JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Harald Braathen er ny leder i Bygningsarbeidernes Fagforening

Jernbinderen fra Oslo er nyvalgt leder for fagforeningen som i dag har omtrent 2500 yrkesaktive medlemmer.
Harald Braathen med Petter Vellesen i bakgrunnen. Bildet er fra da Bygnigsarbeidernes Idrettsforening i Oslo var på trimtur i 2021.

Harald Braathen med Petter Vellesen i bakgrunnen. Bildet er fra da Bygnigsarbeidernes Idrettsforening i Oslo var på trimtur i 2021.

Håvard Sæbø

elina@lomedia.no

Harald Braathen tar over ledertrøya fra Joachim Espe som ble valgt inn i ledelsen i Fellesforbundets på landsmøtet tidligere i høst.

Men Braathen er er ingen nykomling i avdelinga. I en årrekke har han vært organisasjonsarbeider og saksbehandler, og før det igjen var han tillitsvalgt hos den store entreprenøren Peab.

– Avdelinga vår har i mange år vært en spydspiss i kampen mot innleie og løsarbeid, og for å inkludere utenlandske arbeidere i fagforeninga. Uten å skryte vil jeg si vi har vært den mest framtredende krafta i dette arbeidet, sier Braathen.

Og denne kampen skal ikke føres med noe lavere intensitet framover. Nå gjelder det å forsvare innleieforbudet som er blitt innført, og sørge for at høyrestyret som overtar i hovedstaden ikke fører til forverringer i bransjen lokalt.

Bygningsarbeidernes Fagforening har også et skoleringsopplegg kalt «Brodd mot nyliberalismen» på beddingen, et opplegg siktet inn mot tillitsvalgte.

– Det er viktig at tillitsvalgte er politisk bevisste, sier Braathen.

En hjertesak for den nye lederen, er fagutdanning. Han sitter som nestleder i Yrkesopplæringsnemda i Oslo, og er dermed involvert i viktige diskusjoner om utdanning av framtidas fagfolk i kommunen.

Om ikke lenge kan dessuten avdelinga bli utvidet med 800 medlemmer, dersom planene om en sammenslåing med Byggfag Drammen og Bærum får tommelen opp fra først forbundsstyret og deretter et sammenslåingsårsmøte på nyåret. Harald Braathen regner med at det skal gå i orden, og sier at det vil gi avdelinga både mer makt og økt handlekraft.

Harald Braathen

Alder: 56

Aktuell med: Ny leder i Bygningsarbeidernes Fagforening

Dette er en sak fra

Vi skriver om ansatte i store bransjer i privat sektor, blant annet industri, bygg, transport og hotell- og restaurant.

Les mer fra oss

Annonse
Annonse

Harald Braathen

Alder: 56

Aktuell med: Ny leder i Bygningsarbeidernes Fagforening