JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ferie og sykefravær:

Kan arbeidsgiver endre sommerferien min?

LO-advokat Lars Olav Skårberg svarer.
Ferien er bestilt, men arbeidsgiver sier du må jobbe likevel. Er det lov?

Ferien er bestilt, men arbeidsgiver sier du må jobbe likevel. Er det lov?

Colourbox.com

Spørsmål: Jeg fikk satt opp sommerferie slik jeg ønsket. Men nå sier arbeidsgiver at ferien må flyttes. De regner med mye sykefravær på grunn av omikron-smitte, og må sørge for at det er nok folk på jobb gjennom sommeren. Må jeg godta endringen? Jeg hadde bestilt reise som i så fall må avlyses.

Svar: Endring av fastsatt ferie er regulert i ferieloven § 6. Ferieperiode som arbeidstaker har fått beskjed om, kan bare endres av arbeidsgiver hvis det er nødvendig på grunn av uforutsett hending. Endringen kan dessuten bare gjøres om den uforutsette hendingen vil skape vesentlige driftsproblemer, og det ikke kan skaffes stedfortreder.

At det blir sykefravær på grunn av korona må arbeidsgivere regne med, så i utgangspunktet er ikke korona en situasjon som oppfyller lovens krav om uforutsett hendelse. Det harmonerer i hvert fall ikke godt med lovens krav at ferien flyttes allerede nå i vår, ut fra en antakelse om at sykefraværet vil bli høyt. Og så blir det jo et spørsmål om høyt sykefravær om sommeren vil skape vesentlige driftsproblemer, og om det er mulig å skaffe stedfortreder. Det har jeg ikke opplysninger om i ditt tilfelle. Uansett har arbeidsgiver neppe lovlig grunn til å endre ferien allerede nå i vår.

Mer du lurer på? Her kan du finne flere spørsmål og svar

Men når sommerferietiden kommer, kan nok korona gi lovlig grunn for endring av ferien. Hvis det oppstår en situasjon der mange av de ansatte smittes samtidig, med plutselig høyt sykefravær og/eller mange i isolasjon/karantene, kan kravene til uforutsett hendelse, vesentlige driftsproblemer og mangel på stedfortreder være oppfylt.

Jeg tilføyer at etter loven skal arbeidsgiver på forhånd drøfte spørsmål om endring med arbeidstaker. Arbeidstaker har rett til å la seg bistå av en tillitsvalgt under drøftingen. Under drøftingen plikter arbeidstaker å gi opplysninger om merutgifter som vil bli krevet erstattet. Arbeidstaker kan kreve erstatning for dokumenterte merutgifter som følger av en omlegging av ferien. Merutgifter som arbeidstaker ikke har gitt opplysninger om under drøfting, kan bare kreves erstattet i den utstrekning de fremstår som nærliggende følger av omleggingen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse