JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Denne gjengen skal lede Norges største arbeidstakerorganisasjon de neste fire årene.

Denne gjengen skal lede Norges største arbeidstakerorganisasjon de neste fire årene.

Håvard Sæbø

Hans-Christian Gabrielsen: – Jeg vil være hele LOs leder

Hans-Christian Gabrielsen ble ikke valgt som LO-leder med akklamasjon, men med trampeklapp.11.05.2017
12:41
21.05.2017 15:49

helge@lomedia.no

torgny@lomedia.no

hanne@lomedia.no

Delegatene i salen reiste seg til og med før ordstyreren hadde rukket å si navnet hans.

– Tusen, tusen takk. Takk for denne enorme tilliten vi som ny ledelse er gitt. Jeg ser fram til å være hele LOs leder. Jeg er veldig stolt og ydmyk over å være det. Den tilliten dere gir oss, skal vi forvalte på en god måte, sa Gabrielsen etter at den nye ledelsen var valgt.

Han klarte ikke dy seg med en personlig hilsen:

– Nå fatter´n. Nå er jeg sikker på valget.

Så ba han den nye ledelsen komme opp sammen med ham på scenen.

LO-lederen får gratulasjoner av sin far.

LO-lederen får gratulasjoner av sin far.

Håvard Sæbø

Dette er viktigst for LO-lederen

Det viktigste for den nyvalgte LO-lederen, er å få en ny regjering til høsten. Dernest vil han prioritere tre områder:

– Det første er å organisere, øke antall fagorganiserte, og mobilisere for å styrke LOs organisasjon. Det andre er kampen for et anstendig arbeidsliv der faste ansettelser er normen uten sosial dumping og arbeidslivskriminalitet. Det tredje er at vi bygger kompetansesamfunnet. For det er kompetansesporet, ikke lavlønnsporet som kommer til å gjøre Norge konkurransedyktig framover. Det betyr at vi må ha mer læring, mer kunnskap og mer innovasjon, sa Gabrielsen til LO-Aktuelt rett etter valget.

Tre nye fjes i ledelsen

Peggy Hessen Følsvik fra Handel og Kontor ble også valgt med trampeklapp som 1. nestleder.

Roger Haga Heimli fra Fagforbundet det samme som 2. nestleder og Julie Lødrup fra Norsk Tjenestemannslag som 1. sekretær.

De fire andre er varamedlemmer i følgende rekkefølge: Terje O. Olsson fra EL og IT Forbundet, Trude Tinnlund fra Fellesforbundet, Are Tomasgaard fra Industri Energi og Kristin Sæther fra Fagforbundet.

LOs nye leder: Hans-Christian Gabrielsen får klem av ny 1.sekretær Peggy Hessen Følsvik. Terje O. Olsson ved siden av.

LOs nye leder: Hans-Christian Gabrielsen får klem av ny 1.sekretær Peggy Hessen Følsvik. Terje O. Olsson ved siden av.

Tri Nguyen Dinh

Alle sakene fra LO-kongressen

Foreslo å øke antallet i ledelsen

For å løse floken med å vrake Renée Rasmussen som LO-sekretær, ble det foreslått å utvide antall sekretærer med Renée Rasmussen. Det hjalp lite for «opposisjonen». Det var likevel mange røde lapper i været som ville åpne for en plass til henne.

Odd Christian Øverland har ledet valgkomiteens arbeid og fortalte om mange hensyn som må tas.

– LO er summen av 26 medlemsforbund. Det er mange hensyn som skal tas. Vi må finne det laget som samlet sett best vil sette politikken som kongressen har vedtatt ut i livet. Derfor har noen av oss vært nødt til å gå vekk fra egne prioriteringer. Innstillingen vi legger fram er summen av de aktuelle personenes kvaliteter, erfaring og kompetanse. Og hensyn nyttet til tradisjoner, kjønnsfordeling, offentlig og privat sektor, stat, kommune, service, industri, utdanning, alder og geografi. Dette er flere variabler å ta hensyn til enn det er mulig å ivareta.

På grunn av alderen var det ikke mulig å fortsette i LO-ledelsen, verken for Gerd Kristiansen eller Tor-Arne Solbakken.

Gabrielsen i god selskap.

Gabrielsen i god selskap.

Håvard Sæbø

Følg oss på Facebook

Mange støttet Renée

Mange støttet den vrakede LO-sekretæren:

Erna Hagensen, Norsk Arbeidsmandsforbund, tror LO som organisasjon på sikt vil tape, hvis det ikke gis rom for mangfoldet.

Anders Hovind i Musikernes Fellesorganisasjon mente valget til LOs ledelse er et verdivalg. Han reagerte på at de store forbundene i kraft av sin størrelse, brukte makten sin på en slik måte. Er dette en demokratisk organisasjon verdig, spurte han.

– Jeg kaller det et flertallsdiktatur, sa Hovind.

Flere uttalte at det merkes at Fagforbundet og Fellesforbundet har stor makt.

Men forbundsleder i Fagforbundet, Mette Nord, tok de store forbundene i forsvar:

– LO har en god politikk for alle, og de som sitter i ledelsen skal ivareta interessene som er avgjørende for å gjøre LO til en god organisasjon. LO skal favne alle. Og styrken til Fellesforbundet og Fagforbundet er viktig for alle LOs medlemmer. Ikke bare medlemmene til Fellesforbundet og Fagforbundet. Vi representerer 500.000 medlemmer og har 300 yrker å ivareta. Vi må sørge for at alle våre medlemmer blir ivaretatt på en god måte.

Fagforbundets leder Mette Nord forsvarte de to digre forbundene i LO mot kritikk fra de små.

Fagforbundets leder Mette Nord forsvarte de to digre forbundene i LO mot kritikk fra de små.

Bjørn A. Grimstad

Dette er LOs nye toppledelse:

Hans-Christian Gabrielsen (49) fra Fellesforbundet har vært omtalt som LOs neste leder helt siden han ble valgt til 2. nestleder på LO-kongressen i 2013. Han kom da fra vervet som 2. nestleder i Fellesforbundet.

Gabrielsen fyller 50 år til sommeren og kan bli sittende i hele tre perioder som LO-leder, som Yngve Hågensen gjorde.

Gabrielsen er gift og har en datter. Han bor på Slemmestad i Røyken kommune. For venner, familie og etter hvert fagbevegelsen, er han også kjent som en habil trommeslager, med Frank Zappa som spesiale.

Han kommer fra treforedlingsindustrien, der yrkesbakgrunnen er prosessoperatør på Tofte Industrier. Han tok fagbrev ved bedriften og var ansatt der fra 1984 til 1995.

Fagforeningserfaringene har han også med seg derfra. I Tofte og Hurum Fagforening (avdeling 426) har han vært ungdomstillitsvalgt, nestleder i 1994 og leder i 1995.

Gabrielsen ble ansatt i Fellesforbundet i 1996, og jobbet i Forhandlingsavdelingen og ledelsessekretariatet før han i 2003 ble valgt til 2. nestleder i forbundet.

Peggy Hessen Følsvik (57) ble valgt til første nestleder.

Hun har bakgrunn fra Handel og Kontor har fartstid som førstesekretær i LO-ledelsen fra 2013. Hun kom fra vervet som første nestleder i Handel og Kontor. Hun har åtte år bak seg som nestleder i HK.

Følsvik har lang yrkeserfaring fra luftfarten, har hatt mange stillinger i Braathens og vært kabinpersonale i Widerøes Flyselskap. Som faglig tillitsvalgt var hun leder av avd. 151 Fagforening for Luftfart og Reiseliv. Tidligere har hun vært klubbleder i Braathens Funksjonærklubb (heltidsverv), Hun ble nestleder i Handel og Kontor i 2004, og kom da fra vervet som leder av avd. 151 Fagforening for Luftfart og Reiseliv. Tidligere var hun fulltids klubbleder i Braathens Funksjonærklubb.

Hun markerte seg som frontfigur da Braathens ble kjøpt opp av SAS og de krevde likebehandling for de ansatte. De kjørte saken helt til Høyesterett og vant i 2006.

Følsvik er fra Vigra utenfor Ålesund, og har mann og to døtre.

Renholder Inger Synnøve (59) ble fratatt 1,3 millioner i pensjon.

Roger Haga Heimli (49) ble valgt til andre nestleder

Nytt navn i LO-ledelsen er bergenseren Roger Haga Heimli. Han har sittet i Fagforbundets arbeidsutvalg og i landsstyret fra 2005. Han er utdannet rørlegger og har vært leder i fagforbundet Hordaland fra 2003.

Han har også bakgrunn som ungdomstillitsvalgt, og senere omstillingstillitsvalgt og konserntillitsvalgt i Bergen kommune.

I dag er Heimli en av ti i Fagforbundets politiske toppledelse, og har bred kunnskap om offentlig sektor.

I årene i toppledelsen i Fagforbundet har Heimli særlig jobbet med tarifforhandlinger, omstilling og internasjonale spørsmål. Han har hatt ansvaret for arbeidet med internasjonale handelsavtaler, blant annet TISA-avtalen, og saker som skatteunndragelse, svart økonomi og arbeidslivskriminalitet.

Fagforbundet sender Roger Haga Heimli som nestlederkandidat til LO.

Hjemme i Olsvik i Bergen har han kone og en sønn.

Roger Haga Heimli

Roger Haga Heimli

Håvard Sæbø

Dette er de 25 dårligst betalte yrkene i Norge

Julie Lødrup, NTL (33), ble valgt til førstesekretær

Julie Lødrup blir den yngste i ledelsen med sine 33 år. Hun ble valgt til forbundsekretær i NTL i 2012.

Hun startet sin fagligpolitiske løpebane som medlem av representantskapet i Oslo Arbeiderparti i 1998. Etter det har det gått slag i slag med jobber og verv, i AUF, Arbeiderpartiet, studentpolitikk, og lokalpolitikk i Oslo. Har erfaring fra jobb som politisk rådgiver i Kulturdepartementet, daglig leder i Manifest Analyse fra 2010 til 2012 og generalsekretær i AUF fra 2008 til 2010.

Av utdanning har hun Master i Politics and Government in the European Union ved prestisjeskolen London School of Economics (LSE) and Political Science og bachelorgrad i Europastudier ved Universitetet i Oslo.

Hun er medlem av Oslo bystyre for Ap, og nestleder i St. Hanshaugen Arbeiderparti.

Julie Lødrup

Julie Lødrup

Ole Palmstrøm

Karina er helt utslitt etter 16 år som hjelpepleier

Terje O. Olsson (59), EL og IT Forbundet, LO-sekretær

Terje Olav Olsson ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Han kommer fra vervet som hovedkasserer i EL & IT Forbundet. Olsson er utdannet energimontør og ansatt i Hafslund Nycomed. Han ble klubbtillitsvalgt allerede i 1981, og var i perioden 1989 til 2001 ansattes representant i Hafslund Nycomeds styre.

Olsson ble valgt inn i forbundsstyret i 1994, først i Norsk Elektriker- og Kraftstasjonsforbund og deretter i EL & IT Forbundet etter sammenslåingen med Norsk Tele- og Dataforbund i 1999. Han satt i forbundsstyret fram til 2001, da landsmøtet valgte han som forbundets nye hovedkasserer.

Terje Olsson er aktiv i Arbeiderpartiet på hjemstedet Askim og ble ved årsmøtet i mars 2014 styremedlem i Askim Arbeiderparti.

I LO-ledelsen har han hatt ansvar for blant annet rekruttering, fiskeripolitikk, trygdeoppgjøret, Nordvest-Russland og det baltiske faglige nettverket Bastun.

Trude Tinnlund (49), Fellesforbundet, LO-sekretær

Trude Tinnlund ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Trude Tinnlund kommer fra Fredrikstad i Østfold, og har sin yrkesbakgrunn fra Peterson Emballasje AS i Sarpsborg hvor hun var operatør fra 1989 til 1999 inntil hun ble heltidstillitsvalgt i bedriften.

Hun var først nestleder og senere klubbleder fra 2002 til 2007. Siden januar 2008 har hun vært leder og heltidstillitsvalgt i Fellesforbundet avd 851 Østfold, en avdeling som har medlemmer både fra det grafiske området og fra hotell og restaurantområdet.

Trude Tinnlund har hatt en rekke tillitsverv. Hun ble medlem av forbundsstyret i Norsk Grafisk Forbund i 2001 og var likestillingsansvarlig inntil forbundet ble en del av Fellesforbundet i 2006. Hun har vært medlem av forbundsstyret i Fellesforbundet siden 2006. Trude har deltatt i sentrale forhandlinger og meklinger, blant annet i frontfagene. Hun har tatt LO-skolen og en rekke andre kurs. Trude Tinnlund var konsernstyrerepresentant i Peterson AS fra 2001 – 2008.

Tinnlunds ansvarsområder i LO-ledelsen har i tillegg til LOs administrasjon/personal vært arbeidsmarkedspolitikk – NAV, sosial dumping, arbeidsinnvandring, fag- og yrkesopplæring, etter- og videreutdanning og sosialpolitikk.

Seks polakker krevde lønn mellom oppdrag. Vant på alle punkter i retten

Are Tomasgard (49), Industri Energi, LO-sekretær

Tomasgard ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær på LO-kongressen 2013. Han har mange år bak seg som tillitsvalgt i fagbevegelsen lokalt og på fylkesplan, samt flere perioder som lokal- og fylkespolitiker for Arbeiderpartiet. Fra 2011 og fram til LO- kongressen i 2013 var han ordfører for Arbeiderpartiet i Sørum kommune i Akershus.

Tomasgard har vært gründer, skrevet bok om forhandlinger, vært fagoperatør på Zinken i Odda, selvstendig næringsdrivende, har bak seg en periode på Hordaland fylkesting, to perioder i Odda kommunestyre og to perioder i Sørum kommunestyre. Fra 2006 og fram til han ble valgt som ordfører i 2011 var han spesialrådgiver i Industri Energi og før det Næringspolitisk utreder i Kjemisk Forbund. Han er utdannet fagoperatør i elektro kjemisk prosess industri, men er også bedriftsøkonom fra BI. Han har også studert delfag i organisasjonspsykologi, statsvitenskap, sosiologi og samfunnsøkonomi.

Hans ansvarsområder i LO har vært tariff og hovedavtalene i LO Kommune, LO Stat, Kirkens Arbeidsgiverforening. Ungdomsarbeid og rekruttering av ungdom, student- og elevmedlemskap, boligpolitikk, barnehage og grunnskole, helse, sosial og barnevern, rusfeltet, næringsrettet forskning og distriktssekretærene i LO.

370.000 nordmenn får rett til gratis briller

Kristin Sæther (50), Fagforbundet, LO-sekretær

Kristin Sæther fra Trondheim har bakgrunn som hjelpepleier, "før rørsla tok henne", som hun sier det i sin egen CV. Hun blir lansert som kandidat nummer to fra Fagforbundet som er LOs største medlemsforbund.

Kristin Sæther har vært i LO-systemet siden 1991. Kristin Sæther har sittet som leder av Fagforbundet Trondheim siden 2002. Fagforeningen er en av landets aller største fagforeninger. Hun er utdannet hjelpepleier, har videreutdanning i administrasjon og har gjennomført en omfattende tillitsvalgtopplæring. Sæther har blant annet arbeidet i en bolig for funksjonshemmede, i rusomsorgen og vært lærer på en folkehøyskole. Hun har også sittet i Trondheim bystyre for Arbeiderpartiet i en periode.

Hun karakteriserer seg selv om langt til venstre i Arbeiderpartiet.

Kristin Sæther

Kristin Sæther

Ole Palmstrøm

Vraket:

Renée Rasmussen (48), MFO, LO-sekretær

Renée Rasmussen ble valgt inn i LOs ledelse som LO-sekretær ved kongressen i 2013. Hun kom fra vervet som forbundsleder i Musikernes fellesorganisasjon (MFO), som hun innehadde fra 2009.

Fra 2002 var hun nestleder i MFO. Hun er utdannet oboist fra Norges musikkhøgskole og har permisjon fra sin jobb i Kongelige norske marines musikkorps i Horten. Fram til 2002 var hun leder i MFO Vestfold, Buskerud og Telemark.

Vraket utfordrer:

Mimmi Kvisvik (59), FO

Kvisvik er fra Buskerud og Telemark ble kongressvalgt forbundsleder i Fellesorganisasjonen i mars 2015, etter at hun rykket opp som leder i foregående periode.

Ble utdannet sosionom i 1985, og tok sosialpedagogikk i Danmark i 1994.

I 2006 ble hun valgt inn i FO-ledelsen som nestleder i 2006. Da kom hun fra stillingen som helse- og sosialsjef på Notodden. Hun ble konstituert forbundsleder i november 2012, og ble valgt til forbundsleder i mars 2013.

Se utdrag av Hans-Christian Gabrielsens første pressekonferanse som LO-leder:

De ansatte går opp 100.000 i lønn etter at de fikk tariffavtale

Så mye kan du få i uføretrygd

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
11.05.2017
12:41
21.05.2017 15:49Mest lest

«Alejandro» er ofte på Fugleåsen døgnhvileplass utenfor Oslo, hvor man til enhver tid finner et hundretalls utenlandske lastebiler.

«Alejandro» er ofte på Fugleåsen døgnhvileplass utenfor Oslo, hvor man til enhver tid finner et hundretalls utenlandske lastebiler.

Stein Inge Stølen

«Alejandro» fra Filippinene frakter laks i Norge for 25 kroner timen

FRIVILLIG MANNSKAP: Ronny Frantzen var også en del av Norsk Folkehjelps frivillige mannskapet denne dagen.

FRIVILLIG MANNSKAP: Ronny Frantzen var også en del av Norsk Folkehjelps frivillige mannskapet denne dagen.

Brian Cliff Olguin

Dette er historien om tre folkehjelpere som ble dratt inn i dramaet 22. juli fra hver sin kant

RINGEVIKAR: «Hei, kan du jobbe i morgen?» Å være tilkallingsvikar er uforutsigbart. Samtidig kan du alltid takke nei til en vakt.

RINGEVIKAR: «Hei, kan du jobbe i morgen?» Å være tilkallingsvikar er uforutsigbart. Samtidig kan du alltid takke nei til en vakt.

Colourbox

Er du tilkallingsvikar? Dette er rettighetene dine

Kronikk

 Etter hvert som årene gikk svikta du oss, skriver Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen.

Etter hvert som årene gikk svikta du oss, skriver Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen.

Martin Guttormsen Slørdal

«La meg fortelle deg hvor jævlig 22. juli 2011 var»

VIL HA HØYRESIDEN MED: AUF-leder Astrid Hoem og Eskil Pedersen er glade for at ikke AUF står aleine lenger i debatten om å forebygge høyreekstremisme.

VIL HA HØYRESIDEN MED: AUF-leder Astrid Hoem og Eskil Pedersen er glade for at ikke AUF står aleine lenger i debatten om å forebygge høyreekstremisme.

Jan-Erik Østlie

Eskil Pedersen: – Jeg og AUF ble kalt fiender av demokratiet

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gi Frp nødhjelp før høstens stortingsvalg. (Arkivfoto)

Dagens Næringsliv skriver at Arbeiderpartiet ikke ønsker å gi Frp nødhjelp før høstens stortingsvalg. (Arkivfoto)

Leif Martin Kirknes

Arbeiderpartiet går inn i valgkampen med en Listhaug-strategi

Næringsminister Iselin Nybø (V) og statsminister Erna Solberg. (Arkivfoto)

Næringsminister Iselin Nybø (V) og statsminister Erna Solberg. (Arkivfoto)

Erlend Angelo

Hemmelig notat ble ikke lagt fram for Stortinget i Bergen Engines-saken

SV-leder Audun Lysbakken kaller saken en skandale og mener at arbeidsfolk har betalt prisen for krisen.

SV-leder Audun Lysbakken kaller saken en skandale og mener at arbeidsfolk har betalt prisen for krisen.

Colourbox.com

Louis Vuitton Norge fikk nær 900.000 i koronastøtte – eierne vil ta ut 40 millioner i utbytte

I talen sin takket Erna Solberg de overlevende som den siste tiden har stått frem med sine historier.

I talen sin takket Erna Solberg de overlevende som den siste tiden har stått frem med sine historier.

Jan-Erik Østlie

Erna Solberg: Det er lov å kjenne på raseriet

22. JULI: Tonje Brenna, som for 10 år siden var generalsekretær i AUF og overlevde terroren på Utøya, har skrevet bok om dette.

22. JULI: Tonje Brenna, som for 10 år siden var generalsekretær i AUF og overlevde terroren på Utøya, har skrevet bok om dette.

Jan-Erik Østlie

Det lange tiåret da Tonje Brenna ble voksen

Werner Juvik

Advarer arbeidsfolk mot Senterpartiets regjeringsplan

Den tidligere sjåføren hadde krevd 12,9 millioner kroner. Forsikringsselskapet hadde lagt ned påstand om frifinnelse. (Illustrasjonsfoto)

Den tidligere sjåføren hadde krevd 12,9 millioner kroner. Forsikringsselskapet hadde lagt ned påstand om frifinnelse. (Illustrasjonsfoto)

Roy Ervin Solstad

Drosjesjåfør tilkjent 5 millioner kroner i erstatning etter trafikkulykke

AUF-leder Astrid Willa Eide Hoem er håpefull for framtidens debatt om hatretorikk og terrorisme.

AUF-leder Astrid Willa Eide Hoem er håpefull for framtidens debatt om hatretorikk og terrorisme.

Jan-Erik Østlie

Vi kan ikke skru av lyset for debatten 23. juli, mener AUFs leder

Kommentar

Stortingsrepresentant Ove Trellevik (H) mener vi trenger flere milliardærer, ikke færre.

Stortingsrepresentant Ove Trellevik (H) mener vi trenger flere milliardærer, ikke færre.

Vigdis Askjem

«Høyre drar i gal retning, men det er oppløftende at Ove Trellevik viser partiets sanne ansikt»

Kronikk

Ungdommene på Utøya ble drept fordi de ved sin eksistens og sitt engasjement bar bud om at disse verdiene skal forme det norske samfunnet også i det 21. århundret, skriver LOs leder.

Ungdommene på Utøya ble drept fordi de ved sin eksistens og sitt engasjement bar bud om at disse verdiene skal forme det norske samfunnet også i det 21. århundret, skriver LOs leder.

Leif Martin Kirknes

«Det er på tide at vi tar et kollektivt oppgjør med tankene som førte til terrorangrepet»

Kommentar

Taxireformen blir reversert dersom de rødgrønne vinne høstens valg.

Taxireformen blir reversert dersom de rødgrønne vinne høstens valg.

Roy Ervin Solstad

«Frislippet i taxinæringen har fått negative følger både for drosjesjåfører og kundene»

Kommentar

Vi har alle et ansvar for at 22.juli aldri glemmes og aldri gjentar seg, skriver Svein-Yngve Madssen.

Vi har alle et ansvar for at 22.juli aldri glemmes og aldri gjentar seg, skriver Svein-Yngve Madssen.

NTB scanpix

«Jeg passerer graven hennes hver eneste uke. Vi må aldri glemme at alt rundt 22.juli dreier seg om mennesker»

– Dette er et veldig kraftig signal om at folket vil ha forandring, sier SV-leder Audun Lysbakken. (Arkivfoto)

– Dette er et veldig kraftig signal om at folket vil ha forandring, sier SV-leder Audun Lysbakken. (Arkivfoto)

Jan-Erik Østlie

Sju av ti mener rike nordmenn skatter for lite: – Et veldig kraftig signal, sier SV-lederen

GLEDE: Siv Iren Grande har en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) og har vært der i fire års tid. Hun skryter av at det er den beste arbeidsplassen hun har hatt.

GLEDE: Siv Iren Grande har en varig tilrettelagt arbeidsplass (VTA) og har vært der i fire års tid. Hun skryter av at det er den beste arbeidsplassen hun har hatt.

Tormod Ytrehus

Her driver vekstbedriften sin egen campingplass: – Den beste arbeidsplassen jeg har hatt

Utøya og daglig leder Jørgen Watne Frydnes har fått Fritt Ord Honnørs pris for 2021. De får prisen for å ha gjort et åsted for terrorangrep og massedrap til en arena for kunnskap, diskusjon og motstand.

Utøya og daglig leder Jørgen Watne Frydnes har fått Fritt Ord Honnørs pris for 2021. De får prisen for å ha gjort et åsted for terrorangrep og massedrap til en arena for kunnskap, diskusjon og motstand.

Ole Palmstrøm

Utøya og daglig leder Jørgen får Fritt Ords Honnør for 2021


Flere saker