JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tanker ved årsskiftet:

«I 2021 håper jeg på positive nyheter, som et bryllup eller en baby»

Guri Arna Korstad (56) er hjelpepleier i omsorgsleiligheter ved Frostatunet og hovedtillitsvalgt for Fagforbundet i Frosta kommune i Trøndelag.
Guri Arna Korstad (56) er hjelpepleier og hovedtillitsvalgt i Frosta kommune.

Guri Arna Korstad (56) er hjelpepleier og hovedtillitsvalgt i Frosta kommune.

Ole Martin Wold

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:48

anne.siri@lomedia.no

Frosta kommune var landets første med strenge smitteverntiltak, og sykehjemmet lukket dørene for alt besøk. Vi portretterte Korstad i april. Da var hun opptatt av én ting: Å holde korona unna bygdas eldste

Dette er Guris egne ord, som fortalt til Anne Siri Renå:

Beboerne har mye mindre forkjølelse og urinveisinfeksjon, men ensomheten er sterkere. De får lite besøk, og bingoen er avblåst. På tv er det mye triste nyheter. Vi ansatte har ikke så god tid til å sette oss ned med dem vi heller, men vi prøver det vi kan, for det er så fryktelig lite som skal til for å spre litt glede. Vi serverer kaffebrød og har for lengst pynta til jul. Hverdagshumoren og latteren sitter løst. Nå som vi ikke klemmer hverandre, kan vi heller blunke litt og gi noen rosende ord. Jeg synes i det hele tatt vi bør bli litt rausere i dette samfunnet.

Vi har blitt faglig sterkere. Smittevernsrutinene sitter under huden, og jeg håper vi fortsetter med spriting også etter pandemien. Fingerringer legges igjen i garderoben, neglelakk er fy-fy, og arbeidsklærne skiftes ut daglig. Rutinene hadde vi før også, men nå er det ingen unntak. Vi ansatte har fått en mye åpnere tone med hverandre.

Som tillitsvalgt er det nesten mindre å gjøre enn vanlig, vi har færre fysiske møter. Vi sier selvsagt fra når lederne glemmer å involvere oss.

Jeg mistet faren min i oktober, og det tok meg 14 dager å godta at «bautaen» min var borte. Da klarte jeg ikke å være profesjonell. Nå håper jeg på mer positive familienyheter, som et bryllup eller en baby.

I 2021 håper jeg vi våkner til nyheten om at pandemien er utryddet. Vi har det ikke så verst her i Norge. Det perspektivet kan forsvinne litt, men vi må huske på det.

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:48