JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-tap på 100 millioner

Til tross for at LO tapte nesten 100 millioner på driften i 2012, gjør store aksjeutbytter og renteinntekter at de kan doble overskuddet fra året før.

Bunnlinjen viser et overskudd på 342 millioner kroner, skriver NRK.

Driftskostnadene i landets største arbeidstakerorganisasjon er langt større enn driftsinntektene, viser LOs konsernregnskap for 2012.

LO hadde 387 millioner kroner i inntekter fra medlemmenes kontingenter i 2012. I tillegg mottok de offentlige tilskudd og hadde andre inntekter, slik at totale driftsinntekter kom på 511 millioner kroner i 2012.

Driftskostnadene på den annen side var på hele 606 millioner kroner.

– Les også: Refser Giske og Borten Moe

2. nestleder Hans Christian Gabrielsen i LO sier det er naturlige forklaringer på de høye utgiftene.

– Driftsresultatet er svekket fordi vi har bevilget støtte til forbund som er i konflikt, og dernest har vi vedtatt å styrke egenkapitalen i forskningsstiftelsen Fafo med ca. 30 millioner kroner, sier Gabrielsen, og understreker at driften i LO er solid og god.

Samtidig som at driften går dårligere i LO enn før, viser regnskapet at LO har en egenkapital på hele 3,7 milliarder kroner.

Til tross for en kvart milliard kroner i aksjeutbytte og renteinntekter på 86 millioner, vil ikke Gabrielsen være med på at det er finansinntektene som redder LOs økonomi.

– Vi har en solid drift og en solid økonomi og driver etter planlagte budsjetter. Vi går i balanse med unntak av uforutsette bevilgninger, sier han. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse