JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

170 permitteres og 54 sies opp i Fosen

Verftet på Fosen sliter, og varsler omfattende permitteringer og oppsigelser.
NEDSKJØRINGER: Bergen Group Fosen må gå til omfattende permitteringer og oppsigelser. Bildet er fra Bergen Group Halsnøy.

NEDSKJØRINGER: Bergen Group Fosen må gå til omfattende permitteringer og oppsigelser. Bildet er fra Bergen Group Halsnøy.

Håvard Sæbø

frifagbevegelse@lomedia.no

Verftsdirektør Anders Straumsheim bekrefter at verftet Bergen Group Fosen i Trøndelag ikke har fått på plass finansieringen av to prosjekter. Følgen er at rundt 170 permitteres, i tillegg til at mellom 54 sies opp.

– Vi skal gå igjennom situasjonen med de ansatte i morgen, sier han til lokalavisa fosna-folket.no.

Direktøren har hyret inn tre bemanningsbyråer for å hjelpe de permitterte og ansatte med nye jobber.

– Ansatte som er rammet av situasjonen skal få den bistanden de trener, sier han.

Problemene ved verftet skyldes to ufinansierte prosjekter, som ville utgjort 450.000 arbeidstimer på verftet.

– Den beste utveien var da å la et annet verft fullføre prosjektene. Disse prosjektene gjelder skrog, som er under bygging i Romania. Det ene skulle leveres til Rissa i juni og det andre i oktober. Vi skulle utruste skrogene og levere dem til Ålesund-rederiet Volstad Maritime. Nå har Kleven overtatt våre byggekontrakter, sier Straumsheim til fosna-folket.no.

Han legger til at det er en forferdelig vanskelig situasjon.

– Vi mistet de to prosjektene, ble oppsigelser og permitteringer uunngåelig. Det kunne imidlertid vært mye verre. Det så ut som om ordreboken fremover skulle være helt tom. Nå har vi imidlertid fått kontrakt på Bygg 84, som leveres til Rissa fra skrogverftet i Kina i mai 2015, forteller direktør Straumsheim.

Nestleder i verkstedklubben Øyvind Kimo prøver å se optimistisk på situasjonen.

– Vi får håpe det tar seg opp. Dette er selvfølgelig en vanskelig tid for de som blir rammet, men det har alltid vært svingninger her. De permitterte tar det ikke så ille, men det er verre med de som blir oppsagt, sier han ifølge fosna-folket.no.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse