampen, er grunnen til at vi har fått det såpass enkelt, mener Silje Klemetvold. Hun og Silje Heide har vært gift siden 2013.

– At folk har stått i kampen, er grunnen til at vi har fått det såpass enkelt, mener Silje Klemetvold. Hun og Silje Heide har vært gift siden 2013.

Håvard Sæbø

Silje og Silje vil skjerme barna: – De trenger ikke vite at ikke alle aksepterer vår familie

Marte Mjøs Persen kalte inn partene NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tirsdag morgen. 

Marte Mjøs Persen kalte inn partene NHO Luftfart og Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO) tirsdag morgen. 

Jan-Erik Østlie

Tvungen lønnsnemnd i flyteknikerstreiken: – Jeg har ikke noe annet valg

Streikevarsel, mangel på tilsette og bygging av nytt bagasjeanlegg på Oslo Lufthamn. Det er fleire grunnar til at reisande kan oppleve forseinkingar på norske flyplassar i sommar.

Streikevarsel, mangel på tilsette og bygging av nytt bagasjeanlegg på Oslo Lufthamn. Det er fleire grunnar til at reisande kan oppleve forseinkingar på norske flyplassar i sommar.

Tormod Ytrehus

I sommar kan det bli meir flykaos. Her er noko av grunnen

Hanna Skotheim

Fra 1. juli blir det enklere å bruke lønnstilskudd

Prosessoperatør Hanne Høines jobber til alle døgnets tider.

Prosessoperatør Hanne Høines jobber til alle døgnets tider.

Jan Inge Haga

Hanne jobber til alle døgnets tider: – Jeg ser folk som sliter voldsomt

LAGER: Hvem skal organisere de ansatte på ulike typer lagre? Handel og Kontor og Fellesforbundet har i årevis kranglet om dette.

LAGER: Hvem skal organisere de ansatte på ulike typer lagre? Handel og Kontor og Fellesforbundet har i årevis kranglet om dette.

Håvard Sæbø

LO har satt ned foten i krangel om lageransatte

Kokią pensiją gausiu sulaukęs pensijos amžiaus?

Kokią pensiją gausiu sulaukęs pensijos amžiaus?

Anna Granqvist

Kokią pensiją gausiu sulaukęs pensijos amžiaus? Ar gausiu uždirbtą Norvegijoje pensiją, išvykęs gyventi į kitą šalį?

Jan-Erik Østlie

LO frykter flere ledige etter rentehopp: – Jeg er bekymret

ALLIERTE: Unge homofile vil finne naturlige allierte på venstresiden, sier Per Østvold, tidligere leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

ALLIERTE: Unge homofile vil finne naturlige allierte på venstresiden, sier Per Østvold, tidligere leder i Norsk Transportarbeiderforbund.

Håvard Sæbø

Per var åpen homofil på arbeidsplassen: – Du måtte regne med kraftig trakassering

Voss-anlegget blir nedlagt i løpet av 2022, har Tines konsernstyre besluttet.

Voss-anlegget blir nedlagt i løpet av 2022, har Tines konsernstyre besluttet.

Erlend Angelo

Tine legger ned sitt meieri på Voss: – En trist dag

Lockout er definert i arbeidstvistloven av 2012.

Lockout er definert i arbeidstvistloven av 2012.

Sissel M. Rasmussen

Her er en kort forklaring på hva lockout er

Over 900 SAS-piloter blir tatt ut i streik dersom ikke meklingen mellom SAS-pilotene og SAS ender i enighet innen 29. juni.

Over 900 SAS-piloter blir tatt ut i streik dersom ikke meklingen mellom SAS-pilotene og SAS ender i enighet innen 29. juni.

Tormod Ytrehus

Alle SAS-pilotene i Norge vil bli tatt ut i streik fra dag én

Lanseringen ble gjort midt i produksjonshallen til Rosenberg verft. Her er statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Ap-veteran Gunnar Berge.

Lanseringen ble gjort midt i produksjonshallen til Rosenberg verft. Her er statsminister Jonas Gahr Støre sammen med Ap-veteran Gunnar Berge.

Helge Rønning Birkelund

Regjeringen gir inntil 60 milliarder til grønn industri

STREIKEFARE: Mange av NTLs medlemmer i NRK jobber med å få sendingene på luften, blant annet i regirommene. (Arkivfoto)

STREIKEFARE: Mange av NTLs medlemmer i NRK jobber med å få sendingene på luften, blant annet i regirommene. (Arkivfoto)

nyebilder.no

Lyd og bilde kan forsvinne fra NRK i sommer – mekling denne uka

Hvordan grave en sikker grøft? De regionale verneombudene for bygg og anlegg har laget revidert veileder om dette.

Hvordan grave en sikker grøft? De regionale verneombudene for bygg og anlegg har laget revidert veileder om dette.

Illustrasjon: Lina Raknes

Fire store endringer i det nye lovverket for grøftearbeid

Debatt

Dessverre opplever jeg at ytelser blandes sammen og ønsket om tabloide overskrifter overskygger debatten. Dette er uheldig, skriver Sigrid Ofstad.

Dessverre opplever jeg at ytelser blandes sammen og ønsket om tabloide overskrifter overskygger debatten. Dette er uheldig, skriver Sigrid Ofstad.

Hanna Skotheim

«Debatten om fattigdom er viktig. Så viktig at den må være faktabasert», skriver Nav-veileder


Flere saker