JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skjenkestopp

– Bedre med streng pub enn stengt pub, mener bartender Nimo

Endelig blir det fotball og øl igjen.
LIDENSKAP: Nimo Wierzoch Gasparini er VIF-fan og bartender på Bohemen. Han er glad for at det endelig er mulig å dyrke ekte lidenskap igjen, og håper det varer.

LIDENSKAP: Nimo Wierzoch Gasparini er VIF-fan og bartender på Bohemen. Han er glad for at det endelig er mulig å dyrke ekte lidenskap igjen, og håper det varer.

Håvard Sæbø

26.01.2022
10:07
27.01.2022 14:21

has@lomedia.no

OSLO: Bohemen fotballpub er vannhullet til Vålerenga-fansen og andre fotballfrelste i hovedstaden. Både gjester og ansatte har under pandemien ventet seg gjennom gjentatte skjenkestopp og restriksjoner.  Derfor fulgte Nimo Wierzoch Gasparini og de andre bartenderne spent med på pressekonferansen for den siste gjenåpningen, og jublet da de endelig kunne åpne kranene igjen.

Nimo mener det er litt vanskelig å jobbe i en bar med munnbind-påbud og strenge restriksjoner, men at det tross alt er mye bedre enn å være permittert.

Han mener de har vært heldige på Bohemen som har klart seg relativt godt under pandemien. En rekke stamgjester holder driften sånn noenlunde i gang, selv om det er nokså glissent ved bordene i forhold til hvordan det var før pandemien. For å sikre seg en plass med tilgang til øl og fotball, må gjestene booke seg inn på forhånd, hvis ikke risikere de å ikke komme inn.

Jan Markus vart permittert for tredje gong: – Gjestar kjem bort og kondolerer

Fullt = halvfullt

– Det er særlig på dager hvor vi har storkamper at det er viktig å melde fra at man kommer. Det er nokså kjipt å sende gjester hjem igjen når de ser at det er halvfullt i lokalet, men de skjønner at vi må være strenge. Uansett får jeg en vond smak i munnen av å måtte avvise gjester.

STRENG PUB: Munnbind og booking. Ingen euforisk klemming når favorittlaget scorer mål heller. Ikke helt som normalt, men bedre enn å sitte hjemme.

STRENG PUB: Munnbind og booking. Ingen euforisk klemming når favorittlaget scorer mål heller. Ikke helt som normalt, men bedre enn å sitte hjemme.

Håvard Sæbø

Det blir en litt annen arbeidsdag når skjenkingen stopper klokka 23:00. Da blir det flere, men kortere vakter på den faste staben på seks ansatte. To av dem har jobbet siden puben åpnet i 1998, og resten har jobbet der i over ti år.

Han sier Bohemen er et sted hvor de ansatte trives og blir tatt vare på. De er organiserte i Fellesforbundet, også hjelper det å være Vålerenga-supporter, men det er ikke et must for å kunne jobbe der.

– Det er ikke en jobb å bli rik av, men vi har en rik jobb. Jeg har jobbet her hele mitt voksne liv, og det har jeg tenkt å fortsette med, sier Nimo.

Hotellkjedene droppa permitteringar: Det kom nesten litt tårer, fortalte resepsjonist Ann Kristin

Urettferdig

Han synes det er rart å tenke på at alle butikkene og kjøpesentrene var åpne for julehandel, mens de måtte holde stengt. Sjansen for å bli smittet på et kjøpesenter er mye høyere enn inne ved bordene på puben, mener han.

Han håper dette er siste gangen at det blir skjenkeforbud. Å være permittert fire ganger på to år, til sammen, sju-åtte måneder, tar på. Men som han sier, vi kan ikke klage. Det er mange som har hatt det verre enn oss. Der hvor jobben blir nedlagt mens de venter på at det skal åpne igjen.

Selv med mye smitte, anbefaler han folk å komme på besøk.

– Livet går videre. Kranene er åpne, nå er det bare å komme, inviterer han.