JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket, viser en gjennomgang av dødsulykker i arbeidslivet.

Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket, viser en gjennomgang av dødsulykker i arbeidslivet.

Jan-Erik Østlie

Arbeidsulykker med dødsfall i 2018:

36 mennesker døde på jobb i fjor. Alle var menn

Færre utlendinger dør på jobben. Slik skjedde arbeidsulykkene hvor mennesker omkom.04.01.2019
13:13
21.08.2023 17:14

torgny@lomedia.no

Til sammen 36 personer døde i arbeidslivet i fjor, ifølge en foreløpig oversikt FriFagbevegelse har utarbeidet.

Alle de drepte er menn, og 28 er norske. De øvrige åtte som har omkommet fordeler seg på åtte ulike nasjonaliteter. Kjønnsforskjellene når det gjelder arbeidslivsdødsfall er svært typisk.

Opplysningene er innhentet fra Arbeidstilsynet, Sjøfartsdirektoratet, Petroleumstilsynet og Havarikommisjonen for transport, media, politiet, Forsvaret og den tyske ambassaden i Oslo.

Se den fullstendige lista lengre ned i saken.

Færre utlendinger

Tidligere år har det vært fokus på at det har vært mange utenlandske arbeidstakere som har blitt drept spesielt i innen bygg og anlegg. Av de seks som omkom innen disse bransjene, er det bare én som er utenlandsk statsborger. 9. august døde en bulgarsk statsborger på et nybygg hos Norsk Stein i Suldal da han fikk en betongsøyle over seg.

Ellers har vi registrert at to av de utenlandske statsborgerne som omkom er utlendinger som har bosatt seg i Norge. To er sjøfolk på norske skip. Én er den tyske soldaten som omkom i en trafikkulykke under Nato-øvelsen.

I 2016 registrerte Arbeidstilsynet at ti av 25 omkomne i arbeidsulykker var utenlandske statsborgere innenfor det området som de har ansvar for. I 2017 var det seks og i 2018 kan det se ut fra FriFagbevegelse undersøkelse om at tallet er nede i fire omkomne.

Følg oss på Facebook

Eldre menn i sjøfart og fiske

Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket. Den eldste som har omkommet i en arbeidsulykke var 78 år gammel. I noen sammenhenger er det vanskelig å skille mellom hva som er arbeid og hva som er fritid eller dugnadsarbeid. Gjennomsnittsalderen på de som omkom i fiske er nesten 60 år.

Sjøfartsdirektoratet oppgir at det til sammen er 13 omkomne innen sjøfart og fiske. I vår oversikt har vi bare beskrevet åtte omkomne. Direktoratet har ikke villet gi oss detaljert oversikt over de ulykkene de har registrert. Derfor vil tallet på antallet omkomne totalt antagelig øke. For ulykker innen fiske kan det være et problem å skille mellom yrkesfiskere og fritidsfiskere.

Også trafikkulykker

Arbeidstilsynet har registrert flere ulykker som er rene trafikkulykker. Tidligere har direktoratet vært kritisert for å ikke ha disse med i statistikken, og det kan også være vanskelig å skille mellom hva som er en jobbrelatert trafikkulykke og hva som er en ulykke under privat kjøring. I vår oversikt er de ni ulykker som kan karakteriseres som trafikkulykker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Slik skjedd ulykkene:

31. januar

Helge Thams Breien omkom i en klemulykke på gården sin i Ringerike. Breien som ble 73 år gammel fikk ifølge politiet en større gjenstand over seg som gjorde at han døde

Kjønn: Mann

Alder: 73 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

5. februar

En 59 år gammel mann som var på jobb omkom da bilen han kjørte frontkolliderte med en lastebil i Kåterudkrysset på E6 ved Ottestad i Hedmark. Personbilen kom over i motgående kjørebane, skriver Hamar Arbeiderblad. Politiet i Innlandet fikk melding om ulykken like over klokken 10.30 mandag formiddag.

Kjønn: Mann

Alder: 59 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

14. februar

Den 40 år gamle Olav Magnus Lunden omkom under arbeid med å reparere en vannledning for Gjerstad kommune. Lunden mistet livet etter å ha kommet under beltene på gravmaskinen.

Kjønn: Mann

Alder: 40 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anleggsarbeid

Antall omkomne: 1

18. februar

Harald Blix Jakobsen (60) døde under fiske øst av Fugløya i Troms. En kameratfisker fra en annen fiskebåt sendte en bekymringsmelding til HRS da han ikke lenger kunne se AIS signalene til fiskebåten Andreas og heller ikke fikk kontakt etter flere forsøk.

Kjønn: Mann

Alder: 60 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

26. februar

Den 22 år gamle Jacob Kenneth Aron Blad omkom i en snøscooterulykken på Gaustablikk. Blad var svensk statsborger og jobbet på skisenteret da ulykken fant sted om kvelden mandag 26. februar. Ifølge politiets etterforsking tyder det på at 22-åringen har truffet en wire med snøscooteren under fart.

Kjønn: Mann

Alder: 22 år

Nasjonalitet: Svensk

Bransje: Turistnæring

Antall omkomne: 1

5. mars

Den 50 år gamle bonden Johannes Alm døde under en arbeidsulykke på gården sin på Stange utenfor Hamar. Ulykken skjedde på ettermiddagen ved 17-tida da minilasteren Alm kjørte, veltet.

Kjønn: Mann

Alder: 50 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

9. mars

De 46 år gamle John Kristian Evjen omkom i en trafikkulykke ved Sluppen i Trondheim. Evjen var fagsjef i Trønderenergi og på vei til et jobbmøte. Han kjørte en lett motorsykkel og kolliderte med en lastebil da han ble drept. Lastebilsjåføren ble senere dømt til 120 dagers fengsel, 30 av dem må sones.

Kjønn: Mann

Alder: 46 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

13. mars

Klokken 1755 ble sjarken Bremholmen observert kjørende i ring på fjorden utenfor Innhavet ved Hamarøy i Nordland og Hovedredningssentralen for Nord-Norge ble varslet. Fiskeren ble funnet omkommet i sjøen klokken 1827. Den omkomne var 67 år gamle Jan Olav Hansen fra Skutvik i Hamarøy.

Kjønn: Mann

Alder: 67 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

28. mars

En 74 år gammel mann ble påkjørt av en truck og døde under arbeid på trelastbedriften Bergen Holms avdeling Nidarå i mli i Aust-Agder. Ulykken skjedde kort før kl. 11.00 om formiddagen.

Kjønn: Mann

Alder: 74 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

2.april

71 år gamle Jahn Løversen omkom under krepsefiske ved Tromøya utenfor Arendal. Ifølge Havarikommisjonen skulle Løversen «dra teinelenker før han agnet om og satte teinene igjen. Den foreløpige undersøkelsen tyder på at fiskeren ble dratt over bord etter at han satte seg fast i tauverk i den ene teinelenka. Fiskeren hadde god helse og det er foreløpig ingen ting som tyder på et illebefinnende.»

Kjønn: Mann

Alder: 71 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

4.april

En 36 år gammel polsk statsborger omkom i en trafikkulykke mellom en personbil og en trailer ved Opphus i Stor-Elvdal kommune. Det var sjåføren i personbilen som omkom i ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken rundt klokka 09.00 onsdag formiddag. Like før 09.30 bekreftet politiet at person hadde omkommet i ulykken.

Kjønn: Mann

Alder: 36 år

Nasjonalitet: Polsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

15. mai

Roy Andorsen fra Voss omkom etter skadene han pådro seg på anleggsområdet til nye E18 i Tvedestrand. Andorsen som ble 44 år gammel, døde to dager etter ulykken på Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Ulykken skjedde da han kom i klem under demontering av en del fra en gravemaskin.

Kjønn: Mann

Alder: 44 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

10. juni

Søndag 10. juni 2018 omkom en 41 år gammel mann fra Latvia i en arbeidsulykke om bord tråleren Nordstar i internasjonalt farvann sør for Island, ifølge Havarikommisjonen.

Fartøyet var underveis til Ålesund for lossing.

Et besetningsmedlem falt om under arbeid i en tank. Hendelsen ble raskt oppdaget og han ble hentet opp og gitt hjerte- og lungeredning av mannskapet om bord. Fartøyet kontaktet norske og islandske redningstjenester og satte kursen mot Island for å møte et redningshelikopter som ble sendt derifra. Helikopteret ankom fartøyet i overkant av to timer etter ulykken, men mannens liv stod ikke til å redde.

Kjønn: Mann

Alder: 41 år

Nasjonalitet: Latvisk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

13. juni

En 54 år gammel litauisk statsborger døde onsdag etter middag etter at han kom i klem under en bil på et verksted i Vikersund i Buskerud. Mannen som var bosatt på Modum holdt på å reparere en bil sammen med en kamerat. Da ulykken skjedde var den omkomne aleine i verkstedet, og ble funnet av kameraten da han kom tilbake.

Kjønn: Mann

Alder: 54 år

Nasjonalitet: Litauisk

Bransje: Bilverksted

Antall omkomne: 1

29. juni

Kl. 13.19 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Eggedal i Buskerud. Det var en sementbil som hadde kjørt ut av veien, og den 60 år gamle sjåføren omkom. Bilen leverte betong til hytteutbyggingen på Tempelseter.

Kjønn: Mann

Alder: 60 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

3.juli

Erlend Isaachsen Willoch, 35 år, omkom under arbeidet med en ny kloakkledning i Kristiansand sentrum. Willoch jobbet i en fire meter dyp grøft som kollapset

Kjønn: Mann

Alder: 35 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

3. juli

En mann i 40-årene døde i en arbeidsulykke i Halsa kommune under skogsarbeid ved en skogsvei på Halsahalvøya. Mannen som var fra stedet, fikk et tre over seg og ble erklært død på stedet.

Kjønn: Mann

Alder: 40 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

5. juli

54 år gamle Ronny Harald Ellingsen fra Fjell i Bergen omkom da han falt omtrent ti meter ned i betongen på et nybygg på Kallerud på Gjøvik. Ulykken skjedde da et betongelement som Ellingsen sto på knakk under montering.

Kjønn: Mann

Alder: 54 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Bygning

Antall omkomne: 1

14. juli

Håvard Pettersen hadde deltidsjobb på Coop Extra i Vadsø da en 17 år gammel mann stakk han med en kniv slik at han døde. Pettersen ble 18 år gammel.

Kjønn: Mann

Alder: 18 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Varehandel

Antall omkomne: 1

17. juli

Den 78 år gamle Oddmund Snøve omkom under arbeidet med å restaurere et fjøs på en gård sør for Oppdal. Ulykken skjedde ved tre-tida om etter middagen. Den omkomne skal ifølge politiet ha blitt truffet i hodet i forbindelse med et løft med en talje. Taljer brukes for lettere å løfte tunge gjenstander.

Kjønn: Mann

Alder: 78 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

8. august

En 56 år gammel dansk statsborger omkom etter skadene han fikk da han kom i klem mellom en lastebil og en lem på Lahaugmoen i Akershus. Han ble fraktet med helikopter til Ullevål sykehus, og døde der.

Kjønn: Mann

Alder: 56 år

Nasjonalitet: Dansk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

9. august

Klokka 15.45 fikk politiet melding om en arbeidsulykke ved nybygg hos Norsk Stein i Suldal. Det var en 39 år gammel bulgarsk statsborger som omkom da han fikk en betongsøyle over seg. Under et kranløft løsnet en søyle, falt ned og dro med seg to andre søyler. Den siste av disse falt over den omkomne.

Kjønn: Mann

Alder: 39 år

Nasjonalitet: Bulgarsk

Bransje: Bygning

Antall omkomne: 1

15. august

En 33 år gammel mann fra Moss døde av skadene han fikk under arbeid på Contigas fabrikk i Moss. Contiga produserer blant annet betongelement til nybygg, og det var under betjening av en støpemaskin ulykken skjedde. Den omkomne kom i klem mellom to maskindeler.

Kjønn: Mann

Alder: 33 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

22.august

En ansatt i Statens Vegvesen omkom i en trafikkulykke mellom en personbil og et vogntog i Lindås kommune ved Bergen. Ulykken skjedde ved 9.30-tida.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

28. august

Eskild Børje Winther Solhaug (59) og Lars Nikolas Angler Kuhmunen (32) omkom da de var på reineleiting med et mikrofly. Mikroflyet hadde tatt av fra et vann og ble benyttet til reinleting i fjellområdene i Gildeskål kommune. Flyet ble funnet havarert i fjellterreng. De to om bord omkom.

Kjønn: Mann

Alder: 59 og 32 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Type ulykke: Luftfart

Antall omkomne: 2

10. september

Den 43 år gamle Tom-Viggo Andersen, bosatt på Sortland omkom mandag 10. september. Han var mannskap om bord i brønnbåten Rohav LLUZ, og omkom under arbeid på en tankluke som utilsiktet ble stengt slik at Andersen kom i klem.

Kjønn: Mann

Alder: 43 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

25. september

Under pløying på et jorde i Skaun kommune i Sør-Trøndelag omkom den 18 år gamle Magnus Krogseth. Han ble sittende fast under traktoren som veltet. Det var to vitner til ulykken som skjedde rundt kl. 19.00.

Kjønn: Mann

Alder: 18 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

13. oktober

Brødrene Arvid og Kurt Jøsang omkom da Sjarken «Jøsenbuen» forliste ved Sauøya vest for Arsvågen. Arvid Jøsang (51) ble funnet livløs i vannet samme dag, og ble erklært omkommet senere på kvelden. Kurt Jøsang (47) ble funnet omkommet to dager senere, etter omfattende søk i området, skriver Haugesund Avis.

Kjønn: Mann

Alder: 51 og 47 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 2

5. november

En 44 år gammel mann som var ansatt ved Sørlandet sykehus omkom i en møteulykke på E39 ved Lohnelier i Søgne i Vest-Agder i 9.15-tiden. 44-åringen satt i en personbil og kolliderte med en lastebil.

Kjønn: Mann

Alder: 44 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

9. november

En tysk soldat ble påkjørt i Haltdalen i Trøndelag av en personbil og omkom. Et militært kjøretøy sto stille på veien, da personbilen kom kjørende. Personbilen forsøkte å gjøre en unnamanøver og traff den mannlige soldaten. Soldaten var i 20-årene og var deltaker i den store Nato-øvelsen Trident Juncture, og tilhørte 5. kompani Gebirgsjäger bataljon 23 Ulykken skjedde på fylkesvei 591 opp mot Aunegrenda, og politiet ble varslet klokken 21.40.

Kjønn: Mann

Alder: ca. 20 år

Nasjonalitet: Tysk

Bransje: Militæret

Antall omkomne: 1

12. november

En filippinsk statsborger i 30-årene omkom i forbindelse med lossing av grus fra det norskregistrerte skipet Mercator. Skipet lå ved kai i Drammen da ulykken skjedde. Det var ingen vitner til ulykken, men den omkomne sjømannen har kommet i klem. Han kjørte en hjullaster da ulykken skjedde i lasterommet.

Kjønn: Mann

Alder: ca. 30 år

Nasjonalitet: Filippinsk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

20. november

Ulykken ble meldt like før klokken 10 mandag formiddag. Politiet meldte på Twitter at en mannlig ansatt på Brandval sag kom i klem i en presse sagbruket bruker ved pakking av materialer. Ved 14-tida bekreftet politiet at en mann i 20-årene fra glåmdalsdistriktet døde i ulykken.

Kjønn: Mann

Alder: 20-årene

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

29. november

Torsdag 29. november 2018 ble en lastebil påkjørt av sørgående tog på vei fra Røros til Hamar på en usikret planovergang ved Bjøråneset. Fører av lastebilen omkom og tre passasjerer i toget ble lettere skadet. Lastebilen krysset over den usikrede planovergangen for å hente last på vestsiden av Rørosbanen. Sørgående tog 2384 var på vei fra Røros til Hamar da ulykken skjedde.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

12. desember

Føreren mistet livet da en lastebil kjørte av veien på fylkesvei 710 i Agdenes kommune i Trøndelag onsdag ettermiddag, skriver NTB. Ulykken skjedde fem kilometer sør for ferjeleiet på Valset ved 15-tiden onsdag. Politiet fikk melding om utforkjøringen fra forbipasserende klokken 15.09.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: ukjent

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

Omkomne etter nasjonalitet

Norsk 29

Svensk 1

Polsk 1

Latvisk 1

Bulgarsk 1

Filippinsk 1

Litauisk 1

Tysk 1

Dansk 1

Omkomne etter bransje:

Landbruk: 7

Anlegg: 4

Fiske: 5

Turisme: 1

Industri: 3

Transport: 4

Sjøfart: 3

Bilverksted: 1

Bygningsarbeid: 2

Varehandel: 1

Offentlig administrasjon: 1

Helsesektoren: 1

Militære: 1

Ukjent: 2

04.01.2019
13:13
21.08.2023 17:14Mest lest

LO og NHO har sammen utredet en «reformert AFP», og LO ønsker at denne skal bli del av et samordnet tariffoppgjør til våren. Men innad i LO har det vært svært ulike syn på forslagene som er lagt fram - og nå begynner tiden å renne ut.

LO og NHO har sammen utredet en «reformert AFP», og LO ønsker at denne skal bli del av et samordnet tariffoppgjør til våren. Men innad i LO har det vært svært ulike syn på forslagene som er lagt fram - og nå begynner tiden å renne ut.

Tormod Ytrehus

Pensjonsordning kan snart forsvinne: Dette handler AFP-striden om

– Jeg ønsker ikke å bli rik på en forsikring. Alt jeg håper på nå er å få nedbetalt gjeld, forteller Rune Sundmoen som er et av ofrene i Alpha-saken.

– Jeg ønsker ikke å bli rik på en forsikring. Alt jeg håper på nå er å få nedbetalt gjeld, forteller Rune Sundmoen som er et av ofrene i Alpha-saken.

Martin Guttormsen Slørdal

300 yrkesskadde nordmenn rammes av et hull i loven. Rune er blant dem

Hanna Skotheim

Foreslår nye regler: Flere kan gå glipp av Nav-penger

Det er kun 1.200 meter mellom bebyggelsen og den nærmeste vindmølla i Havøysund. Likevel har det vært lite protester mot vindparken.

Det er kun 1.200 meter mellom bebyggelsen og den nærmeste vindmølla i Havøysund. Likevel har det vært lite protester mot vindparken.

Håvard Sæbø

Oppgitt ordfører: – Man kan jo lure hva staten har tenkt å bruke Finnmark til

Jørn Teigen har jakt som sin hobby. Uten ekstrajobben hadde det ikke blitt like mange opplevelser i naturen.

Jørn Teigen har jakt som sin hobby. Uten ekstrajobben hadde det ikke blitt like mange opplevelser i naturen.

Privat

Jørn var lei av å ha dårlig råd. Nå jobber han ekstra og jakter egen mat

– Om jeg noen gang klarer å slippe tankene: «Gir jeg barna det de trenger? Er det bra nok?». Det tviler jeg dessverre på, sier småbarnsmoren. Fortvilet forsøker hun å skaffe det helt nødvendige av mat og klær til sine fire barn.

– Om jeg noen gang klarer å slippe tankene: «Gir jeg barna det de trenger? Er det bra nok?». Det tviler jeg dessverre på, sier småbarnsmoren. Fortvilet forsøker hun å skaffe det helt nødvendige av mat og klær til sine fire barn.

Tomm Pentz Pedersen

«Silje» (42): – Jeg bruker strøm kun i ukene barna er hos meg

Sjåførene frykter det betyr at de må utføre samme jobb, på dårligere betingelser og lavere lønn. (Illustrasjonsfoto)

Sjåførene frykter det betyr at de må utføre samme jobb, på dårligere betingelser og lavere lønn. (Illustrasjonsfoto)

Alf Ragnar Olsen

Sjåførene i Posten frykter lavere lønn for samme jobb

Nav må ta utgangspunkt i at mottakeren ikke kjenner reglene og heller ikke enkelt kan forstå juridiske tekster, mener sivilombud Hanne Harlem.

Nav må ta utgangspunkt i at mottakeren ikke kjenner reglene og heller ikke enkelt kan forstå juridiske tekster, mener sivilombud Hanne Harlem.

Hanna Skotheim

Nav begrunner avslag for dårlig, mener Sivilombudet

Jan-Erik Østlie

Ap-topp: – Vanlige folk har også to biler, hus og gode liv. Det er ikke alle som strever

Richard Storevik i Fellesforbundet krever at bankene – i de vanskelige tidene som er nå – ikke øker utlånsrenten ytterligere etter Norges Banks siste renteheving.

Richard Storevik i Fellesforbundet krever at bankene – i de vanskelige tidene som er nå – ikke øker utlånsrenten ytterligere etter Norges Banks siste renteheving.

Roy Ervin Solstad

Fagforeningsleder åpner for bankboikott etter renteheving

GOD STEMNING: ... på kokeriet. Der det visstnok ikke jobba så mange damer, men Marit Lovise Hanekam (til venstre) og Renate Øvstetun Tungen smilte i alle fall bredt!

GOD STEMNING: ... på kokeriet. Der det visstnok ikke jobba så mange damer, men Marit Lovise Hanekam (til venstre) og Renate Øvstetun Tungen smilte i alle fall bredt!

Erlend Angelo

Den tradisjonsrike norske familiebedriften skal lære amerikanerne å drikke saft

Sina Hennig og Robin Bull Kulseth studerer sosialt arbeid og har fått boka  «Vi fattigfolk» av Anna-Sabina Soggiu. På torsdag var de på bokbad med forfatteren.

Sina Hennig og Robin Bull Kulseth studerer sosialt arbeid og har fått boka «Vi fattigfolk» av Anna-Sabina Soggiu. På torsdag var de på bokbad med forfatteren.

Jonas Fagereng Jacobsen

Kan Robin fra Oslos vestkant forstå fattigdom?

Petter Sørnæs / Posten

Eldre fikk tilbud om praktisk hjelp fra Posten. Nå kan tjenestene bli landsomfattende

Hverdagen til Bergersen består av flere hjelpeapparat. På hodet har hun satt inn et CI-apparat som hjelper henne med å oppfatte lyder og foran henne på bordet ligger en høyttaler som hun bruker når hun skal snakke med folk på telefonen.

Hverdagen til Bergersen består av flere hjelpeapparat. På hodet har hun satt inn et CI-apparat som hjelper henne med å oppfatte lyder og foran henne på bordet ligger en høyttaler som hun bruker når hun skal snakke med folk på telefonen.

Hanna Skotheim

Da døve Hilde ble ansatt, var flere skeptiske

NYE FARGER: Det nye tøyet som er tilpasset kroppen bedre, rulles nå ut i Norge. Fargene er endret for å være mer synlig i trafikken.

NYE FARGER: Det nye tøyet som er tilpasset kroppen bedre, rulles nå ut i Norge. Fargene er endret for å være mer synlig i trafikken.

Pressefoto: Hans Fredrik Asbjørnsen/Hydro

De tillitsvalgte vant fram: Hydro tilpasser klærne til kroppen

SAMSTEMTE: Richard Storevik i Fellesforbundet vil åpne for strengere regulering av bankene. Det er noe Andreas Sjalg Unneland i SV kan stille seg bak.

SAMSTEMTE: Richard Storevik i Fellesforbundet vil åpne for strengere regulering av bankene. Det er noe Andreas Sjalg Unneland i SV kan stille seg bak.

Roy Ervin Solstad og Terje Pedersen / NTB

Fagforeningsleder vil ha oppgjør med grådige banker. Nå får han støtte

Flere i de mest utsatte samfunnsgruppene må droppe måltider på grunn av pengemangel, viser Sifo-rapporten.

Flere i de mest utsatte samfunnsgruppene må droppe måltider på grunn av pengemangel, viser Sifo-rapporten.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nordmenn dropper måltider på grunn av pengemangel

FORSVARSVERK: På hver side av buret settes et gjerde av aluminiumsrør ned i Skallelva. Rørene står løst slik at de kan gli ned og tette åpninger som oppstår når pukkellaks og vannstrømmer graver i steinbunnen.

FORSVARSVERK: På hver side av buret settes et gjerde av aluminiumsrør ned i Skallelva. Rørene står løst slik at de kan gli ned og tette åpninger som oppstår når pukkellaks og vannstrømmer graver i steinbunnen.

Kolbjørn Rushfeldt

Fengselsbur fra Vadsø fengsel fanget 40.000 pukkellaks

Kronikk

Det som virkelig kjennetegner en god tillitsvalgt, er evnen til å gjøre andre gode, skriver Ole Roger Berg.

Det som virkelig kjennetegner en god tillitsvalgt, er evnen til å gjøre andre gode, skriver Ole Roger Berg.

Leif Martin Kirknes

Etter å ha vært tillitsvalgt i 35 år har jeg gjort meg noen tanker

Stian Lysberg Solum / NTB

Situasjonen er alvorlig for Ap – Støre forstår at mange kaller det en krise


Flere saker