JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk

Nina er ny leder i LO i Stavanger

Nina Galta fra Industri Energi og Forbundet for Ledelse og Teknikk (IE & FLT) ble valgt på årsmøtet 19. april.

Martin Guttormsen Slørdal

trond.elstad@lomedia.no

– Jeg må si at jeg er litt stolt over å være første kvinne som har fått dette vervet i Stavanger, sier hun.

Galta har bred fagligpolitisk erfaring, og har tidligere blant annet vært ansatt på heltid i Handel og Kontor. I dag er hun daglig leder i Fontenehuset for psykisk helse i Stavanger, og tillitsvalgt for IE & FLT.

Frikjøpt fra jobb

– Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgavene. Det er en stor fordel at jeg blir frikjøpt fra Fontenehuset, slik at jeg kan arbeide i 20 prosent stilling én dag i uka for LO i Stavanger og omegn i Folkets Hus, sier hun.

Akkurat nå er det forberedelser til 1. mai som tar en del tid.

– På sikt er imidlertid valgkampen neste år særdeles viktig, hvor vi vil kjempe for at regjeringen blir gjenvalgt, sier Nina Galta.

Galta tar over etter Jo Jenseg som har vært leder av LO i Stavanger i 8 år. Han ønsket ikke gjenvalg. 

Politisk engasjert

Nina Galta var i forrige periode nestleder i LO i Stavanger og Omegn. Hun har tidligere vært ungdomssekretær i Fagforbundet, og nestleder i bystyregruppen for Arbeiderpartiet i Stavanger i to perioder.

Årsmøtet til LO i Stavanger og Omegn vedtok flere uttalelser, blant annet en om solidaritet med det palestinske folket og en om en rettferdig boligpolitikk.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse