JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Tanker ved årsskiftet:

«Jeg håper at respekten for dagligvarebransjen vedvarer»

Camilla Hermansen (35) er konserntillitsvalgt i Kiwi for Handel og Kontor.
Camilla Hermansen (35) er ansatt ved en Kiwi-butikk i Bergen og konserntillitsvalgt for Handel og Kontor.

Camilla Hermansen (35) er ansatt ved en Kiwi-butikk i Bergen og konserntillitsvalgt for Handel og Kontor.

Eva Ler Nilsen

21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:47

anne.siri@lomedia.no

Hermansen var en av flere tillitsvalgte vi intervjuet til vår digitale, ekstraordinære utgave i mars.

Dette er Camillas egne ord, som fortalt til Anne Siri Renå:

Omstilling, læring og medmenneskelighet er tre ord som beskriver dette året godt. Jeg har lært mye om risikohåndtering og om hvor viktig det er å kontinuerlig jobbe med helse, miljø og sikkerhet. Denne kunnskapen må vi ta med oss videre til neste gang en krise oppstår, og den må forankres hos tillitsvalgte lokalt.

I butikkene var det redsel og uvisshet da kundene kom for å hamstre etter nedstengingen. Vi omstilte oss omtrent over natta, og jeg måtte finne ut alt om rettigheter og plikter for de ansatte.

Det er en gledelig overraskelse at alle ansatte i Norgesgruppen nå får en koronabonus. I mars visste vi ikke hva det ville si å være i et samfunnskritisk yrke. Jeg håper at respekten for dagligvarebransjen vedvarer. Jeg er takknemlig for alle de engasjerte medlemmene rundt om på Kiwi-butikkene i Norge, vi spiller hverandre gode. Flere har fått øynene opp for fagbevegelsen. Flere takker for jobben vi gjør, og flere skolerer seg for å bli dyktige tillitsvalgte.

Selv tar jeg også bachelor i folkehelse og helsefremmende arbeid, så jeg har nok å gjøre. Jeg har blitt bedre til å ta vare på meg selv. Jeg synger og danser og skaper, og elsker å overraske folk med en oppmerksomhet, gjerne en sang. Det gir meg energi å stille opp for andre, og jeg håper at vi blir enda flinkere til å ta vare på hverandre framover.

I 2021 håper jeg vi kan bli godkjent som en yrkesgruppe som har krav på yrkesskadeerstatning hvis vi blir koronasmittet på jobb. Personlig håper jeg at jeg kan treffe mange flere folk enn jeg har gjort i år, uten å måtte tenke på om jeg heller burde bli hjemme.

Tanker ved årsskiftet:

2020 har vært et krevende år for alle. Her tar vi opp tråden med noen av de tillitsvalgte vi har møtt, vi har spurt dem om året som har gått og hva de tenker om det som kommer.

9 tillitsvalgte:

Jeanine Norstad (Skolenes landsforbund)

Natalia Zubillaga (Norsk Tjenestemannslag)

Iftikhar Hussain (Fagforbundet)

Ståle Johansen (Fellesforbundet)

Camilla Hermansen (Handel og Kontor)

Rainer Ingebrigtsen (Fellesforbundet)

Helena Bozicevic (Fellesforbundet)

Anne Rigmor Eliassen (Fagforbundet)

Guri Arna Korstad (Fagforbundet)

I 2021 håper jeg vi kan bli godkjent som en yrkesgruppe som har krav på yrkesskadeerstatning hvis vi blir koronasmittet på jobb

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
21.12.2020
12:00
21.12.2020 12:47