JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt LO-forbund: Forhandlingene mellom FLT og Industri Energi forlenges

Planene om å opprette et nytt LO-forbund opplever i disse dager litt sand i maskineriet.

Egil Brandsøy / Industri Energ

kai.hovden@lomedia.no

I desember skal to store LO-forbund (FLT og Industri Energi) etter planen slå seg sammen.

Men i et nylig utsendt rundskriv fra Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT), går det fram at det er behov for å få flere detaljer på plass.

Det betyr at FLT flytter både møtet i Landsrådet, som skulle gå av stabelen 31. august, og det ekstraordinære landsmøtet 21. oktober.

Detaljer må på plass

I FLTs rundskriv heter det at forhandlingene mellom forbundene så langt har vært konstruktive, men at det er behov for å få flere detaljer på plass.

«Av respekt for prosessen er partene enige om at det er behov for ytterligere behandlingstid», står det å lese.

FLT og Industri Energi hadde først som mål å ha forhandlingsresultatet klart før sommerferien. Streiken i vår var med på å stikke kjepper i hjulene for dette, og planen ble derfor at begge forbundsstyrene skulle behandle resultatet i parallelle møter denne uken. Slik gikk det ikke.

Best mulig resultat

Industri Energi hadde sitt forbundsstyremøte denne uken. Vi har spurt forbundet om hva som utløser behovet for mer tid, og om hva som konkret ligger i mer tid.

Tidsplanen har lenge vært klar, så vi ønsket også kommentarer på hvorfor dette behovet dukker opp nå, og i hvilken grad utsettelsen vil medføre merarbeid og merkostnader for forbundene.

Administrativ leder i Industri Energi, Martin Steen, svarer på vegne av forbundet via epost.

«Målet vårt er å skape et sterkere og bedre forbund for begge forbunds medlemmer og tillitsvalgte. For å lykkes med dette, er det veldig mye arbeid som skal gjøres», skriver Steen.

Han bekrefter at Industri Energis plan var å ha sammenslåingsavtalen til behandling i forbundsstyret denne uken.

«Så langt har vi likevel ikke kommet, det gjenstår noe arbeid. Det er naturlig at vi da tar i bruk den tiden vi trenger for å oppnå et best mulig resultat på vegne av det nye forbundet vi skal skape sammen», forklarer Steen, som ikke vil gå inn på innholdet i avtalen.

Dermed får vi heller ikke vite noe om hva som er årsaken til at det er behov for mer tid.

«Målet vårt er fremdeles å avholde sammenslåingslandsmøte 11. desember, som planlagt», forsikrer Steen.

God demokratisk prosess

Forbundsleder Ulf Madsen i FLT viser til rundskrivet som har gått ut, og som nå er publisert på forbundets nettside.

– Vårt mål er at sammenslåingslandsmøtet i desember går som planlagt, understreker også Madsen.

I rundskrivet står det at god forankring og kvalitet i saksdokumenter må vektlegges, slik at det skapes et godt utgangspunkt for å sikre en god demokratisk prosess.

Vi har også spurt FLT om årsaken til utsettelsen, hvorvidt det har vært for ambisiøst å få til en sammenslåingsprosess i løpet av et år, og hva utsettelsen har å si for ressursbruk og økonomi i FLT.

Ettersom forhandlingene og prosessen fremdeles pågår, holder også FLT kortene tett til brystet, men forbundslederen er tydelig på at mer informasjon kommer så snart det lar seg gjøre.

– FLT vet at denne saken er svært viktig for medlemmene, og vi vil komme tilbake med mer informasjon så snart som mulig, forsikrer Madsen.

Dette er en sak fra

Vi skriver om ledere, ingeniører og teknikere.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse