JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lundteigen også kandidat

Tilhengere av Per Olaf Lundteigen ønsker at han blir nestleder i partiet etter at Lars Peder Brekk gir fra seg vervet.

Tirsdag var det Ola Borten Moe som ble nevnt som ønskevalg til nestledervervet. Onsdag skriver Nationen at Lundteigen også er et ønsket valg.

–Én av dem bør bli statsråd, og den andre nestleder. Jeg tror ikke en ny statsråd skal være nestleder, for å si det sånn, sier Kari Anne Sand, leder i Kongsberg og Sandsvær Senterparti.

Arnfinn Nergård som leder Hedmark Sp mener imidlertid at Lundteigen er mer omstridt enn Moe, og at Lundteigen derfor neppe kan nå opp.

Flere andre Sp-ere som avisen har snakket med, omtaler Lundteigen som «løs kanon» og mener at han med sine 57 år kanskje er for gammel til å påta seg nestledervervet.

– Han er en stor ideolog og har vært veldig viktig for partiet, men jeg tror nok Lundteigen har den beste tiden i partiet bak seg, sier Ola Smeplass, leder i Nordland Sp.

Lundteigen sier til avisen at det er hyggelig å bli nevnt. Han vil ikke lansere sitt kandidatur, men etterlyser en åpen debatt om partiets veivalg. Selv mener han å vite hva han vil med Sp.

– Jeg har dyrket mye jord hjemme på gården, og føler meg som en politisk nydyrker i mange tilfeller. Jeg er ikke opptatt av å treske gammel halm. Det kommer det ikke noe nytt av. Det er å så og å skape noe som er viktig, sier Lundteigen. (ANB-NTB)

Warning
Annonse
Annonse