JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

«For neste år ønsker jeg meg at bedriften går framover, og at vi klarer å holde folk i arbeid»

Rainer Ingebrigtsen (57) er klubbleder for Fellesforbundet i verkstedklubben ved Kimek i Kirkenes.
Rainer Ingebrigtsen (57) er klubbleder for Fellesforbundet i verksted- klubben ved Kimek i Kirkenes, hvor de blant annet bygger om og reparerer fiskefartøy. Til høyre: kollega Tor-Erik Pedersen.

Rainer Ingebrigtsen (57) er klubbleder for Fellesforbundet i verksted- klubben ved Kimek i Kirkenes, hvor de blant annet bygger om og reparerer fiskefartøy. Til høyre: kollega Tor-Erik Pedersen.

Erlend Angelo

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:46

anne.siri@lomedia.no

Kimek søkte etter en kontormedarbeider med «ekstremt tørr humor». Ingebrigsten var blant dem vi intervjuet da vi i januar lagde reportasje om humor på arbeidsplassen.

Dette er Rainers egne ord som fortalt til Anne Siri Renå:

Året begynte bra for vår del med arbeid fram til mars. Da stengte grensa mot Russland, vårt største marked. Fra da av gikk 59 av 79 Kimek-ansatte ut i permittering. Det var en tung beskjed å gi, og uvissheten var stor blant oss alle. Mobilen er uansett med meg 24 timer i døgnet, så det gikk greit, men det var mye jeg ikke kunne svare på.

I august var karantenereglene på plass, og alle kunne komme tilbake på jobb igjen. Nå har vi fulle ordrebøker fram til mars. Hos oss har vi alltid korte horisonter på oppdrag. Bedriften får et lite overskudd i år også.

Her i Sør-Varanger har vi så langt vært bra skånet for viruset, men vi vet jo ikke hva som skjer, i alle fall ikke før vi får en vaksine. I år har vi virkelig lært at det er mye vi ikke har kontroll på. Vi må være på vakt og ha et godt regelverk og gode rutiner for framtida. Vi må rett og slett ligge litt i forkant.

For neste år ønsker jeg meg at bedriften går framover, og at vi klarer å holde folk i arbeid. Selv håper jeg å holde meg frisk sånn at jeg kan fortsette i arbeidslivet. Arbeid er viktig.

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

Selv håper jeg å holde meg frisk sånn at jeg kan fortsette i arbeidslivet.

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:46