JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket, viser en gjennomgang av dødsulykker i arbeidslivet.

Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket, viser en gjennomgang av dødsulykker i arbeidslivet.

Jan-Erik Østlie

Arbeidsulykker med dødsfall i 2018:

36 mennesker døde på jobb i fjor. Alle var menn

Færre utlendinger dør på jobben. Slik skjedde arbeidsulykkene hvor mennesker omkom.04.01.2019
13:13
07.01.2019 10:38

torgny@lomedia.no

Til sammen 36 personer døde i arbeidslivet i fjor, ifølge en foreløpig oversikt FriFagbevegelse har utarbeidet.

Alle de drepte er menn, og 28 er norske. De øvrige åtte som har omkommet fordeler seg på åtte ulike nasjonaliteter. Kjønnsforskjellene når det gjelder arbeidslivsdødsfall er svært typisk.

Opplysningene er innhentet fra Arbeidstilsynet, Sjøfartsdirektoratet, Petroleumstilsynet og Havarikommisjonen for transport, media, politiet, Forsvaret og den tyske ambassaden i Oslo.

Se den fullstendige lista lengre ned i saken.

Færre utlendinger

Tidligere år har det vært fokus på at det har vært mange utenlandske arbeidstakere som har blitt drept spesielt i innen bygg og anlegg. Av de seks som omkom innen disse bransjene, er det bare én som er utenlandsk statsborger. 9. august døde en bulgarsk statsborger på et nybygg hos Norsk Stein i Suldal da han fikk en betongsøyle over seg.

Ellers har vi registrert at to av de utenlandske statsborgerne som omkom er utlendinger som har bosatt seg i Norge. To er sjøfolk på norske skip. Én er den tyske soldaten som omkom i en trafikkulykke under Nato-øvelsen.

I 2016 registrerte Arbeidstilsynet at ti av 25 omkomne i arbeidsulykker var utenlandske statsborgere innenfor det området som de har ansvar for. I 2017 var det seks og i 2018 kan det se ut fra FriFagbevegelse undersøkelse om at tallet er nede i fire omkomne.

Følg oss på Facebook

Eldre menn i sjøfart og fiske

Flere ulykker rammer eldre menn, spesielt i landbruket og fisket. Den eldste som har omkommet i en arbeidsulykke var 78 år gammel. I noen sammenhenger er det vanskelig å skille mellom hva som er arbeid og hva som er fritid eller dugnadsarbeid. Gjennomsnittsalderen på de som omkom i fiske er nesten 60 år.

Sjøfartsdirektoratet oppgir at det til sammen er 13 omkomne innen sjøfart og fiske. I vår oversikt har vi bare beskrevet åtte omkomne. Direktoratet har ikke villet gi oss detaljert oversikt over de ulykkene de har registrert. Derfor vil tallet på antallet omkomne totalt antagelig øke. For ulykker innen fiske kan det være et problem å skille mellom yrkesfiskere og fritidsfiskere.

Også trafikkulykker

Arbeidstilsynet har registrert flere ulykker som er rene trafikkulykker. Tidligere har direktoratet vært kritisert for å ikke ha disse med i statistikken, og det kan også være vanskelig å skille mellom hva som er en jobbrelatert trafikkulykke og hva som er en ulykke under privat kjøring. I vår oversikt er de ni ulykker som kan karakteriseres som trafikkulykker.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Slik skjedd ulykkene:

31. januar

Helge Thams Breien omkom i en klemulykke på gården sin i Ringerike. Breien som ble 73 år gammel fikk ifølge politiet en større gjenstand over seg som gjorde at han døde

Kjønn: Mann

Alder: 73 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

5. februar

En 59 år gammel mann som var på jobb omkom da bilen han kjørte frontkolliderte med en lastebil i Kåterudkrysset på E6 ved Ottestad i Hedmark. Personbilen kom over i motgående kjørebane, skriver Hamar Arbeiderblad. Politiet i Innlandet fikk melding om ulykken like over klokken 10.30 mandag formiddag.

Kjønn: Mann

Alder: 59 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

14. februar

Den 40 år gamle Olav Magnus Lunden omkom under arbeid med å reparere en vannledning for Gjerstad kommune. Lunden mistet livet etter å ha kommet under beltene på gravmaskinen.

Kjønn: Mann

Alder: 40 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anleggsarbeid

Antall omkomne: 1

18. februar

Harald Blix Jakobsen (60) døde under fiske øst av Fugløya i Troms. En kameratfisker fra en annen fiskebåt sendte en bekymringsmelding til HRS da han ikke lenger kunne se AIS signalene til fiskebåten Andreas og heller ikke fikk kontakt etter flere forsøk.

Kjønn: Mann

Alder: 60 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

26. februar

Den 22 år gamle Jacob Kenneth Aron Blad omkom i en snøscooterulykken på Gaustablikk. Blad var svensk statsborger og jobbet på skisenteret da ulykken fant sted om kvelden mandag 26. februar. Ifølge politiets etterforsking tyder det på at 22-åringen har truffet en wire med snøscooteren under fart.

Kjønn: Mann

Alder: 22 år

Nasjonalitet: Svensk

Bransje: Turistnæring

Antall omkomne: 1

5. mars

Den 50 år gamle bonden Johannes Alm døde under en arbeidsulykke på gården sin på Stange utenfor Hamar. Ulykken skjedde på ettermiddagen ved 17-tida da minilasteren Alm kjørte, veltet.

Kjønn: Mann

Alder: 50 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

9. mars

De 46 år gamle John Kristian Evjen omkom i en trafikkulykke ved Sluppen i Trondheim. Evjen var fagsjef i Trønderenergi og på vei til et jobbmøte. Han kjørte en lett motorsykkel og kolliderte med en lastebil da han ble drept. Lastebilsjåføren ble senere dømt til 120 dagers fengsel, 30 av dem må sones.

Kjønn: Mann

Alder: 46 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

13. mars

Klokken 1755 ble sjarken Bremholmen observert kjørende i ring på fjorden utenfor Innhavet ved Hamarøy i Nordland og Hovedredningssentralen for Nord-Norge ble varslet. Fiskeren ble funnet omkommet i sjøen klokken 1827. Den omkomne var 67 år gamle Jan Olav Hansen fra Skutvik i Hamarøy.

Kjønn: Mann

Alder: 67 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

28. mars

En 74 år gammel mann ble påkjørt av en truck og døde under arbeid på trelastbedriften Bergen Holms avdeling Nidarå i mli i Aust-Agder. Ulykken skjedde kort før kl. 11.00 om formiddagen.

Kjønn: Mann

Alder: 74 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

2.april

71 år gamle Jahn Løversen omkom under krepsefiske ved Tromøya utenfor Arendal. Ifølge Havarikommisjonen skulle Løversen «dra teinelenker før han agnet om og satte teinene igjen. Den foreløpige undersøkelsen tyder på at fiskeren ble dratt over bord etter at han satte seg fast i tauverk i den ene teinelenka. Fiskeren hadde god helse og det er foreløpig ingen ting som tyder på et illebefinnende.»

Kjønn: Mann

Alder: 71 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 1

4.april

En 36 år gammel polsk statsborger omkom i en trafikkulykke mellom en personbil og en trailer ved Opphus i Stor-Elvdal kommune. Det var sjåføren i personbilen som omkom i ulykken.

Politiet fikk melding om ulykken rundt klokka 09.00 onsdag formiddag. Like før 09.30 bekreftet politiet at person hadde omkommet i ulykken.

Kjønn: Mann

Alder: 36 år

Nasjonalitet: Polsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

15. mai

Roy Andorsen fra Voss omkom etter skadene han pådro seg på anleggsområdet til nye E18 i Tvedestrand. Andorsen som ble 44 år gammel, døde to dager etter ulykken på Oslo Universitetssykehus, Ullevål. Ulykken skjedde da han kom i klem under demontering av en del fra en gravemaskin.

Kjønn: Mann

Alder: 44 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

10. juni

Søndag 10. juni 2018 omkom en 41 år gammel mann fra Latvia i en arbeidsulykke om bord tråleren Nordstar i internasjonalt farvann sør for Island, ifølge Havarikommisjonen.

Fartøyet var underveis til Ålesund for lossing.

Et besetningsmedlem falt om under arbeid i en tank. Hendelsen ble raskt oppdaget og han ble hentet opp og gitt hjerte- og lungeredning av mannskapet om bord. Fartøyet kontaktet norske og islandske redningstjenester og satte kursen mot Island for å møte et redningshelikopter som ble sendt derifra. Helikopteret ankom fartøyet i overkant av to timer etter ulykken, men mannens liv stod ikke til å redde.

Kjønn: Mann

Alder: 41 år

Nasjonalitet: Latvisk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

13. juni

En 54 år gammel litauisk statsborger døde onsdag etter middag etter at han kom i klem under en bil på et verksted i Vikersund i Buskerud. Mannen som var bosatt på Modum holdt på å reparere en bil sammen med en kamerat. Da ulykken skjedde var den omkomne aleine i verkstedet, og ble funnet av kameraten da han kom tilbake.

Kjønn: Mann

Alder: 54 år

Nasjonalitet: Litauisk

Bransje: Bilverksted

Antall omkomne: 1

29. juni

Kl. 13.19 fikk politiet melding om en trafikkulykke i Eggedal i Buskerud. Det var en sementbil som hadde kjørt ut av veien, og den 60 år gamle sjåføren omkom. Bilen leverte betong til hytteutbyggingen på Tempelseter.

Kjønn: Mann

Alder: 60 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

3.juli

Erlend Isaachsen Willoch, 35 år, omkom under arbeidet med en ny kloakkledning i Kristiansand sentrum. Willoch jobbet i en fire meter dyp grøft som kollapset

Kjønn: Mann

Alder: 35 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

3. juli

En mann i 40-årene døde i en arbeidsulykke i Halsa kommune under skogsarbeid ved en skogsvei på Halsahalvøya. Mannen som var fra stedet, fikk et tre over seg og ble erklært død på stedet.

Kjønn: Mann

Alder: 40 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

5. juli

54 år gamle Ronny Harald Ellingsen fra Fjell i Bergen omkom da han falt omtrent ti meter ned i betongen på et nybygg på Kallerud på Gjøvik. Ulykken skjedde da et betongelement som Ellingsen sto på knakk under montering.

Kjønn: Mann

Alder: 54 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Bygning

Antall omkomne: 1

14. juli

Håvard Pettersen hadde deltidsjobb på Coop Extra i Vadsø da en 17 år gammel mann stakk han med en kniv slik at han døde. Pettersen ble 18 år gammel.

Kjønn: Mann

Alder: 18 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Varehandel

Antall omkomne: 1

17. juli

Den 78 år gamle Oddmund Snøve omkom under arbeidet med å restaurere et fjøs på en gård sør for Oppdal. Ulykken skjedde ved tre-tida om etter middagen. Den omkomne skal ifølge politiet ha blitt truffet i hodet i forbindelse med et løft med en talje. Taljer brukes for lettere å løfte tunge gjenstander.

Kjønn: Mann

Alder: 78 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

8. august

En 56 år gammel dansk statsborger omkom etter skadene han fikk da han kom i klem mellom en lastebil og en lem på Lahaugmoen i Akershus. Han ble fraktet med helikopter til Ullevål sykehus, og døde der.

Kjønn: Mann

Alder: 56 år

Nasjonalitet: Dansk

Bransje: Anlegg

Antall omkomne: 1

9. august

Klokka 15.45 fikk politiet melding om en arbeidsulykke ved nybygg hos Norsk Stein i Suldal. Det var en 39 år gammel bulgarsk statsborger som omkom da han fikk en betongsøyle over seg. Under et kranløft løsnet en søyle, falt ned og dro med seg to andre søyler. Den siste av disse falt over den omkomne.

Kjønn: Mann

Alder: 39 år

Nasjonalitet: Bulgarsk

Bransje: Bygning

Antall omkomne: 1

15. august

En 33 år gammel mann fra Moss døde av skadene han fikk under arbeid på Contigas fabrikk i Moss. Contiga produserer blant annet betongelement til nybygg, og det var under betjening av en støpemaskin ulykken skjedde. Den omkomne kom i klem mellom to maskindeler.

Kjønn: Mann

Alder: 33 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

22.august

En ansatt i Statens Vegvesen omkom i en trafikkulykke mellom en personbil og et vogntog i Lindås kommune ved Bergen. Ulykken skjedde ved 9.30-tida.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

28. august

Eskild Børje Winther Solhaug (59) og Lars Nikolas Angler Kuhmunen (32) omkom da de var på reineleiting med et mikrofly. Mikroflyet hadde tatt av fra et vann og ble benyttet til reinleting i fjellområdene i Gildeskål kommune. Flyet ble funnet havarert i fjellterreng. De to om bord omkom.

Kjønn: Mann

Alder: 59 og 32 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Type ulykke: Luftfart

Antall omkomne: 2

10. september

Den 43 år gamle Tom-Viggo Andersen, bosatt på Sortland omkom mandag 10. september. Han var mannskap om bord i brønnbåten Rohav LLUZ, og omkom under arbeid på en tankluke som utilsiktet ble stengt slik at Andersen kom i klem.

Kjønn: Mann

Alder: 43 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

25. september

Under pløying på et jorde i Skaun kommune i Sør-Trøndelag omkom den 18 år gamle Magnus Krogseth. Han ble sittende fast under traktoren som veltet. Det var to vitner til ulykken som skjedde rundt kl. 19.00.

Kjønn: Mann

Alder: 18 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Landbruk

Antall omkomne: 1

13. oktober

Brødrene Arvid og Kurt Jøsang omkom da Sjarken «Jøsenbuen» forliste ved Sauøya vest for Arsvågen. Arvid Jøsang (51) ble funnet livløs i vannet samme dag, og ble erklært omkommet senere på kvelden. Kurt Jøsang (47) ble funnet omkommet to dager senere, etter omfattende søk i området, skriver Haugesund Avis.

Kjønn: Mann

Alder: 51 og 47 år

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Fiske

Antall omkomne: 2

5. november

En 44 år gammel mann som var ansatt ved Sørlandet sykehus omkom i en møteulykke på E39 ved Lohnelier i Søgne i Vest-Agder i 9.15-tiden. 44-åringen satt i en personbil og kolliderte med en lastebil.

Kjønn: Mann

Alder: 44 år

Nasjonalitet: Norsk

Type ulykke: Trafikkulykke

Antall omkomne: 1

9. november

En tysk soldat ble påkjørt i Haltdalen i Trøndelag av en personbil og omkom. Et militært kjøretøy sto stille på veien, da personbilen kom kjørende. Personbilen forsøkte å gjøre en unnamanøver og traff den mannlige soldaten. Soldaten var i 20-årene og var deltaker i den store Nato-øvelsen Trident Juncture, og tilhørte 5. kompani Gebirgsjäger bataljon 23 Ulykken skjedde på fylkesvei 591 opp mot Aunegrenda, og politiet ble varslet klokken 21.40.

Kjønn: Mann

Alder: ca. 20 år

Nasjonalitet: Tysk

Bransje: Militæret

Antall omkomne: 1

12. november

En filippinsk statsborger i 30-årene omkom i forbindelse med lossing av grus fra det norskregistrerte skipet Mercator. Skipet lå ved kai i Drammen da ulykken skjedde. Det var ingen vitner til ulykken, men den omkomne sjømannen har kommet i klem. Han kjørte en hjullaster da ulykken skjedde i lasterommet.

Kjønn: Mann

Alder: ca. 30 år

Nasjonalitet: Filippinsk

Bransje: Sjøfart

Antall omkomne: 1

20. november

Ulykken ble meldt like før klokken 10 mandag formiddag. Politiet meldte på Twitter at en mannlig ansatt på Brandval sag kom i klem i en presse sagbruket bruker ved pakking av materialer. Ved 14-tida bekreftet politiet at en mann i 20-årene fra glåmdalsdistriktet døde i ulykken.

Kjønn: Mann

Alder: 20-årene

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Industri

Antall omkomne: 1

29. november

Torsdag 29. november 2018 ble en lastebil påkjørt av sørgående tog på vei fra Røros til Hamar på en usikret planovergang ved Bjøråneset. Fører av lastebilen omkom og tre passasjerer i toget ble lettere skadet. Lastebilen krysset over den usikrede planovergangen for å hente last på vestsiden av Rørosbanen. Sørgående tog 2384 var på vei fra Røros til Hamar da ulykken skjedde.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: Norsk

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

12. desember

Føreren mistet livet da en lastebil kjørte av veien på fylkesvei 710 i Agdenes kommune i Trøndelag onsdag ettermiddag, skriver NTB. Ulykken skjedde fem kilometer sør for ferjeleiet på Valset ved 15-tiden onsdag. Politiet fikk melding om utforkjøringen fra forbipasserende klokken 15.09.

Kjønn: Mann

Alder: ukjent

Nasjonalitet: ukjent

Bransje: Transport

Antall omkomne: 1

Omkomne etter nasjonalitet

Norsk 29

Svensk 1

Polsk 1

Latvisk 1

Bulgarsk 1

Filippinsk 1

Litauisk 1

Tysk 1

Dansk 1

Omkomne etter bransje:

Landbruk: 7

Anlegg: 4

Fiske: 5

Turisme: 1

Industri: 3

Transport: 4

Sjøfart: 3

Bilverksted: 1

Bygningsarbeid: 2

Varehandel: 1

Offentlig administrasjon: 1

Helsesektoren: 1

Militære: 1

Ukjent: 2

Var dette interessant? Vil du dele den med noen andre?
04.01.2019
13:13
07.01.2019 10:38Mest lest

May Lill Kristiansen vet ikke helt hvordan hun skal oppføre seg i jobbintervjuer heretter: - Skal jeg fremstille meg som den jeg er med meninger eller skal jeg være den lojale som bare er snill og grei? 

May Lill Kristiansen vet ikke helt hvordan hun skal oppføre seg i jobbintervjuer heretter: - Skal jeg fremstille meg som den jeg er med meninger eller skal jeg være den lojale som bare er snill og grei? 

Hanna Skotheim

May Lill fortalte om dårlig ledelse på jobben. Det har fått konsekvenser

Håvard Sæbø

Mona (19) fortalte ingen at hun søkte på bygg og anlegg

PRESEDENS: Stendi-saken vil få betydning for norsk arbeidsliv, mener advokat Kjetil Edvardsen, som har ført saken for Fagforbundets medlemmer.

PRESEDENS: Stendi-saken vil få betydning for norsk arbeidsliv, mener advokat Kjetil Edvardsen, som har ført saken for Fagforbundets medlemmer.

Werner Juvik

Nå kan Gry juble for millionutbetaling: – Jeg har nesten ikke ord

PENSJON: Hva skal du leve av når du blir gammel? Det synes mange det er overveldende å sette seg inn i.

PENSJON: Hva skal du leve av når du blir gammel? Det synes mange det er overveldende å sette seg inn i.

colourbox.com

Orker du ikke forholde deg til pensjon? Her er en enkel oversikt

Nav Klageinstans opplyser nå at de tar kjennelsen til etterretning.

Nav Klageinstans opplyser nå at de tar kjennelsen til etterretning.

Leif Martin Kirknes

Elektriker ødela armen under strekking av kabel - måtte kjempe om Nav-erstatning

TV-profil Harald Eia er blitt verdsatt for sitt engasjement for fagbevegelsen.

TV-profil Harald Eia er blitt verdsatt for sitt engasjement for fagbevegelsen.

Ida Bing

Harald Eia ba seerne innstendig om å fagorganisere seg. Nå får han Nitos hederspris

Omar Jørgensen

SV, Ap og Sp enige om nytt statsbudsjett: Her er noe av det de ble enige om

Slik møttes ledelsene i LO og Arbeiderpartiet til møte i samarbeidskomitéen 20. september i år. Fra venstre. Jonas Gahr Støre, Kjersti Stenseng, Bjørnar Skjæran, Hadia Tajik, Kristine Kallset, Amund Vik, Roger Heimli, Christopher Beckham, Wegard Harsvik, Roger Bjørnstad, Terje Olsson, Egil André Aas, Julie Lødrup, Mette Nord og Peggy Hessen Følsvik

Slik møttes ledelsene i LO og Arbeiderpartiet til møte i samarbeidskomitéen 20. september i år. Fra venstre. Jonas Gahr Støre, Kjersti Stenseng, Bjørnar Skjæran, Hadia Tajik, Kristine Kallset, Amund Vik, Roger Heimli, Christopher Beckham, Wegard Harsvik, Roger Bjørnstad, Terje Olsson, Egil André Aas, Julie Lødrup, Mette Nord og Peggy Hessen Følsvik

Martin Guttormsen Slørdal

Støre informerte ikke LO om løftebrudd på feriepenger

Colourbox.com

Det blir likevel feriepenger på dagpenger for arbeidsløse og permitterte

Gry Espeland og de ansatte ved Figgjo AS får nå likevel feriepenger på dagpengene de mottok i 2021.

Gry Espeland og de ansatte ved Figgjo AS får nå likevel feriepenger på dagpengene de mottok i 2021.

Jan Inge Haga

Klubbleder Gry jubler for feriepenger på dagpenger: – Vi har ikke så mye fra før av

PENGER UT AV LANDET: Økonomiprofessor ved UiO Karen Helene Ulltveit-Moe reagerer på at utenlandske eiere tar millioner i utbytte etter å ha fått støtte under pandemien.

PENGER UT AV LANDET: Økonomiprofessor ved UiO Karen Helene Ulltveit-Moe reagerer på at utenlandske eiere tar millioner i utbytte etter å ha fått støtte under pandemien.

Tri Nguyen Dinh

Utenlandske eiere tok ut 722 millioner kroner i utbytte fra krisestøttede bedrifter

STRØM: – Oljeselskapene har penger til å betale for elektrifisering av sokkelen selv. De har hatt og har enorm inntjening. De bør ta regninga for elektrifiseringen, mener Kenneth Idsø som er tillitsvalgt i Industri Energi-klubben i et selskap som driver med oljeservice offshore.

STRØM: – Oljeselskapene har penger til å betale for elektrifisering av sokkelen selv. De har hatt og har enorm inntjening. De bør ta regninga for elektrifiseringen, mener Kenneth Idsø som er tillitsvalgt i Industri Energi-klubben i et selskap som driver med oljeservice offshore.

Jan-Erik Østlie

Folk flest skal ikke betale for strømkabler til oljeplattformene. Oljebransjen må ta regninga, mener tillitsvalgt

VIL SPARE STRØM: Organisasjonene i debatt på dagens morgenmøte. Fra venstre Rolf Iver Hagemo, Norsk Varmepumpeforening, Tore Strandskog, Nelfo, Jan Olav Andersen, EL og IT Forbundet og Guro Hauge fra Zero.

VIL SPARE STRØM: Organisasjonene i debatt på dagens morgenmøte. Fra venstre Rolf Iver Hagemo, Norsk Varmepumpeforening, Tore Strandskog, Nelfo, Jan Olav Andersen, EL og IT Forbundet og Guro Hauge fra Zero.

Knut Viggen

Strømsparing i vanlige hjem er beste klimatiltak: – Ubegripelig at ikke politikerne tar tak i det

ENDRET PRAKSIS: Coop Hordaland vil ikke lenger betale deltidsansatte dobbel lønn for å jobbe de siste tre søndagene før jul. Illustrasjonsbilde.

ENDRET PRAKSIS: Coop Hordaland vil ikke lenger betale deltidsansatte dobbel lønn for å jobbe de siste tre søndagene før jul. Illustrasjonsbilde.

Erlend Angelo

Coop-ansatte får dårligere betalt for søndagsarbeid enn før

AVVISTE ANKEN: Omsorgsarbeiderne gikk til sak mot Stendi (tidligere Aleris) for ulovlige arbeidsforhold. Nå har også Høyesterett sagt sitt.

AVVISTE ANKEN: Omsorgsarbeiderne gikk til sak mot Stendi (tidligere Aleris) for ulovlige arbeidsforhold. Nå har også Høyesterett sagt sitt.

Leif Martin Kirknes

Høyesterett avviser anken fra Stendi: Nå får omsorgsarbeiderne millionerstatning

GRANSKER: Håkon Holmen er utdannet siviløkonom og tidligere major. Han leder laget som nå skal granske hvordan private barnehager bruker de 27 milliarder kroner de får i året fra skattebetalerne og foreldre.

GRANSKER: Håkon Holmen er utdannet siviløkonom og tidligere major. Han leder laget som nå skal granske hvordan private barnehager bruker de 27 milliarder kroner de får i året fra skattebetalerne og foreldre.

Øystein Windstad

Før hjalp majoren bøndene med å passe på dyr på beite. Nå skal han kontrollere de private barnehagene

SSB-rapporten viser at ulikhet er et større samfunnsproblem enn mange hadde trodd, sier SV-leder Audun Lysbakken.

SSB-rapporten viser at ulikhet er et større samfunnsproblem enn mange hadde trodd, sier SV-leder Audun Lysbakken.

Brian Cliff Olguin

Ulikheten i Norge er 36 prosent høyere enn offisiell statistikk

Ole Palmstrøm

Nå starter arbeidet med tillitsreformen. Slik skal det skje

MER STRØM:  – Vi kan ikke belage oss på økt kraftimport for å dekke forbruket vårt. Da kan det fort bli så dyrt at smelteverksindustrien går under, frykter Stian Nordal Jensen, tillitsvalgt i fagforbundet Industri Energi. Han jobber ved et av smelteverkene til bedriften Alcoa.

MER STRØM:  – Vi kan ikke belage oss på økt kraftimport for å dekke forbruket vårt. Da kan det fort bli så dyrt at smelteverksindustrien går under, frykter Stian Nordal Jensen, tillitsvalgt i fagforbundet Industri Energi. Han jobber ved et av smelteverkene til bedriften Alcoa.

Jan-Erik Østlie

Klubbleder Stian frykter for jobb-framtida: 10 øres stigning i strømprisen, gir gigantregning for smelteverket

Før valget lovte Arbeiderpartiet å gjeninnføre feriepengetilleget på dagpenger, men det var utelatt da regjeringen la fram sitt tilleggsnummer til statsbudsjett for neste år.

Før valget lovte Arbeiderpartiet å gjeninnføre feriepengetilleget på dagpenger, men det var utelatt da regjeringen la fram sitt tilleggsnummer til statsbudsjett for neste år.

Colourbox

Feriepenger for dagpenger på bordet i budsjettforhandlingene


Flere saker