JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagorganisering

Fellesforbundet har vervet dobbelt så mange som normalt under tariffoppgjøret

– Jo flere, jo sterkere, sier forbundsleder Jørn Eggum.
VERVER: Mange melder seg inn i Fellesforbundet under lønnsoppgjøret.

VERVER: Mange melder seg inn i Fellesforbundet under lønnsoppgjøret.

Erlend Angelo

eline@lomedia.no

Fellesforbundet melder om jubeltall for medlemsrekruttering de siste månedene. Første kvartal i år fikk forbundet 6284 nye medlemmer, og aller flest kom til i mars. De tre første ukene av april alene, var tallet 1548.

– Dette er langt over de vanlige månedstallene, jeg vil si det er en kjempevekst.

Det sier en godt fornøyd forbundsleder Jørn Eggum.

Totalt medlemstall i forbundet 1. april var 162.322, og 117.007 av disse var yrkesaktive.

Frontfaget lokker

Eggum setter den gode vervingen i sammenheng med lønnsoppgjøret, og all oppmerksomheten som følger med at Fellesforbundet forhandler i det første og viktigste oppgjøret – industrien som utgjør frontfaget.

– Folk får opp øynene for arbeidet forbundet gjør, og for at det lønner seg å være organisert. I tillegg er det en fantastisk innsats som er gjort lokalt ute i organisasjonen vår, sier Eggum. Han peker på at lønnsoppgjøret engasjerer hele forbundet, og at det utløser en omfattende aktivitet i alle ledd. Det leder til medlemsvekst.

Styrke i størrelsen

Men flere organiserte betyr også noe for styrken forbundet går inn i et lønnsoppgjør med. Jo flere medlemmer, jo sterkere står de som forhandler om lønn og andre goder.

– Med mange medlemmer vil trusselen om å effektivt stenge ned bedriftene ved en arbeidsstans stå sterkere. Så det er styrke i størrelse, sier Eggum.

Warning
Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse