JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ryggeansatte gir seg ikke

Onsdag kveld demonstrerte de for Rygge flyplass. Frp-politikere ble omtalt som feige
LO-kordinator på Rygge flyplass, Bjørn Petter Jensen og tillitsvalgt Erlend Larssen viser fram hva de mener statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen skal gjøre med flyseteavgiften: Avvikle den slik de gjorde med plastposeavgiften.

LO-kordinator på Rygge flyplass, Bjørn Petter Jensen og tillitsvalgt Erlend Larssen viser fram hva de mener statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen skal gjøre med flyseteavgiften: Avvikle den slik de gjorde med plastposeavgiften.

Tri N. Dinh

torgny@lomedia.no

De fagorganiserte på Moss lufthavn Rygge var samlet til møte da de fikk beskjed fra Ryanair om at arbeidsplassene deres er sikret hvis flyseteavgiften forsvinner.

1.000 arbeidsplasser blir rammet når Rygge legges ned

17. juni en viktig dag

Men samtidig fikk de klar beskjed fra stortingspolitikerne Stein Morten Lauvås (Arbeiderpartiet) og Bengt Morten Wenstøp (Høyre) om at det er svært lite håp om at det kom til å skje noe med revidert budsjett når det blir behandlet i Stortinget 17. juni.

Samarbeidspartiene har blitt enig om et kompromiss hvor flyseteavgiften på 88 kroner opprettholdes. Ryanairs utspill innebærer at nær 1000 arbeidsplasser forsvinner fra Østfold-flyplassen. Det er 570 som har sitt daglige arbeid på flyplassen, og det er vanlig å regne med at det er omtrent hver arbeidsplass på flyplassen skaper én til i nærområdet.

Ansatte på Rygge står sammen mot flyseteavgift

LO-lederen kommer

I kveld blir det stor demonstrasjon utenfor flyplassen og blant talerne blir LO-leder Gerd Kristiansen. Det er stor forbitrelse blant de fagorganiserte på Rygge på grunn av måten Fremskrittspartiet har opptrådd på. Frp har to representanter fra Østfold, Ulf Leirstein og Erlend Wiborg. De har vært invitert gang på gang uten å tørre å stille opp å svare på spørsmålet fra de som nå mister jobben på Rygge.

Lars Magnus må betale 3.000 kroner for å få komme på jobbintervju

Slutt 1. november

På møtet for de fagorganiserte ble det sagt at 17. juni blir viktig på flere måter. Det er også den dagen langtidsplanen for Forsvaret legges fram. Det er ventet at det kommer flere tiltak der som gjør at det blir flere arbeidsplasser på Rygge. Men fordi stuerne og skrankepersonalet vil ikke det føre til mer jobb. For dem er 1. november sluttdatoen.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver for tillitsvalgte i alle LO-forbund.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse